Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Nsane fikáz rovat - Dragon Wars

2007.12.28. 21:55 koimbra 8 komment

SPOLERVESZÉLY



A világ legrosszabb filmje: Dragon Wars
Nem is tudom, hol kezdjem… ATYA ÚR ISTEN!
Nem tudom ki írta, ki rendezte, ki az aki jóváhagyta, ki volt a tesztközönség, de szerintem mindenki akinek csak a stáblistában szerepel a neve, agyon kellene lőni. De komolyan.

 

Innentől szín tiszta spoiler, de olvasd el nyugodtan, inkább mint hogy megbüntesd magad azzal hogy megnézed ezt a filmet:

 

A film elején amikor a „főhős” még fiatal – azért van idézőjelben, mert semmit nem csinál majd a film alatt miért hősnek lehetne nevezni – elmagyarázza neki egy fószer hogy ö a kiválasztott, akinek egy csajt meg kell védeni, mert benne lakozik a tutiság. Van két sárkány, és ha a jó sárkány szerzi meg a tutiságot akkor jó lesz, ha a rossz sárkány akkor rossz lesz.

 

Amíg a fószer meséli a dolgokat, vissza is tekintünk a múltba 500 évvel ezelőttre, amikor az öreg kungfu mester kitanította a tanítványát, hogy megvédje az 500 évvel ezelőtti csajt akiben akkor volt a tutiság. Láthatjuk ahogy a Sauron seregeit megszégyenítő gonosz haderő betámadja a tutiságos csaj faluját, mindenféle T-Rexekkel, és bazookával felszerelt Triceratopsokkal (vagy egyéb őslényekkel) mert az ősi japánban ezek csak úgy hemzsegtek mint köztudott. Aztán a fiatal tanítvány aki egy élet kemény edzése árán lett felkészítve a tutiságos csaj megvédésére elfut mint a nyúl egy kardcsapás nélkül megadja magát, majd leugrik egy szikláról a tutiságos csajjal. Mivel se a jó se a rossz nem szerezte meg a tutiságot, ezért 500 év múlva tartanak visszavágót, hol máshol mint Los Angelesben.

 

Majd ismét a jelenben játszódik tovább a film, ahol jönnek az egymást baromságban überelö jelenetek:

-         A főhős csávó rájön, hogy biztos igaz amit kirkorában hablatyolt neki valami kábszeres csávó, aki adott is neki egy nagy rusnya bizsu cigány amulettet, elvégre látott egy tök olyan pikkelyt mint annó amikor gyerek volt.

-         Az „öreg mester” mondja a csávónak, hogy találja meg a lányt, a következő jelenetben meg az öreg mester megvédi a lányt egy utcai bunyóban. Akkor minek megtalálni a lányt ha mindvégig tudja hogy hol van?

-         Az állatkertbe a gonosz-óriás-kígyó-sárkány-bigyó felfalja az elefántokat, majd az állatkert gondnokának senki nem hisz. Az persze senkinek nem tűnik fel, hogy bazze hova lett  elefánt? A pasit diliházba zárják, kényszerzubbonyt adnak rá, de amikor azt mondja hogy „ok nem láttam semmit” azonnal elengednék… aha… jah.

-         A főhős csaj rosszat álmodik, kihívja a mentőket, akik ki is jönnek (mert rosszat álmodott) és beviszik a kórházba, ahová utánamegy a legjobb barátnője, és csomagol neki ruhákat is. Elvégre ha valakit egy rossz álom miatt bevisz a mentő az akár hónapokra is bent maradhat.

-         Az még hagyján hogy beviszik, de nem engedik el, bezárják az ajtaját és rendőrt állítanak az ajtó elé, ugyanis a vállán lévő sárkány alakú tetoválás miatt karanténba zárják. Huh… még szerencse hogy nem az volt a vállára tetoválva hogy „lépfene” mert akkor már Guantanamoban ülne a többi terroristával.

-         Mint megtudjuk az újságíró kitűző legalább annyit nyom a latban mint egy FBI igazolvány, ugyanis simán beengednek a rendőrök a bűntény helyszínére és egyebek… ja és a karanténban lévő csaj meglátogatására is feljogosít természetesen.

-         Miközben a „majdnem legfőbb gonosz” pofozza a főhőst a másik kezéből, amire nem figyel, simán ki lehet hátulról kapni a mágikus kardját. Ezt jó ha megjegyzitek, hasonló esetben még jól jöhet!

 

Itt megjegyezném azt a szörnyű vágást és jelenet váltást ahol:

  1. Menekülnek a főgonosz elől
  2. Hirtelen a homokos tengerparton sétál a főhős és a főhősnő
  3. Az FBI tanácskozik
  4. Ismét a tenger parton a fiatalok…
  5. Ismét az FBI tanácskozik…
  6. Az FBI rajtaüt egy barlangon, amire nem tudom, hogy találtak rá mert szó nem volt semmi barlangról eddig, de most az egész FBI több fekete helikopterrel kivonul egy barlanghoz sok sok kommandóssal, berohannak géppuskákkal, majd megijednek a főgonosztól, kirohannak és mind meghalnak.
  7. A fiatal föhösök egy pszichológusnál vannak aki hipnotizálja a csajt…

 

… mi a fene folyik itt? Vagy én valami vágott verziót néztem amiböl kihagytak jeleneteket? Vagy ez valami „befüvezett rendezői” változat?

 

A főhősök tovább menekülnek mert máshoz nem értenek, fel egy épület tetejére hol egy helikopter várja őket, amit persze elkap a nagy gonosz kígyó-bigyó, majd jön sok apacs helikopter, amik elkezdik lőni a nagy kígyó-bigyó-gonoszt. Lehet sokan nem tudják hogy egy apacs helikopter kilométerekről pontosan szét tud lőni bármit, de azért a rendező ezt esetleg tudhatta volna, és akkor szegény pilótákat nem zabálta volna fel a gonosz-kígyó-izé, ami közben 10 méterre a szájától billegtek az apacsok a levegőben.

 

Közben megérkezik az egész sereg Mordorból, és egy elég látványos, bár totálisan értelmetlen csatajelenetet láthatunk a városban, ahol a szörnyek csapnak össze a katonasággal. A főhősök közben menekülnek tovább. Jön az FBI elviszik őket, egy hangárba, ahol le akarja lőni az egyik FBIos a csajt, hogy újabb 500 évre lekussoltassa a gonoszt.

 

És itt jön az egyik legnagyobb baromság, bár ezt így nehéz kijelenteni mivel az egész film egy hatalmas baromság: Amikor az FBIos meghúzza a ravaszt (nem Vukkot) a főhős a golyó elé veti magát, hogy megvédje a lányt. A golyó eltalálja, a csávó a földre rogy. Az FBIos odalép hogy fejbe lőjje a földön fekvő fiú mellé kuporodott csajt, amikor a másik FBIos lelövi az előző FBIost. És most jön a poén: A „jó” FBIos megkérdezi a főhőst:
- Jól vagy?
- Igen. Jól vagyok.
A főhős feláll, semmi baja. A rendező nem látta fontosnak megemlíteni hogy ugyan ez hogy a fenében is van, ugyanis sem golyóálló mellény nem volt rajta, és mivel nem mutatták feltételezem hogy az ocsmány bizsu medálja sem fogta fel a lövést.

 

A következő jelenetben autóznak, békesség, gonosz sehol… egyszer csak mégis ott a gonosz, felborul az autó, eszméletüket vesztik, majd felébrednek egy fekete vár előtt, amit eddig a régészek vagy nem találtak meg, vagy tökre nem tartották fontosnak hogy jé van egy nagy sárkányos vár egy hegyen. Nagy kántálás közepette kinyílik a vár kapuja, ahonnan előjön az óriási-gonosz-kígyó-bigyó ami eddig sem volt bezárva, tehát valószínű azért zárkózott be a várba, hogy aztán ezen a nagy ünnepségen előjöhessen, mert úgy a májer :-D

 

A főhős ki van kötözve, nem tud csinálni semmit, elkiáltja magát hogy „jajj ugyanár ne bántsátok a lányt” ekkor egy villám belecsap a ronda medáljába, amiből valami lökéshullám mindenkit agyonvág, és persze eloldozódnak a kötelei is. Aztán még egy kis kardozás, a jó és a gonosz kígyó viadala, aztán vége a filmnek hála az égnek.

 

Jajj még a végén ez poén. A csaj szétfoszlik, ilyen szellem izé lesz belőle (kijön belőle a tutiság) és mondja a csávónak hogy: „ne légy szomorú, mindörökké szeretni foglak, újra együtt leszünk majd” Namost ez a két szerencsétlen kb 3 napja ismeri egymást, de inkább 2. Ezen kívül a csávó van vagy max 30 éves, ezek után aztán marhára jó lehet neki hajtani a csajokat az élete hátralevő részében, hogy a mennyben majd azzal fogadja a csaja hogy „megcsaltál te köcsög” és össze lesznek veszve az idők végezetéig.

Címkék: nsane fikáz

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr99277732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kompi · http://trailer.blog.hu/ 2007.12.29. 17:56:53

Maximálisan egyetértek, sok évre visszamenőleg a legrosszabb film amit láttam (pedig megnézek jópárat).

tommoo 2007.12.31. 17:30:52

Az előzetes után azt mondta, hogy ez nagyon jó lesz. Aztán amikor megnéztem, azt kérdeztem, hogy ezt hogy tudták így elrontani? Nsane jól leírja:)

anyu 2008.01.11. 21:06:15

nem tudtam végig nézni áááá eza film te jó ég ilyet még nem basztam :D:D:D
rakta vetős vállról indítható rakétás sárkányoknál kész voltam XD

isti 2008.03.13. 22:54:05

Nekem tetszett a film, sajna elfogult vagyok, hisz sárkány mániám van, továbbá bírom a távolkeleti dolgokat...Elolvastam a kritikádat, és a kommenteket hozzá. Gyakorlatilag az összes filmet le lehetne a fentebbi modon fikázni. Rengeteg olyan film van amit az emberek jó része nem hajlandó elfogadni, vagy megérteni.
A távolkeletiek gondolkodásmódja nem a legegyszeűbb. Sajna nekik megadatott az ami a mai nyugati filmek javarészének nem, próbált újítani. Kicsiny hazánk lakosainak gondolkodásmódja: csak fekete van vagy fehér. Náluk van a szürke, s a szürkének ezernyi árnyalata is.
A CG-k egyszerüen leszögeztek, fergetegesen jol animált egy film a kis költségvetéshez képest is(~35 mill$), még Godzilla is irigykedhetne :D

darek13 2009.02.01. 15:49:44

@kompi: Szerintem nagyon sok beteg ember van,még hogy nem jo a film,szerintem látványos.Aki szerint meg ez a film a legrosszabb a világon,az nézze meg a Cloverfield-et,mert azt meg le lehetne hányni olyan fos,egy ember szaladgál kamerával végik,semmit nem lehet látni szinte,na az tényleg beteg volt aki azt a filmet csinálta kb 5 forintba került az egész film,ezzel az erövel a nokia n95-el is fel lehetett volna venni a filmet.És aki tényleg szeret nézni filmet jo minöségben és hangzassal az tudja értékelni a Dragon Warst...Ennyi

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.02.01. 16:15:50

@darek13: szerintem ez a film nagyon rossz, a trükkök még oké, de a film az egy nagy nulla. És jó minőségben néztem

A Cloverfieldet viszont élveztem és szvsz teljesen jól lehetett látni mindent, erre azt tudom mondani, hogy jó minőségben nézzed vagy nyisd ki jobban a szemed.

Spawn85 2009.02.02. 13:14:01

Szerintem ez a "világ legjobb/legrosszabb filmje" nagyon relatív dolog. Minden filmre elmondható, hogy van akinek tetszik, és van akinek nem.
Ez nincs másképp a Dragon Wars, vagy éppen a Cloverfield esetében. (Amúgy ezt a két filmet nincs is értelme összehasonlítani, mert teljesen más műfaj a kettő.)
A Cloverfield direkt lett olyan, amilyen, mert azt akarták, hogy úgy tűnjön mintha amatőrfelvétel lenne. (és tuti, hogy nem 5 Ft-ba került :) )

Szóval amiatt leszólni vagy teszem azt lehülyézni valakit, hogy esetleg más filmek tetszenek neki, szerintem megintcsak értelmetlen.

Az is egy elég nagy közhely egyébként, de attól hogy egy film látványos, még nem biztos, hogy jó.
Ezzel most nem akarom leszólni a Dragon Wars-t, mivel elég régen láttam már, és újra meg kellene néznem, mert nem nagyon emlékszem mi történt már benne.
süti beállítások módosítása