Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: Gyenge hétvége

2008.09.07. 19:26 koimbra Szólj hozzá!

Két hónap van egy évben, ami gyengén muzsikál. Az egyik a január, amikor a stúdiók kiszórják azokat a filmeket, amelyek igen gyengére sikeredtek, kevés siker várható e hónapban és itt gyakorlatilag a decemberi bemutatók szedik még meg magukat egy kicsit. A másik legeredménytelenebb hónap a szeptember, bár a stúdiók próbálkoznak, majd meglátjuk mi lesz az, amiből sikert arat.

Új bemutatók:

Nicolas Cage főszereplésével készült a Bangkok Dangerous, ami egy 1999-es thai film remake-je. A rendezők a Pang tesók, kik az eredetit is rendezték. A hírek szerint nem volt előzetes vetítés a kritikusok részére, így számolni lehetett azzal, hogy ez bizony rosszra sikeredett. A rottenen 11 %-on áll eddig, két napja pedig 5 % volt ez a szám. Cage általában a drámákkal nem arat sikert a pénztáraknál, a kritikák viszont magasztalják, a bevételi listák élére az akciófilmjeivel szokott kerülni, legutóbb azonban csúnyán befürdött a Nexttel, csak a Szellemlovas bevétele hozott enyhülést. A Bangkok Dangerous úgy néz ki minden tekintetben bukta, kritikalig és pénzügyileg is.

 

Régebbi filmek

Tegnap láttam a Trópusi vihart, részemről az év legjobbja, sajnálom, hogy nem fog temérdek pénzt hozni. A 100 milliós határt jövő héten veszi be és szerintem olyan 110-120 millió között lesz a befejezés. A házinyuszi a harmadik helyen áll, korrekt bevétele lesz ennek is a végén. Immár 500 millión túl A sötét lovag, hamarosan kifut, de az IMAX termekben újra és újra műsorra tűzik majd állítólag, így akár lassan, de biztosan beelőzheti a Titanicot is akár. Don Cheadle főszereplésével készült thriller a The Traitor is el fogja érni a gyártási költsége szintjét, de nagy magasságokba nem fog eljutni. Az viszont már múlt héten is tudható volt, hogy a Babylon A.D. nagy bukás, Vin Diesel jövőre visszatér a Halálos iramban néggyel, a rendező Matthieu Kassovitz valószínűleg elátkozza a stúdiót és visszamegy Franciaországba forgatni. A Halálfutam eközben szépen lassan szedi meg magát, de a gyártási költségeket ez sem éri majd el, de sebaj, mert az már most borítékolható, hogy dvd-n megszedi magát. Nem csökkent nagyot a múlt hetihez képest a Disaster Movie bevétele sem, az imdb-n viszont még betonbiztosan tartja magát a legrosszabb filmek listájának az élén, hiába szerepel rosszul dvd-n ez is behozhatja a gyártási költségeket, a rendezők biztos kapnak új melót, nálunk a készítők legutóbbi műve a Spárta a köbön 10.-én jelenik meg Magyarországon.  A Múmia harmadik része pedig áthaladt a százas vonalon.

 

Hétvégi amerikai mozis bevétel becslések (TOP 10)

 

 

 

Cím

Hétvégi bevétel (millió dollár)

Eddigi amerikai bevétel (millió dollár)

Büdzsé

(millió dollár)

 

Info

Bangkok Dangerous

7,8

7,8

45

Előzetes, jelenet a filmből

Trópusi vihar (Tropic Thunder)


7,5


96,8


92


Kritika

A házinyuszi (The House Bunny)


5,9


37


25


Előzetes

A sötét lovag (The Dark Knight)


5,7


512,1


180

Kritika, Az első 6 perc

Traitor

4,5

17,6

22

Előzetes


Babylon A.D.


4


17,1


60


Előzetes, jelenetek

Halálfutam (Death Race)

3,6

29,7

45

Előzetes, , TV Spotok


Disaster Movie


3,3


10,8


20

Előzetes, jelenetek

Mamma Mia!

2,7

136,2

52

Kritika

Ananász Expressz (Pineapple Express)

 

2,4

 

84,1

 

27

 

Előzetes

 

 

Jövő héten négy új film érkezik. Jön Al Pacino és Robert De Niro nevével fémjelzett Righteous Kill (jelenetek a filmből). Tyler Perry is jelentkezik, a The Family That Preys-re valószínűleg elvonul a néger közösség egy része. A Coen tesók új filmje is érkezik, a Burn After Reading (előzetes), no meg lesz itt egy vígjáték is, a The Women Meg Ryan, Anette Bening és Eva Mendes főszereplésével készült. Na vajon melyik nyit majd az élen? Én a Rightheous Killre tippelek, de nem tenném rá a házat.

 

 

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr87652689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása