Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

John Rambo (Rambo)

2008.02.07. 18:33 koimbra 7 komment

  Live for nothing or die for something

 

Sokan magukhoz kaphattak, mikor Stallone bejelentette a Rocky és Rambo folytatását. Nos igen, úgy tűnt Slyt is elkapta ez a „betegség”, úgy próbál visszakerülni az élvonalba, hogy egykor volt sikerfilmjeiből folytatást csinál. Ha Schwarzeneggernek összejött a Terminatorral és Bruce Willisnek pedig Die Harddal, akkor Neki miért ne lehetne szerencséje? Rajtam kívül biztos eszébe jutott pár embernek a következő Stallone mondat (a Tango és Cash-ből): „Rambo? Az egy buzi!”. Egyesek tekintete a szoba falán lógó Rambo posztereire tévedhetett és tervezni kezdték a rituális keretek közötti szétszaggatást, ha a film(ek) nem üti(k) meg az elvárás(oka)t. A Rocky sikeres lett, így jöhetett a Rambo.

 

A VHS korszakban akadt pár kazetta, amit többször is belöktünk a videólejátszóba. A Rambo ezek közé tartozott, hangalámondással osztotta a jónépet. Már csak az hiányzott, hogy a monoton hangalámondó hozzáfűzzön még egy-két érzelemmentes bumm-bummot. A figura viszont klasszikus lett, három részen keresztül menetelt előre.

 

1988 után Rambo eltűnt, jó 20 évre. Most megtudhattuk hova vonult vissza. Thaiföld és Burma határán éldegél, kígyók befogására specializálta magát, ezzel pedig látszólag jól elvan. Csakhogy Burmában zajlik az élet, senki nem élhet lazán, mint a kazán, mert egy katonai csoport rendszeresen mészárolja le a helybélieket, mivel ők meg ehhez értenek (a kinézetük után már szinte várjuk is, hogy jöjjön valaki aki szétveri a bandát). A megcsömörlött akcióhős segítségét kéri egy misszionárius csoport, aki hosszas kérlelés után felviszi őket a folyón, de megmondja nekik a frankót: Itt élelemmel és gyógyszerekkel nem sokat segítenek senkin. A megbízást teljesítvén visszaindul, de egy megkeresik újfent (ezúttal nem Trautman ezredes, mert Richard Crenna sajnos 5 éve elhalálozott, de pár flashbackben feltűnik ő is), a misszionáriusok eltűntek, egy kis különítményt küldenének felkutatásukra, csupán fuvaroznia kéne megint. Itt pedig már levágja mindenki, hogy fejkendős legény bizony nem fog itt idegenvezetőt játszani, itt az ideje már az íját a halászaton kívül másra is használni

 

Látszik az igyekezet, Sly-on is látszik a kor. Már nem szaladgál félmeztelenül és rakétavetővel (vagy mivel) a kezében, hanem csupán csak íjjal vagy késsel. Habár azért kapott segítségnek egy tucat marcona kemény elit fickót, de tudat alatt valahol tudja a néző, mind egy szálig elhullanának, ha nem lenne a fejkendős vietnámi veterán a közelben. Egy kisebb népírtást sikerül is véghezvinniük.

 

Szóval Rambo is sikeresen előugrott (hasmánttal) a nyugdíjazott hősök pókhálós-molyos raktár szegletéből. Újra megmutatja hogyan tud valaki „fél kézzel” lerendezni egy kisebb konfliktust. Van akció, fröcsög a vér, ömlenek a belek, szakadnak a végtagok, golyók ezrei talának utat egyes célszemélyekbe- ezek jelzik, hogy Rambo aktivizálódott. Mert igazság szerint ezért is nézünk meg egy ilyen filmet és nem azért, hogy Stallone nagy igazságokat mondjon a film alatt vagy éppen egy mondanivalóval gazdagodjunk.

 

Ámbár mondanivaló éppen talán akad: Ne szarozzá' Ramboval bázzeg, mert megjárod! Esetleg: Ne ébredszd fel az alvó veteránt!

 

 

Értékelés: 71 %

Akkor most Steven Seagal is kemény lesz és bepróbálja a Repülő erődöt?

 

Előállítási költség : 50 M $

Eddigi amerikai bevétel: 31 M $

Eddigi összbevétel: 35 M $

 

No itt meg egy vicces plakát:D

 

Címkék: akció iromány rambo franchise sequel 70 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr34329811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MoziFan · http://mozifan.blog.hu 2008.02.07. 23:23:01

Már tényleg csak a Segal és a Van Dame hiányzik. Azoktól olyan szar film jött ki az utolsó 5-6 évben,hogy nem biztos,hogy beülnék a moziba.
Tango és Cash-es beszólást már el is felejtettem. :)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.02.08. 12:36:30

Van Damme ellőtte az esélyét, mert Tökéletes katona hatalmasat zakózott, az Asterix filmből is kimaradt végül.Seagal meg szinte esélytelen, hogy a vásznakon lássuk, úgy elhízott, látszik már, hogy nem is ő verekszik:) Állítólag jól elvannak a dvd szekcióban

kompi · http://filmtrailer.hu 2008.02.08. 14:00:21

A Tökéletes katona nem volt olyan rossz, szerintem (Persze ez nem Van Damme-ot dícséri). A folytatásai annál inkább.

dzsoni szánsájn · http://www.halfps.blog.hu 2008.02.08. 15:35:12

amugy, tervben van egy Van Damme vs Segal film. Önmagukat parodizáló "akcio film" lenne.
a sztori valami olyan, hogy a két sztár hálivud két végében lakik, utálják egymást, de egy nap, vaélami terrorcselekedet miatt összefognak mégis. Ez kötelező lesz :)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.02.08. 15:51:12

Jaja, volt róla szó :filmdroid.blog.hu/2008/01/08/seagal_es_van_damme_egy_filmben

Még talán esélye is van hogy összejöjjön. Anno emlegettek egy Stallone Bruce Willis filmet Firestorm címmel. Végülis volt egy ilyen film, csak nélkülük

tori 2008.02.09. 13:34:30

Khirály ez a post!

norbi 2008.02.13. 11:42:06

hej koimbra.
légyszi küldd mail címed. importánte:)
köszi
süti beállítások módosítása