Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A FILMDROIDRÓL

2007.12.31. 17:16 koimbra 3 komment

Két hónapja (okt.28.) indítottuk a blogot. Egy rövid összefoglalót írok az oldalról

 



Kezdetek:

Régebben is felmerült már bennem, hogy indítani kéne egy filmekkel foglalkozó honlapot,mivel amúgyis filmmániás vagyok. A gondolat érlelődött, az elhatározást tett követte. Regisztráltam egy oldalra, ahol lehet alkotni jó kis webpédzset. Én naivan azt hittem, hogy majd ott lesznek ilyen sablonok,amivel majd megalkotom az egész oldalt. Hát ez nem így van, rá is jöttem hamar. Az is kiderül, hogy rajtam kívül szinte mindenki ért hozzá, legalábbis pont aznap érkezett pár ismerős, akik magyarázták, hogy mit meg hogy kéne csinálnom. Ettől sokkal okosabb nem lettem, így a blogolás mellett döntöttem. Két helyre regisztráltam és végül a blog.hu mellett döntöttem.

Mivel jelenleg egy Internet-kávézóban dolgozom így nem lesz nehéz sokszor frissíteni a dolgokat.


Tervek:

Előre meg volt írva egy vagon kritika, amelyekből napi kettő (olykor 3) is felkerült a blogra. Ezek elfogytak:) Aggódni nem kell, mivel lesznek még rendszeresen.

Néhány sorozatot nézek, azokról már írtam is. Terveztem, hogy a Dr. House-ról írok majd minden egyes új résznél.

Volt egy jegyzettömb, amibe benne voltak, hogy miket kellene kitenni az oldalra, ezek többsége kisebb videók, amelyek már láthatóak voltak más helyeken is, ezek nagy része is már elfogyott kiraktam a blogra vagy pedig töröltem és került ki.

Tervbe volt véve, hogy pár sorozatról lesz kritika, elmélkedések, agymenések filmekről, illetve régebbi és nem amerikai alkotásokról.



Toborzás:

Egyedül nem vágtam volna bele, MIECS pedig az első kérdésre csatlakozott. Örültem,mivel ő a drámai filmek terén jobban otthon van. Nosza, Nekilendültünk. Sajnos azonban sokat kell tanulnia, így nem sokat tud írni. Kár.

Hogy bővítsem a blog tartalmát, konzultáltam pár ismerősömmel. Van két írói vénával megáldott ismerősöm, egyikük bloggal is rendelkezik. Sajnos nem tudnak segíteni, kevés idejük van filmekre.

Egyik haverom távolkeleti filmeket néz főleg, sajnos neki sincs ideje írni, sok a munka mostanában, de azért írt a Csillagporról, ami ugyan nem távolkeleti, de azért örülök ennek is.

Kérdezgettem tovább. Végre valaki igent mondott, Vadóc néven regisztrált is, ilyen agymenésekre lehetne számítani tőle, azonban eddig nem írt, nem tudom miért sajnos.

Volt csoporttársam mondta,hogy januártól csatlakozik szívesen. Juhu. Egy másik ismerősöm jelezte, hogy ő meg írna a Supernatural-ról, Heroes-ról meg egy két sorozatról, de még gondolkodik rajta. Kise pár napja regisztrált a blogra, tőle is várhatunk bejegyzéseket. Legalábbis remélem.

Nsane pedig küldeni fog pár fikázást egyes filmekről.

Hétvégén pedig összefutottam egy volt csoporttársammal, aki mondta, hogy beszállna.

Van egy statiszta ismerősöm is, aki heti rendszerességgel szerepel itt-ott, ilyen-olyan sorozatokban vagy filmekben, reklámokban. Persze nem nagy szerep, csak olyasmi, hogy ül a háttérben háttal vagy egy tömegben van benne. Mondtam neki is, hogy írhatna beszámolókat, de szerződést íratnak velük alá mindig, így nem nagyon lehet ezekről szó , sajna.



Látogatás, nézettség:

A kezdetek után meglepődtem, mikor az Alias írásom kikerült a blog.hu főlapjára. Ekkor 162 volt az összlátogattság, ha jól emlékszem. Aztán az egyik bejegyzés kikerült az index.hu blogos dobozába is, ami szintén megdobta a látogatottságot. Azóta párszor megismétlődött a dolog, persze nem túl gyakran. Vannak blogok, amik napi rendszerességgel figyelnek ott, persze megérdemelten. De soha nem lehet tudni, hogy mi tetszik meg Nekik és mi kerül majd oda, de arra már rájöttem, hogy nem az számít, hogy ki tesz ki egy hírt, trailert, egyebet hamarabb.

Én általában moziban nézem a filmeket vagy tékából kölcsönzök. Így a magyar bemutató előtt ritkán tudok megnézni valamit.  Így sok más bloggal ellentétben én a megjelenés után tudok kritikát írni.Illetve ha sikerül beszerveznem ismerősöket, akkor lehet pár filmről lesz hamarabb is szó:)


Mostanában az összelátogattság 600 körül van. Van akinek ez kevesebb és sok más blognak ez több, de ez is eredmény. Emlékszem, amikor kezdtem, akkor azt mondtam, ha ötvenen megnézik egy nap, az már jó lesz.

Amit hiányolok az, hogy nem kommenteznek, nem szólnak hozzá a látogatók.


Így a végére gondoltam hogy egy tízes listát összeállítok a legnézettebb kritikákról, de a statisztika mezőt elnézve valami nem stimmel. Ugyanis néhány szám megváltozott,igencsak lecsökkent csodálkozom is. Szóval ezek nem a totál eredmények, mert eltüntek. No sebaj.


 

1: Superman: Doomsday
2: Golyózápor
3: Borat
4: Csillagpor
5: Reszkessetek, repülők
6: Beowulf
7: Miami Vice
8: Transformers
9: Pókember 3
10: Tini nindzsa teknőcök
+1
A Katakombák, ami a második helyen lett volna. De az igazán rövid lett:):)
Címkék: filmdroidról

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr65280376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

franconero 2008.04.11. 17:58:15

Én is akartam egy hasonló blogot alkotni régebben, mivel nem nagyon lehetett egy oldalon találni kritikákat, előzeteseke,t híreket, csak aztán nem vágtam bele. Ott a mozinet, meg a sg, vagy a filmbuzi, ahol csak a csávó egy két képet előzetest rak ki és ennyi és sikeres vele, szóval azttán mégse vágtam bele, de látom te benne vagyok, ha három év múlva talán lesznek sokan:Dvagy hamarabb::)) szóval hajrá

gabber 2008.05.16. 21:37:48

Én a helyedben honlapot csináltam volna csakmár, vagy úgy csinálni mint a sorozatjunkie, hogy vesz domain nevet és átirányítja a blogot oda.Múltkor is jártam itt, de elfelejtettem az oldal nevét, talán a google is könnyebben kiadja vagy rálelek, ha nem blogos oldal lenne.Üti a filmes oldalak egy részét ez a blog szerintem, napi frissítések, ez kell.

Koimbra 2008.05.17. 11:50:03

A domain név folyamatban:) Köszi a dícséretet
süti beállítások módosítása