Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Jó eséllyel véget érhet a sztrájk

2008.02.09. 18:00 koimbra 1 komment

Véget ért a forgatókönyvírók sztrájkja, legalábbis tegnap mielőtt még felálltam volna a net elől a comingsoon-on olvastam:stike is over.

Na mint kiderült még ez nem tuti. A WGA (a Forgatókönyvírók Céhe) tagsága majd a következő két napban fog szavazni arról, hogy véget érjen-e a sztrájk. Eredetileg a vezetőknek kellett volna dönteniük arról, hogy kimondják: vége a sztrájknak, de a végső döntést a tagok kezébe helyezték. A stúdiók ajánlata szerdáig érvényes, ha nem fogadják el az írók, akkor folytatódhat tovább a huzavona.

A szerződés tehát még nincs aláírva, a WGA képviselői fogadták csak el, majd ezt  juttatják el a többi WGA taghoz is. Pár írónak nem tetszik azonban ez a szerződés, a szavazás azonban majd mindent eldönt, a legtöbb írónak ugyanis már tele van a hócipője ezzel az egésszel.

Az új szerződés 2011. május négyig lenne érvényes. A szerződésben benne vannak azok a jutalékok, amiket az írók az internetes letöltés után kapnának. Ez volt a legjelentősebb pont a tárgyalásokon.

(commentblog)
Címkék: sztrájk

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr66332620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sjbee 2008.02.09. 23:26:16

Íppen ideje vót má...
süti beállítások módosítása