Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A Faun labirintusa (El Laberinto del Fauno/Pan's Labyrinth)

2007.12.10. 11:19 koimbra Szólj hozzá!

Faun? Ammegmi? Hát azért nem teljesen ismeretlen, a Narnia krónikáiban is volt ilyen teremtmény meg még egy rahedli más lény.

Guillermo del Toro szerényebb költségvetéssel , ámde nagyobb fantáziával ragadta meg a lehetőséget. Előzőleg maszkmester volt, eddigi filmjein látszik is a múlt, hisz igazán profi lényeket hozott a nagyvászonra. Hollywood úgy tünt beszippantja , de szerencsére nem ragadt le ott, el el téved néha a kisebbköltségvetésű spanyol filmek tengerére is. A Mimic –kel bemutatkozott az amcsiknak,a film nem hozott sikert, de mégis videon már jó pár részt megélt. A Penge 2 a trilógia legjobb darabja és a Hellboy képregényadaptáció is elég  jóra sikeredett, aminek a gyenge bevétele ellenére jön a folytatása is.

Tavaly Spanyolországban rittyentett össze egy pofás kis fantasy-t.

A terhes Carmen kislányával új férjéhez igyekszik a rideg, hideg Franco tábornokhoz, aki a polgárháború idején igyekszik leverni az ellenállókat és csak az apja emléke hoz fel benne valamilyen érzelmet.  A kislánynál egyik látogató jelenik meg, egy faun, aki közli vele, hogy ő bizony egy királyi sarj , aki csak akkor kaphatja vissza címét, ha kiáll 3 próbát.

A rendező kihozta a maximumot, amit ki lehetett. Kevesebb lényt láthatunk, mint a Narniában, de ez nem is jelent hátrányt, mivel ennyi épp elég. Andersen valószínűleg odaadta volna érte a fél karját, ha ilyen történetet írhatott volna. Igaz, a sztori sötétebb és kegyetlenebb, mint egy általános mese.

A tavalyi év legjobbja!!

 

 

95 %

 

Költségvetés: 19 millió $

Eddigi amerikai bevétel 37,6 millió $

Összbevétel 83 millió dollár.

 

Ariadna Gil (Carmen) Ivana Baquero (Ofelia) Sergi López (Capitán Vidal) Maribel Verdú (Mercedes) Doug Jones (Pan/Pale Man) Álex Angulo (Dr. Ferreiro) Manolo Solo (Garcés) César Vea (Serrano) Roger Casamajor (Pedro) Ivan Massagué (El Tarta) Gonzalo Uriarte (Francés)

 

Rendező:Guillermo del Toro

 

Címkék: fantasy iromány 95 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr43258923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása