Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Bőrfejek (Leatherheads)

2008.07.17. 23:26 koimbra 2 komment

A profi rögbi olyan, mint egy atomháború. Nincsenek győztesek, csak túlélők! -graffiti

 A rögbi igazán Amerikában hódít, az egyszeri mozinéző nem is nagyon tud errefelé róla semmit. A szabályokat nem ismerem, csak amit leszűrtem az ilyen témájú filmekből. Egy labdaszerű valamit próbál a pályán lévő két csapat az ellenfél térfelére juttatni, előtte meg rejtélyesen beszélnek: csavarkulcs kettő három, arany kristály négy öt-vagy valami ilyesmi. Szóval nem értek (értünk?) hozzá igazán, de élvezni tudom, sőt még néha izgalmak is vannak is voltak néha néhány produkciónál. A legutóbbi Több, mint sport (We are Marshall) nézhető mű volt, de a Bőrfejek, George Clooney rendezése inkább a rossz kategóriába tartozik.

A Bőrfejek akkor játszódik, mikor még gyakorlatilag igazi szabályok nélkül zajlottak a mérkőzések, gyakori volt a csalás. Amerika 20-as éveiben a rögbi még nem volt nagy üzlet.  Dodge (George Clooney) csapata számára megszerzi a háborús hőst, Cartert. Azt reméli ezzel majd a csapat szerencséje is fellendül, no meg hogy egy ilyen nagyágyú miatt sokkal többen jönnek el a mérkőzésekre. Egy újságíró, Lexie (Renée Zellweger) azonban megtudja a nagy "hős" titkát és le is közli a lapjában. Van itt némi romantika, van itt játék, no meg keverés-kavarás.


 


Sajnos nem volt izgalmas, se nem érdekes, pedig az illett volna valamely "ütközetnél", minimum legalább az utolsó meccsnél jó lett volna egy kis adrenalien, helyette ásítás volt. Vígjáték révén nem sokat nevettem rajta, egy-két félmosolynál többre nem futotta. Akkor talán biztos a romantikus szál jó-mondhatnánl. Óh, fenét. Clooney és Zellweger között nem izzik a levegő, csak úgy elvannak. Kár, roppant kár, viszont jó döntés, hogy itthon csak tékában elérhető.  No és még a tetejébe Jonathan Pryce magyar hangja Harsányi Gábor volt, aki nagyon idegesítően nyomta.

George Clooney az Ocean filmeken kívül nem igazán tudott nagy bevételt elérni (haverja Steven Soderbergh sem, állítólag a Che filmje mozis forgalmazásra alkalmatlan). Próbálkozik, próbálkozik, csak nem jön össze neki, de néhány díjra azért jelölték. Ezzel a filmmel nem a díjeső volt a lényeg, hanem csak a szórakoztatás. Rendesen be is befürdött, ami azért elég rossz, mivel ha Amerikában a rögbivel nem tudja vonzani a nézőket a moziba, akkor megszívta, mivel a többi országban meg biztos, hogy ilyen film nem lesz siker. Én azt mondom, ha van szabad két órád és szeretnél valamit nézni, akkor válassz mást.

  

Büdzsé: 58 millió dollár
Amerikai bevétel: 31,2 M $

 

 

Címkék: sport iromány vígjáték romantikus onlydvd

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr37573074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maverick 2008.08.06. 18:38:42

Először is, ez nem rögbi, hanem amerikai futball.Ami nem emlegethető egy lapon egymással.
A másik, hogy ez nem egy fergeteges vígjátéknak készült, hanem egy könnyű, színpadias komédiának.Amit a filmben előforduló túljátszásokkal maximálissan teljesítettek.És nem utolsó sorban azért jó, mert Zellweger és Clooney nagyon is jól játszik.

Koimbra · http://filmdroid.hu 2008.08.06. 18:51:54

Jó, oké, nekem eddig egyrement az amerikai futball és a rögbi:) Komédiának sem állta meg a helyét szerintem, személy szerint unalmasnak találtam az egészet. Ezen felül a meccsek sem sikerültek túl jól, mert legalább az utolsó meccsnek illett volna izgalmasnak lennie...és nem volt az.
süti beállítások módosítása