Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

After Dark Horrorfest Part I. - Penny Dreadful

2008.07.31. 16:38 koimbra Szólj hozzá!

Egy ismerősöm mostanában horror-és nem túl ismert filmeket nézeget. A Penny Dreadful-ról küldött pár sort.

After Dark Horrorfest-es film. Mit is kell erről az egészről tudni? Egy filmfesztivál, amelyen 8 elsőfilmes rendező művét mutatják be. Én kezdtem a Penny Dreadful című filmmel. Eredeti nyelven, hátha úgy jobban átadja az egészet, meg eleve nem lettek szinkronizálva. Ez a film, nem az, ahol oldalakat lehetne írni a tartalomról, nem is fogom megtenni.
Sztori röviden:
Penny egy 20 év körüli lány, aki retteg  az autóktól, főleg a benne való utazástól, tarapeutájával elindulnak autóval arra a helyszínre, ahol balesetet szenvedett Penny szüleivel, és ahol kezdődött ez az egész betegség, hátha a baleset helyszíne enyhíti az egészet. Felvesznek egy stoppost, akit elütnek, elviszik a megadott helyre, ám de ő egy szökött elmebeteg, aki igen csak szereti a vért ontani. Gondoskodik arról, hogy Penny és a doki az erdőben ragadjanak. És elkezdődik a hajsza...


Nos, miért is nem írom tovább? Azért talán,hogy mindenki megnézze, aki teheti. Egyszer megéri megnézni egy unalmasabb szombat délután.
Úgy a filmről... Hát mit is írjak róla, egész jó... hmm... Bár nem gondolnám, hogy a tisztelt puplikum ennyivel beéri. A filmen kiütközik az alacsony költségvetés, hiszen Penny bennt a kocsiban, a gyilkos odakinnt. A Penny Dreadful-t kreatívnak mondanám, vannak benne fordulatok, egész jól tartja az emberben a feszültséget egy darabig, úgy a film jó háromnegyedéig. Egész filmnek az a lényege, hogy beleképzeld magad a szituációba. A produkció, egy elsőfilmes rendezőtől egészen szép kerek munka. Nem is írok róla úgy mélyebben, hiszen meg kell nézni.Van benne sok filmből úgymond ötlet, a fűrészből, sikolyból, gyakorlatilag egy teljes feszültségarzenált kapunk. Azért a valótlanságok itt is helyet kapnak. A gyilkos mindenkit elkap, aki Penny segítségére próbálna lenni, egész rövid idő alatt mindenkit. Könnyedén berántja a gyilkos a kocsi alá a megtermett férfit, ami azért kicsit furcsa. Nézzétek meg.

Közepesen teljesített, hiszen közepes film.
Tőlem kap, mondjuk 10-ből, 6.9-et.

Címkék: horror after dark horrofest

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr28594601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása