Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A filmtörténelem legnagyobb buktái: A Kincses-sziget kalózai

2008.03.26. 12:23 koimbra 1 komment

A A Kincses-sziget kalózai nem csak azzal írta be magát a filmtörténelem nagy könyvébe, hogy hatalmasat bukott, hanem azzal is, hogy ezzel a bukással  a Carolco stúdió is megszűnt, amit Andy Vajna és Mario Kassar hozott létre és olyan filmeket gyártottak, mint a Rambo, Emlékmás vagy a Terminator. Emlékeim szerint az olyan filmeknél, amelyek előtt feltűnt a Carolco név az nem lehetett rossz (annyira). A csőd szélére állítólag azért kerültek, mert Kassar esztelenül költekezett, ezért a bevételeket mindig sikerült elherdálnia. Az életben maradáshoz az utolsó esélyt a Cutthroat Island-ben, azaz A Kincses-sziget kalózaiban látták.

A főszerepet eredetileg Michael Douglas-nek szánták, aki kapott is volna 15 milliót ezért, de végül nem érdekelte a dolog. Ugyanezt az ajánlatot kapta Keane Reeves és Tom Cruise is, de ők sem írták alá a szerződést. Mikor Daniel Day-Lewis is visszautasította a szerepet, a forgatókönyvet átírták, Geena Davis szerepe nagyobb lett. A főszereplő azonban még mindig nem volt meg. Jeff Bridges, Michael Keaton, Charlie Sheen, Liam Neeson és Tim Robbins 7 milliós ajánlatot kapott, de ők nem fogadták el a felkínált lehetőséget (és milyen jól tették). Végül Matthew Modine sikerült megnyerni, ő 4 milliót zsebelhetett be.
További gondok adódtak Oliver Reed-nél, akit kirúgtak a produkcióból, mivel folyton ivott, Frank Langella ugrott be a helyére.

A filmet Renny Harlin rendezte, Geena Davis-szel házasok voltak ekkor, ők még a bukta után készítettek egy közös filmet az Utánunk a tűzözönt (Long Kiss Goodnight), amivel elhasaltak ismét. Shane Blacknek (Az utolsó cserkész, Halálos fegyver széria) rekordösszeget fizettek ezért a forgatókönyvéért (állítólag rendesen meg is változtatták később az egészet).

A Kincses-sziget kalózai 100 millió dollárból készült és csak 10 milliót hozott a mozikban. A Carolco bedobta a törülközőt. Vajna és Kassar 2002-ben feltámasztotta a céget C2 néven (de nem túl sikeres vállalkozás eddig).

Renny Harlin sikeres rendező volt a film előtt, nevéhez fűződik a Die Hard 2 vagy a Függő játszma. A bukta után nem sikerült megismételni korábbi sikereit, a Háborgó mélységgel sikerült csak elérnie említésre méltó eredményt, illetve A testvériség (The Covenant) után páran suttogtak arról, hogy talán most sikerült feltámadnia. Geena Davis-nek pedig ezután csak a Stuart Little, kisegérrel ért el sikert.


Címkék: nagy bukta

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr26397315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

COLT 2011.01.24. 18:18:07

xd jó kis ckk egyébként:D
süti beállítások módosítása