Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Postal - A film

2008.08.26. 11:59 koimbra 4 komment

A Postal játék második részét megvettem (eredetiben), végigjátszottam, élveztem, jókat nevetgéltem rajta. A megfilmesítés joga Uwe Boll-hoz kerültek, itt már mindenki tudja, mit is várhat majd ettől az alkotástól. Azzal tisztában voltam/vagyok, hogy nem lehet ebből egy nagyobb költségvetésű produkciót készíteni, de egy ötletes, kreatív, pörgős alkotást össze lehet(ett volna) azért hozni ebből. Én egy olyan B-filmet vártam, ahol a főhős végigmegy a városon, közben leosztja a turbánosokat, a horogkeresztes karszalagosokat, a hülye rendőröket, néhány városlakót meg plusz pár gengsztert, felgyújt néhány épületet, miközben elpöfékel némi füvet, majd a küzdelmek végén azért elmegy a boltba tejért, aztán hazatér lakókocsijába, hogy másnap újra végigmészárolja a fél várost. Ergo facto egy jó kis akciófilmet ki lehetett volna ebből hozni (nem kell nagy összeg egy ilyenhez, a Crank-et is kihozták kevés pénzből).

 

Boll persze máshogy gondolta, kb 70 perc telik el, mire végre a főszereplő nagy anarchia jellel a karján géppuskát ragadva indul neki az ellennek. Na majd most jó lesz a maradék fél óra, gondolhatnánk, de el van az is cseszve, mint ez előtte lévő több, mint egy óra. A szövegek rosszak, hát mondjuk ki, szarok, az akciójeleneteket meg eme bizonyos matéria hígabb változatával fejezném ki. Jó, oké, sejtem, hogy ez egy vígjáték akart főleg lenni, meg sok benne a paródia és kifigurázós rész, de ez így se-úgy se állja meg a helyét. Agyatlanság megvan itt is, akárcsak a pár liter vér, de ahogy előadják az egészet, az olyan...hááát...semmilyen.

 

Néhány hónapja volt az, hogy egy (talán svéd?) karikatúristára vérdíjat tűzött ki al-Kaida egy rajza miatt. A Postal filmben is kissé kifigurázzák Bin Laden-t és csapatát, Uwe Boll ellen nem lesz valami hasonló szankció?

 

Egyébként van egy jelenet a filmben, amikor Uwe Boll-t lelövik, erre ő ilyesmit mond: „Utálom a videojátékokat”. Hmm, talán poén akart ez lenni, de totál komolyan vehető.

Nem is tudom mikor láttam utoljára játékból készült filmet, de az biztos, hogy itt lenne az ideje megint egynek. Hogy a Postal játékból idézzek: „Szopás ez az elvonás!”.

 

 

Uwe Boll azt nyilatkozta még tavasszal, hogy filmjét az Indy negyedik részével egyidőben kezdik vetíteni, mivel tuti le fogja nyomni az öreg régészt, aztán ahogy jött az idő a nagy bemutatóból pár mozi lett csak, majd be se mutatták. Az üzenetet itt lehet megtekinteni, majd még tovább is szövegelt.

 

Címkék: uwe boll postal

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr30633617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

simabörű 2008.08.27. 11:32:33

Boll nem hazudtolta meg magát, megint sikerül egy igazi szar filmet legyártania. Bárcsak már ne kapna pénzt, vagy most honnnan kapja ez még pénzt

Narg 2008.08.29. 13:17:54

benne van a filmben, náci aranyból finanszíroz =)

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2009.03.06. 18:45:49

ez aztán tényleg agyatlan egy film, annyira rossz, hogy már jó is lehetne..

Hastur 2011.04.15. 17:40:57

Szerintem annyira nem borzalmas.Meg merem kockáztatni,hogy ez a legjobb filmje.
Meg lehet nézni egyszer.Aztán még egyszer a haverokkal.
süti beállítások módosítása