Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Táncoló talpak (Happy Feet)

2008.01.11. 11:24 koimbra Szólj hozzá!



Egy ideje két dologban  nincs  hiány: horror és mese. Minden stúdió mostanában készít egy saját mesét, mindenki bele is vágott egybe. Van akinek bejött, van aki inkább hallgat róla.

 

George Miller a Mad Max-el szerzett nagyobb hírnevet megának. Ha akkor azt mondja Neki valaki, hogy mesét fog rendezni biztos körberöhögi az illetőt.

 

Pingvinek még nem nagyon voltak főszereplők, hacsak nem tekintjük a Madagaszkár pingvineket annak, bár azok mellékszereplők volt, igaz a sikerük nagy volt.Itt azonban nyüzsögnek a pingvinek, sőt énekelnek is, méghozzá elég jól. Nyomnak mindent: pop, rock, rap, blues ami eszükbe jut. Mert az éneklés hozzájuk tartozik, mondhatni ezzel udvarolnak. Azonban történik egyszer vala, hogy az egyik pingvinnek nincs hangja ehhez, táncolni viszont tud, de nagyon. Szteppelésben egyenesen király. Hiába kedvelik meg sokan, az öregek szerint ő hozta rájuk a szerencsétlenséget, miszerint nincs hal, nincs kaja. Nosza útra kel hát, néhány törpe pingvinnel , hogy megleljék a hal-talanság okát. Akad némi hátráltató tényező is, de nem probléma, mert a jég hátán is feltalálja magát Totyi.

 

 

 

Aki szereti a zenét, humort mindenképpen érdemes megnézni. Nagy dumák, sok poén, frankó dalok. A magyar szinkron mondhatni kiváló, de eredetiben nézve szerintem még nagyobb élmény , hisz sok sztár kölcsönözte a hangját a pingvineknek.

 

A Warner stúdiónak ez pont jókor jött, hisz a 2006-os évben szinte csak buktákat gyártottak. Az összes nagy remény elsüllyedt, a pingvinek pont jókor fakadtak dalra.

 

Hmm, megjött a kedvem szteppelek egyet.

 

 

 

Értékelés: 80  %

 

Büdzsé:100 M $

Amerikai bevétel:  198 M $

Összbevétel: 384 M $

 

 

 

 

 

 

 

Elijah Wood     ....       Mumble (voice)

 

Brittany Murphy           Gloria (voice)

 

Hugh Jackman ....        Memphis (voice)

 

Nicole Kidman ....        Norma Jean (voice)

 

Hugo Weaving ....        Noah the Elder (voice)

 

Robin Williams ....        Ramón/Lovelace (voice)

Címkék: mese animáció iromány 80 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr80293234

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: rich lazy trader by john campbell 2018.04.22. 19:23:50

Mobil függetlenítés - Mobil Függetlenítés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása