Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Missing in Action: Kathleen Turner

2008.01.20. 19:50 koimbra 1 komment

 

 

1954. június 19.-én született Mary Kathleen Turner néven. Apja diplomata és iskolai tanár volt. Turner fiatalkorát Kanadában, Kubában, Venezuelában, Angliában és Washingtonban töltötte. 1972-ben diplomázott a londoni American School-ban. Mikor az apja meghalt a család az Államokba költözött. 1977-ben a természettudományok baccalaureusa diplomát is megkapta (University of Maryland Baltimore County).

 

 

 

Karrier: 1978-ban szerepet kapott a The Doctors szappanopera sorozatban, de a producerek kirugták, mert úgy érezték, hogy Turner nem elég dögös. Filmes karrierje A test melege erotikus thrillerrel indult 1981-ben. A Smaragd románca igazi jó kis kalandfilm volt 1984, Micheal Douglasszel és Danny De Vitoval. Az alakításáért Golden Globe-ot kapott. Majd jött a folytatás a Nílus gyöngye. A Prizzik becsülete alkotásban Jack Nicholsonnal játszhatott együtt, mellesleg megint nyert egy Golden Globe-ot. 1989-ben A rózsák háborújában Michael Douglasszel szerepelt együtt ismét. A Roger nyúl a pácban filmben az hangját adta Jessica Rabbitnek. 2006-ban szintén hallható volt a hangja a Rém rom rajzfilmben. Komoly esélyei voltak, hogy végül ő legyen a befutó az Elemi ösztön főszerepére.

 

 

Jövő, kilátások: szép karrier áll a háta mögött. Magyarországon utolsó moziban bemutatott filmje, amire emlékezhetünk az John Waters Titkos gyilkos mama című komédiája 1994-ben. Ezek után sajnos nem nagyon láthattuk a vásznakon, csak az 1999-es Minizsenikben (amiben sokak szerint égette inkább magát). A közelmúltban inkább sorozatokban játszott, látható volt a Jóbarátokban, a Kés/Alatt-ban, Law and Order-ben. Sajnos jelenleg nincs tervbe vett filmje vagy sorozatszereplése.


Alkoholproblémái vannak, úgy nyilatkozott, hogy ha egyedül van, akkor nem tudja megállni és muszáj az alkoholhoz nyúlnia.

A politikai életben is nagy szerepet vállal.

 

 

Címkék: missing in action

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr48304885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kuju 2008.01.21. 14:53:49

Jól nézett ki nagy régen:) A Nílus gyöngye meg alap. Kár, hogy már egyre ritkábban látni. De remélem nem lesz iylen, hogy a Nilus gyöngyének a románca:D
süti beállítások módosítása