Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Nsane fikáz rovat: Kugyaszorítóban (Kill Point)

2008.04.25. 18:19 koimbra 1 komment



Szeretem a kerek sorozatokat, amiknek van eleje van vége. Ilyen szempontból a minisorozatok a legjobbak, mert azokat adott hosszúságúra tervezik, így nem nagyon jellemző hogy időközben elkaszálják, és befejezés nélkül marad a néző. Én személy szerint jobban szeretem a sorozatokat - pl. 24 - a filmeknél, ugyanis ott nem 90 percbe kell sűríteni egy történetet hanem mint a már említett a 24 esetén 24 x 40 percbe. Így a jellemábrázolások stb., sokkal jobban meg tudnak jelenni. Alapvetően tetszett ez a Kutyaszorítóban minisorozat is, pontosan ezek miatt. A tartalom spoiler mentesen röviden:

 

Néhány csúnya arcú ember megpróbál kirabolni egy bankot, de ez nem igazán sikerül nekik zökkenőmentesen, bent ragadnak a bankban – különben miről szólna a sorozat. ha nem így történik? – bent ragadnak a bankban és megkezdődik a tipikus amerikai bankrablós túszdráma, amiben igen érdekes csavarok és fordulatok lesznek. Csak ajánlani tudom mindenkinek a sorozatot, aki szereti az akciódús izgalmas történeteket.

 

Lássuk mi volt az, ami viszont irtózatosan idegesített. Aki nem látta a sorozatot annak itt lesz egy pár irtóztató nagy spolier, úgyhogy NE OLVASD TOVÁBB vagy LELÖVÖM A SOROZAT VÉGÉN A „POÉNT”.

 

Először is mi az a marhaság, hogy a bankrabó túszejtők vezetője – Mr. Farkas – csak úgy kijön a bankból egy kis performanszt tartani a közérdeműnek, illetve társalogni a túsztárgyalóval. Persze-persze minden film fikció, de azért ekkora baromságot rég láttam. A való életben amint kilép, elkapták volna a kommandósok, vagy agyonlövik, hogy egyel kevesebb túszejtő legyen, illetve pont a főnökre ne csapnának le amikor adott az alkalom? Na neeee…

 

Másodszor pedig – DE TÉNYLEG CSAK AKKOR OLVASD TOVÁBB HA MÁR LÁTTAD AZ UTOLSÓ EPIZÓDOT – Mi az a baromság, hogy elmennek a város túlsó végére, és még ott is működik az a nyamvadt kis adóvevő a kép hátulján? Menjenek már a picsába… mit tudom én néhány 100méter oké, vagy ha nagyon fikcionálunk, akkor egy kilométer.

 

Harmadszor pedig nem értem az írót, vagy rendezőt, hogy mi alapján választják ki egyes filmekben hogy ki haljon meg vagy ki maradjon életben? Kik voltak szimpatikusak? Mr. Farkas, és Mr. Macska. Erre ki marad életben?  Mr. Egér. Oké azt megértem, hogy Farkas nem maradhatott életben, de ha már valaki megúszta, miért nem lehetett az Macska, aki  Farkas után a leghumánusabb volt az egész sorozatban.

 

Ugyanez a kérdés fogalmazódik meg bennem sok film végén is, mint pl. a Kalifornia királya végén szerintetek, életben maradt volna a csaj apja és nem fullad bele a földalatti patakba ahol a kincset találták, az elvett volna bármit a film értékéből? Tehát ha az utolsó 2 perc lenne csak más, és dráma helyett hepiend.


Címkék: sorozat nsane fikáz

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr12442052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SpockCooper · http://spockcooper.blog.hu 2008.04.26. 10:48:37

sorozatajanlo.blog.hu/tags/kill_point
Ha megengeded belinkelem az én ajánlómat a sorozatról.
Talán azért ő maradt életben, mert második évadról is álmodoztak egy ideig és ő elég hülye, hogy mégegyszer bemenjen egy bankba. Nekem nem szúrja a szemem, hogy Wolf csak úgy kijön a bankból, mert ha letartóztatják a többiek bosszút állnak a túszokon.
süti beállítások módosítása