Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A filmtörténelem legnagyobb buktái: Félrelépősdi (Town & Country)

2008.03.16. 10:14 koimbra Szólj hozzá!

A produkciót 1998. június 8.-án kezdték forgatni, a film költségvetése 44 millió dollár volt ekkor még.

A forgatókönyv végével nem voltak megelégedve, ezért új írókat szerződtettek Paul Attansio és Gary Ross személyében. 1999 áprilisában az egyik színész Garry Shandling távozott a produkcióból és leszerződött egy másik filmhez, Diane Keaton is követte példájá. Egy teljes évbe telt mire sikerült újra összehozni a szereplőgárdát, a forgatókönyv ezalatt új oldalakkal gazdagodott ismét. 2000 áprilisában kezdődött a pótforgatás, míg végül 2001-ben bemutathatták a filmet

A film költségvetése végül elérte a 105 millió dollárt (máshol 90). Egy vígjátékhoz ez kicsit sok már nem? Amerikában 6,7 millió dollárt termelt, az összbevétele pedig 10,3 millió dollár volt.

Warren Beatty ezután nem is vállalt szerepet. Goldie Hawn a következő évben leszerződött egy filmre, ő azóta is pihen. A többi szereplő (Diane Keaton, Andie MacDowell) ugyanúgy kaptak munkát még a filmszakmában. Az eredeti forgatókönyvíró Michael Laughlin viszont nem írt ezután semmit (vagy nem kapott lehetőséget rá).

A rendező Peter Chelsomnak 2001-ben mutatták be egy másik filmjét, a Szerelem a végzeten-t (Serendipity), majd 2005-ben a Hölgyválaszt (Shall We Dance?) rendezhette. Ezekkel szerencséjére nem bukott. 2009-ben pedig jön még egy rendezése The Hannah Montana Movie címmel.
Címkék: nagy bukta

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr94382419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása