Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Az üresfejű (Meet Dave)

2008.08.18. 12:31 koimbra 2 komment

 

A földönkívüliek különféle szándékkal érkeztek már a filmekben kis bolygónkra. Vannak akik hódítani jöttek, páran csak tanulmányozni akarnak minket és vannak a hajótöröttek, akik bujdokolni próbálnak míg értük nem jönnek vagy pedig beilleszkednek a közösségbe.

 

Egy ember formájú űrhajó landol a Szabadság-szobor lábánál. Kicsiny apró humanoid lények írányítják, küldetésük van. Egy kis gömböt kell megkeresni, azzal pedig kivonnák a sókészleteket a Földből, így a saját hazájuk megmenekülne.

 

Hogy Eddie Murphy mikor került leszállóágba azt hagyjuk, de az tény, hogy egykor voltak jó filmjei. Olyanok, amelyeken jót lehetett derülni, amelyeket élvezni lehetett. Vajon a kézhez kapott dollármilliók miatt vállalja el a következő szerepeit vagy tényleg érzi bennük azt, hogy ez jó? Itt biztos, hogy nem a forgatókönyv tetszett meg neki, mivel az nem lehetett még kész mikor aláírta a szerződést a produkcióhoz. Érződik rajta az, hogy a forgatás kezdetén még csak a sztori váza volt meg forgatás során bedobott ötletekből válogatva tettek hozzá sok jelenetet. Pedig Murphy-nek alaposan át kellene rágnia magában azt, hogy valóban akar-e sci-fi-ben (ámbár ez a mű fantasztikus vígjáték) játszani, mivel a legutóbbi ilyen műve a Pluto Nash-Hold volt, hol nem volt combosat hasalt és bizony ezzel is bukott egy nagyot. A bemutató előtt 100 milliós költségvetés volt feltüntetve, amit hirtelen 60-ra változtattak, mikor meglátták a bevételeket, talán nem akartak hatalmasat égni, elég volt csak egy nagyobb koppanás.

 

 

Murphy mindig is élvezte, ha egy filmben több szerepet is alakíthat. Itt ő az űrhajó és annak a kapitánya is. Mellette a többiek csupán kellékek. Tartozékok egy Eddie Murphy ökörködéshez. Itt van Elizabeth Banks és Gabrielle Union, hogy a férfi közönség ha unatkozna ne aludjon el. Brian Robbinsnak hívják Murphy tettestársát. Ő követte el a Tim Allen főszereplésével készült Összekutyulva filmet, tavaly pedig a szörnyűséges Norbitot (ami után sokan állították azt, hogy emiatt nem kapta meg Murphy az Oscart). Eddie Murphyvel össze is haverkodtak, nekiálltak Az üresfejűnek, jövőre pedig érkezik majd a következő közös munkájuk A Thousand Words címmel. Sokan csodálkoznak miért engedik kamera közelébe ezt az urat.

 

Az üresfejű nem olyan élvezhetetlen, mint a Norbit, de nem sok hiányzik hozzá. Van benne poén néhol, ez már azért értékelhető, az űrhajó mimikáján is lehet néha mosolyogni. Azért felötlött bennem az, hogy vajon Jim Carrey-vel hogyan működött volna ez a film. 30 %-ot azért rádobok, nem volt teljesen vészes. A végén jöttem rá, hogy hol is láttam már hasonlót: a Men in Blackben.

 

imdb: 3,8

rottentomatoes: 20 %

 

Büdzsé: 60 millió dollár

Amerikai bevétel: 11,5 millió dollár

Eddigi összbevétel: 15 millió dollár

 


Címkék: iromány vígjáték sci fi 30 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr20621119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pistike 2008.08.18. 19:28:42

A Norbitot azért ne emlegessük, az kritikán aluli volt. Ezen lehetett mosolyogni, a régi 80-as éévekbeli EM filmekhez azért nem mérhető, Eddie-t is temethejtük, a karrierjét

palm 2008.08.29. 11:37:43

Akár azt a címet is kaphatta volna hogy Az Üresség. Borzasztó silány.
süti beállítások módosítása