Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A király nevében (In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale)-kritika

2008.02.02. 14:01 koimbra 4 komment

 

Uwe Boll neve hallatán sokan már nyúlnának a kés és a pisztoly után. Önkritikája nincs az hétszentség. Hogy miért ültem be A király nevében filmre? A szereplőgárdán elég végigtekinteni. Egyszerűen nem tudtam elhinni, hogy ne tudták volna mire vállalkoznak, tehát elvileg egy jó filmet csináltak. A másik meg a költségvetés. Boll az eddig megszokott összes három-négyszeresével dolgozhatott, tehát kiélhette a fantáziáját és alkotókedvét. A film közben viszont rájöttem, hogy ilyen nincs neki. Milyen van? Nagy arca és kemény ökle (pár kritikust kihívott egy boxmeccsre).

 

Nem játszottam a játékkal, így nagyon megítélni se tudom, hogy így kellett volna a történetet megcsinálni vagy nem. Az a gyanúm, hogy nem. Farmer fiával gazdálkodik a kis farmján. Ott van neki a kardja és a bumerángja folyton, hogy nem zavarja, hogy beleüti a könyökét vagy az, mikor a termést szedi össze? Feltűnik egy csapat krug, elrabolják feleségét, gyerekét megölik. El is indul bosszút állni, mert az muszáj. Nem áll be a király seregébe, hanem csak úgy pár haverjával nekiindul. Kemény gyerek ő, tudják már régóta. Kapunk egy jó és rossz harcát semmi extrával.

 

Burt Reynolds látványosan unatkozik szerepében, látszik rajta gondolatai máshol járnak. Talán elgondolkozott a régmúlton és azon, hogy mi lenne, ha nekiugrana a Smokey következő részének. Ray Liotta egy fájdalmas pont. Fájdalmas itt látni és hogy a teljesítménye az nullával határos. Igaz ez szinte az összes szereplőre. Jason Statham (a főszereplő) a megszokott a formáját hozza, őt nem azért szeretjük, mert haj de nagy színész lenne. Itt is csépeli az ellent, mint ahogy a többi filmjében. Mellesleg teljes filmbeli neve Farmer Daimon.

 

Ilyen filmzenét viszont még nem hallottam. Fantasztikus! Fantasztikusan szar. Olyan, mintha egy részeg cirkuszi bohóc zajongott volna valamit a hangszerein vagy azt is el tudom képzelni, hogy a forgatási szünetben Boll elővett pár hangszert és odaadta a szereplőknek, hogy nyomjanak valamit. Először azt hittem, hogy bekrepált a moziban a hangszóró vagy ilyesmi.

 

Na a szörnyekről is ejtek pár szót, van belőlük ugyanis a filmben. Bár nem nagyon ijesztőek, ahogy tötymörögnek néha. Arcukat nem mutatják bölcsen, ugyanis akkor röhöghetne mindenki. Úgy néznek ki úgyis, mintha megkértek volna egy kezdő egyetemistát csináljon pár fekete gumiruhát. A fegyverek is szánalmasan néznek ki, messziről ordít róluk, hogy kellék. Talán most hozták valami rég elfelejtett raktárból?

 

Ezt a filmet kerülje el messzire mindenki. Nem túl szép látvány, hogy a színészek nem színészkednek, sem az, ahogy kinéz egy-két szörny, vagy egy két szereplő. A látvány is nevetséges. Erre futotta 60 millióból? Szégyen. Uwe Boll „monnyon le”.

 

 

 

Értékelés: 20 %

 

Valaki mondja meg miért térnek vissza egyes színészek a filmjeibe.

 

Büdzsé: 60 millió $

Amerikai bevétel: 4,8 M $

Összbevétel: 10 M $

 

Szereplők:

Farmer Daimon – Jason Statham

Muriella – Leelee Sobieski

Merick – John Rhys-Davies

Gallian – Ray Liotta

Konreid király – Burt Reynolds

Norick – Ron Perlman

Solana – Claire Forlani

Elora – Kristanna Loken

Duke Fallow – Matthew Lillard

Tarish – Brian J. White

Bastian – Will Sanderson

 

Címkék: fantasy iromány uwe boll trágya játékból film 20 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr33321986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TPZ 2008.02.03. 18:05:24

"Valaki mondja meg miért térnek vissza egyes színészek a filmjeibe."

"Boll az eddig megszokott összeg három-négyszeresével dolgozhatott" Gyanítom ezért.

MoziFan · http://mozifan.blog.hu 2008.02.07. 23:27:27

20% hahaha :) én meg sem néztem :)

Squall 2008.06.19. 15:59:09

Boll apóról eszembe jutott, hogy a Blizzardnál is kilincselt a WoW filmes jogaiért. Ott persze jól kiröhögték, és eladták a jogokat a 300-at is jegyző Legendary Picturesnek. Bemutató valamikor 2009-ben lesz, szívesen olvasnák róla a blogban.

Josycune 2008.08.01. 22:12:06

Úristen!!!! Meg ne nézze senki!!!!Ekkora sz*rt (elnézést) én még nem láttam...
süti beállítások módosítása