Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Az ismert arc: Gary Busey

2008.09.10. 18:01 koimbra Szólj hozzá!

Gary Busey karrierjét a show bizniszben dobosként kezdte, először a The Rubber Band-ben zenélt, majd Leon Russel mellett dobolhatott Teddy Jack Eddy és Sprunk néven. Busey néhány televíziós műsorban, sorozatban és filmekben is zenélt 1970-1975 között.

1978-ban a Buddy Holly története (The Buddy Holly Story) filmben játszott, amiért Oscar jelölést is kapott. Ebben az évben tűnt fel a Nagy szerda (Bid Wednesday) szörfös filmben, amit a kritikák is elismertek.

 

A 80-as évek hozta meg számára az igazi sikert. 1985-ben készült Stephen King könyvéből az Ezüst pisztolygolyókban kinyírhatta a farkasembereket. 1987-ben a Halálos fegyverben (Lethal Weapon) gonosztevőt alakított, aki kibír bármit (pl az öngyújtó lángját) és hűséges a munkaadójához. Az 1990-es években pedig olyan klasszikusokhoz asszisztálhatott, mint a Predator 2, Úszó erőd (Under Siege), A cég (The Firm) vagy a Holtpont (Break Point), ahol kivételesen jó fiút alakított.

 

A Grand Theft Auto: Vice City és a Vice City Stories számítógépes játékokban Phil Cassidy hangját adta.


Egy jó ideje leginkább a tévében és a tékákban lehet elérni új alkotásait. A videotékában is ismert arcokkal szerepelt tűnt fel filmjeiben, mint pl: Lorenzo Lamas-szal, Jeff Faheyval, Michael Madsennel pedig többször is A mozikban 2 éve láthattuk utoljára a Farkasok völgye: Irakban (Valley of the Wolves: Iraq), azelőtt pedig talán az 1998-ban Paul W.S. Anderson rendezésében készült Katonában. Legutóbb az idei Oscaron szólt bele egy interjúba.


Itt pedig beszól néhány színésznőnek

Címkék: hírességek

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr57657546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása