Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Mondd, testvér! (Talk to Me)

2007.12.06. 20:20 koimbra Szólj hozzá!

 

 

 

Rádiós műsorvezetőről szóló filmből hiány van vagy csak egyszerűen nem jut el hozzánk. Mindenesetre ha megerőltetem az agyam, akkor elsőként ezen témából a Jó reggelt Vietnám ugrik be...aztán jó ideig semmi. Ámbár Howard Stern -ről született egy film jó 10 éve.

">

 

A film „főhőse” Petey Greene (Don Cheadle) , akinek életét egy bizonyos ponttól követhetjük nyomon. 60-as évek Amerikájában járunk. Petey börtöntöltelék, aki szabaduálsa után beállít a WOL rádiócsatornához, DJ akar lenni. A csatorna igazgatója (Martin Sheen) persze hallani sem akar erről, de végül Dewey Hughes -al (Chiwetel Ejiofor) ügyesen megoldják, hogy elérje a célját. Ő lesz Amerikai hangja, önmagát adva kimondja a gondolatait, megmondja a frankót. Martin Luther King halála után Petey volt az, aki a közhangulatot leginkább hűtötte a nagy fellángolásban.

 

 

Kedveled a 60as éveket? Érzésem szerint sokat tettek az alkotók, hogy hűen visszadják a korszakot, az öltözködés, gondolkodásmód, zenei irányzat-mind mind segít abban, hogy mi is benne legyünk ebben a korszakban.

 

Don Cheadle azon színészek közé tartozik, aki ha feltűnik egy filmben, akkor biztosak lehetünk benne, hogy legalább egy kiváló alakítást fogunk látni, a beszédstílusa pedig hatalmas. Szerencsére a többi színésszel sincs gond. Martin Sheen már veterán a szakmában, keveset van jelen, de nem igazán lehet róla rosszat mondani. Chiwetel Ejiofor nevét nehezen lehet megjegyezni, de pár ismert filmhez már adta a nevét (Négy tesó, Az ember gyermeke, A belső ember).

 

A Mondd, tesvér nem lenne rossz film, a gond az, hogy a kezdeti vidámság után a film vége felé már erősen drámaiba megy át a hangulat, persze láttunk már olyan filmeket, amik ezt is jól megoldják, de erre a mozira nem fognám rá. Ráadásul még mintha mondanivalót is raknának elénk .

Mondd, testvér, kellett ez?

 

 

Értékelés: 55 %

 

Amerikai bevétel: 4,5 M $

 

szereplők:
Don Cheadle (Ralph "Petey" Greene)
Martin Sheen (E.G. Sonderling)
Chiwetel Ejiofor (Dewey Hughes)
Taraji P. Henson (Vernell)
Cedric the Entertainer (Waylon)
Címkék: iromány dráma 55 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr87254826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása