Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Örült Stone, avagy 2008 a patkány éve (Split Second)

2008.05.04. 13:22 koimbra 8 komment

-Ezen az ágyún kívül még hány fegyvert hord magánál?

-Egy MP 15-öst.

-Hát még?

-Egy Glock 50-est.

-Csak?!

-Egy A3-as vadászpuskát.

-Mi a kurva élet a paranoia, ha nem ez? Nem is értem, hogyhogy nincs gránátvetője?

-Nem kaptam rá engedélyt.

 

2008, az ózonréteg elvékonyodott , a környezetszennyezés hatalmas méreteket öltött. Londonban az utcákat víz borítja , ezért a városban már nem árt a csizma. A patkányok is elszaporodtak. Ez a legkisebb gond, ugyanis egy sorozatgyilkos garázdálkodik a környéken, az áldozatok között nincs összefüggés. Stone (Rutger Hauer) egy zsaru, fanatikusan próbálja elkapni a tettest, mellesleg folyamatosan kávét iszik és szivart szív. Főnöke  társat ad mellé, Dick Durkin egy sok diplomával rendelkező rendőr, akinek az lenne a feladata, hogy jelentsen néhanapján Stone-ról és lehűtse kicsit.

A színészek jók, de ugyanakkor sablonosok, mondhatni teljesen korhű az akkoriban készült filmekhez. A rendőrfőnök folyton zsörtölődik és lecseszi a főhőst, de titkon kedvelik egymást. Stone és Durkin az elején ki nem állhatják egymást, de idővel azért összeszoknak, sőt Durkint is megfertőzi Stone stílusa („Ide nagy fegyver kell!”). A legjobb dumákat is ők eresztik el

 

 

„Van hobbija?

Volt, de már leszoktam az ivásról”


 

Rutger Hauer nevét nem mindig kellett a tékákban vagy a mellékszereplők listája között keresni. Sajnos felette is eljárt az idő, a csillaga leáldozott, de azért maga mögött tudhat egy-két klasszikusabb filmet.  Kim Cattrall ebben az időszakban ismertebb volt, szerepelt pár ismertebb alkotásban is (Rendőrakadémia, Star Trek 4). Ő mondhatni csak alibiként van jelen, kellett valaki akit meztelenül lehet látni tusolás közben, meg akit meg lehet menteni. Kicsit halovány, de nem is rajta van a hangsúly.

 

Nem egy eredeti film, ötleteket vettek innen is-onnan is. Ajánlom minden akció kedvelőnek, még mai szemmel is hangulatos, jól megcsinált film. És nem utolsó sorban egy olyan időszakot idéz, mikor még a szinkron minőségével is törődtek. Ezek után érdemes lenne megnézni a Vakvégzetet.

 

Értékelés: 80 %

 

Címkék: klasszikus akció

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr8453269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

samu-el 2008.05.05. 20:52:18

Rutger Hauer legjobbja a Szárnyas fejvadász, a Vakvégzet a harmadik, ez pedig második. Régebben felkapott volt, kár hogy beválallat minden szart.

2econdSkin 2008.06.06. 16:04:42

Alapmúvi. Pont. Amúgy mai szemmel nézve (és nem csak) akkora kliséparádé, hogy az már-már fájdalmas, a párbeszédek viszont iszonyat odab*sznak. Ruther Hauer antihős-figurája önmagában is egészen szórakoztató, pl. ugye már láttunk egy pár nikotin- meg kávéfüggő figurát a filmvásznon, na de csokifüggőt? hát izé...

" - Követtem a pasast. Belelőtt egy kukába.
- Ez Stone-ra vall"

skaven 2008.08.07. 03:28:57

az egyik legjobb szar film, ha ertitek mire gondolok... :)
tenyleg alap.

múvemáccsó 2008.08.19. 00:44:26

"komolyabb fegyverek kellenek, kibaszott nagy puskák,
felfegyverkezünk Stone!"

:)

éljen a hardcore...:)

JonC 2008.08.30. 20:35:21

pont most néztem meg, és a legfontosabb gondolat ami megmaradt bennem a következő:
mi a szent sz@rnak egy minigunra lézeres irányzék? :D
amúgy a rengeteg logikátlansága ellenére egy szerethető vígjáték amelyben azért szerepel néhány megcsócsált szív is csak a látszat kedvéért :)

ac3^BB 2009.06.25. 17:27:20

alapmu!!!!!:)
234234x lattam :D

Phátyol Ferenc 2010.07.07. 21:48:01

tényleg alapmű. max a vak végzet űberelheti.

Spawn85 2010.07.07. 23:16:50

Ez bizony tényleg alapmű. A mai napig, ha meghallom Rutger Hauer nevét, akkor ez és a Vak Végzet ugrik be egyből.
süti beállítások módosítása