Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Haladnak a tárgyalások

2008.02.04. 14:55 koimbra Szólj hozzá!

Egy magát megnevezni nem kívánó forrás azt állítja, hogy áttörést értek el a tárgyalásokon a forgatókönyvírók és a stúdiók, így már jövő héten is létrejöhet a megállapodás.

A tévés és filmes produkciók interneten való forgalmazása utána jogdíjában már sikerült megegyezni pénteken a feleknek, ez volt az egyik legfontosabb kérdés.

A forgatókönyvírók november ötödikén kezdtek sztrájkolni, tehát nem írtak semmit, így a televíziós sorozatok és show műsorok bajba kerültek. Egy ideig a felek mondtak egymásra mindenféle rosszat, majd végül csak leültek komolyan tárgyalni. A sztrájk miatt már az Arany Globusz-gála el is maradt.

Utoljára 1988-ban sztrájkoltak a forgatókönyvírók, az akkor 22 hétig tartott. Jelenleg a sztrájk a 92. napnál jár. 1988-ban 500 millió dolláros kár érte a filmipart, a mostani sztrájk miatt egyes becslések szerint ez a veszteség már 1 milliárd dollár felett van.

(sg)
Címkék: sztrájk

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr50324859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása