Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

24 -sorozat

2007.11.11. 19:02 koimbra Szólj hozzá!

 

 

Monogrammja JB. James Bond? Áh. Jason Bourne? Nem. Jack Bauer. Ő is ügynök, méghozzá szövetséges. Neve mára fogalom.

Kalandjai nem a mozivásznon, hanem a tévében zajlanak. A sorozat 24 részből áll, egy rész egy óra történetét meséli el. Eleddig 6 évad ment le,tehát 6 rossz napot mutattak eddig be. Bauer harcol a terroristákkal, megvédi az elnököt, az országot, atombomba után kutat. . A szokásos na. Sőt nem is zavartatja magát, ha éppen egy kis infoért meg kell kínozni valakit, szívesen kioszt egy két pofont és küld néhány golyót valaki felé. Szóval nem szarozik.

Gyakran osztott képernyőn nézhetjük a történéseket, különböző helyszíneken épp mi történik.

A történet elég gyakran feszes, izgalmas, néha magunk is lekevernénk egy-két taslit néhány unszimpatikus egyénnek. Kiefer Sutherland jól hozza a kemény, „nemállokleodabaszokhakell” figurát.

Itt is akadnak szép lányok és erős fiúk, de a szereplők közül sose lehet tudni, hogy éppen ki távozik a túlvilágra. A szereplők néha elég gyorsan távoznak az élők sorából, még azokkal sem tesznek kivételt, akiket megszokhattunk néhány évadon keresztül. Jack lánya Elisha Cuthbert alakítja, sokszor bajba is került, lehet, hogy egyszer neki sem kegyelmeznek. De amíg él, addig örülünk, hisz szemrevaló eléggé.

Legnagyobb negatívuma az, hogy ha egy szereplővel történik valami előfordulhat az, hogy 3-4 résszel később már mintha meg se történt volna vele. Pl egy nyaklövéstől néhány rész után vígan szaladgál az illető vagy ha bomba robbant mellette , akkor egy kicsit kómába kerül, majd pár rész után már megint ereje teljében nyomul, esetleg ha megkínozzák, megszúrják, meglövik az illetőt, néhány rész után ez sem lehet már probléma. Ami nem lenne baj, mondjuk ha nem egy nap alatt, hanem egy hónap vagy év alatt történne, de így elég sokszor nevetséges.

Ja és az előfordul az ötlettelenség. Szinte minden évadban történik a szegény CTU közponjában valami: árulás, behatolás, robbanás, de a beszivárgott kémek is mindennaposak( egy évad egy nap:)).

Éppen néznivaló híján a 24 épp kezem ügyébe kerülő évadját kezdtem nézni, ez pedig a négyes volt. Az első rész után azt mondtam, na jó még megnézem a következőt, aztán hírtelen már ott jártam az évad közepén. Mivel bejött a 24 rész, elkezdtem a többi évadot is. Bármily furcsa, a kettesnél 6 részt bírtam, nem volt az igazi, többek szerint viszont ez volt a legjobb. Ha valaki elkezdené a 24-et szvsz ne a hatossal tegye. Ugyanis ez sem sikerült jól, viszont aki eddig követte a sorozatbeli szereplők sorsát, annak nézni kellett, mivel az azt megelőző évad vége ütős lett.

A hetedik évad decemberben indult volna hódító(?) útjára, azonban a forgatókönyvírók sztrájkja miatt nem tudták befejezni az évadot, így a készítők várnak...velük együtt a néző is. Mivel Kiefer Sutherland a főszereplő decemberben elkezdi börtönbüntetését letölteni,ittas vezetés miatt. Lehet, hogy ez a nap mégse 24 órás lesz?

 

 

Címkék: sorozat 24

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr24225586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása