Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Tökéletes trükk (The Prestige)

2007.11.10. 14:51 koimbra 2 komment



Minden évben van két olyan film , aminek a témája azonos és szinte egyidőben mutatják be őket. Tavaly az egyik ilyen párharc  The Prestige és a The Illusionist között zajlott.

 

Mindenki látott már bűvészt , amint éppen elkápráztatja valamilyen produkcióval a nagyérdeműt. Ámulattal néztük , hogy eltüntetett egy almát vagy előhúzott a kalapból egy nyuszkót.A műsor után esetleg próbálta mindenki megfejteni, hogy ez vagy az a „varázslat” hogy jött létre.

 

Eme alkotás "hősei" is bűvészek. Robert Angier (Hugh Jackman – X-men) és Alfred Borden (Christian Bale – Batman: Kezdődik) már nem szimpla tanoncok,  sokat figyeltek öreg mentorukra (Michael Cain – Az ember gyermeke) , aki kitanította nekik a szakmát.  Együtt is dolgoznak előadásról előadásra, amikor egy balul sikerült mutatvány után elválnak útjaik. A szimpla rivalizálás kegyetlen versengéssé fajul. Céljuk egymás tönkretétele és olyan trükk létrehozása , amire a másik nem képes. Angier idővel Teslához (David Bowie) fordul, kinek találmányával próbálja megvalósítani elképzelését. De vajon mi a határ, milyen áldozatot lehet hozni egy trükk érdekében?

 

Szopatás. Igen, igen,  fantasztikusan verik át a nézőt itt. Olyan, mintha egy felturbózott bűvész előadáson lennénk. Gyakorlatilag igen, mert a film működik , itt ott bámulatba ejt és az ember agya dolgozik.

 

Profi. Azt hiszem erre a műre ez a helyes kifejezés. A színészek profi módon végzik a dolguk, a rendező meg tökéletesen adagolja a dolgokat, a néző is át van verve sokáig.

 

Szóval egy bűvész közönsége keresi a titkot. De nem lelnek rá, mert nem keresik igazán. Valójában nem is akarják megfejteni. Azt akarják , hogy átverjék őket.

 

Korrekt munkát végeztek! Abrakadabra.

 


 

Értékelés: 95 %

 

Előállítási költség 40 millió dollár

 

Eddigi amerikai bevétel: 53 millió dollár

Összbevétel: 109 millió dollár

 

 

Szereplők:Hugh Jackman (Robert Angier) Christian Bale (Alfred Borden) Michael Caine (Cutter) Piper Perabo (Julia Angier) Rebecca Hall (Sarah Borden) Scarlett Johansson (Olivia Wenscombe) Samantha Mahurin (Jess) David Bowie (Nikolas Tesla) Andy Serkis (Alley)

 

 

Rendező:Christopher Nolan

 

Címkék: thriller iromány 95 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr69224447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agape 2008.07.20. 18:39:06

Kifejezetten jó film, jó színészekkel. Ha csak pár mondatban hallom hogy miről is szól, talán nem érdekelt volna, de nagyon jó film kerekedett ki az egészből. Változatos, több szálon fut, aki jónak tűnt, nem marad végig az és fordítva, szóval van benne pár csavar és értelmes dialógusok. Tetszett. 95%-ot nekem nem ér, de olyan 80-at mindenképp.

nikodémus 2010.03.11. 18:30:30

Hú, de jó film volt ez. A történetet és a tanulságokat most is bogozom, messze veri az Illuzionistát. Remélem, Nolan továbbra sem adja lejjebb.
süti beállítások módosítása