Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Francia horror: Martyrs

2008.05.19. 21:33 koimbra 4 komment

A franciák ismét megmutatkák vagy legalábbis próbálkoznak. Ők is leteszek a porondra évente a szokásos jó cuccot, emléíthetném itt akár a Bíbor folyókat vagy a Taxit. Tavaly a Frontierst szállították, amit az After Dark Horrorfest keretein belül mutattak be és igazi beteg film volt.

A Martyrs a 70-es években játszódik a középpontjában egy rendőrségi nyomozással, ahol is a nyomozók megpróbálják összerakni egy ügy darabkáit. Egy lány szökik meg a vágóhídról, a rendőrők arra szerenének rájönni, hogy mi történt vele és hogy szökött meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr40477619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jamesb · http://filmhirek.wordpress.com/ 2008.05.20. 01:53:32

Na igen, szinte már meg sem lepődök ezen: a franciák az elmúlt pár évben nagyon durván ráerősítettek a horrortémára, lásd Haute Tension, Ils, Frontiers, Á l'Intérieur. Horrorfanoknak az első meg az utolsó csekkolása egyenesen kötelező!

CSaB · http://www.domain.hu 2008.05.20. 07:54:11

Előre látom, hogy nem lesz nagy szám..

Koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.05.20. 09:49:40

A Haute Tension rossz volt, vagyis a végével úgy elcseszték, hogy röhejjé vált az egész film. A Frontiers beteg volt, minden pordikájában. Az Ilst nem láttam, de éltetik mindenhol.

A Bíbor folyókban is voltak horror elemek, na annak az első része hatalmas volt

okoskodó fasz 2008.08.06. 21:34:00

ha már beteg francia film, akkor: irreversible
igaz nem horror de néhány jelenet akkor is uhh... durva.
süti beállítások módosítása