Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Szex telefonhívásra (Deception)

2008.09.15. 19:05 koimbra 12 komment

Jonathan McQuarry (Ewan McGregor) éli a kis szürke mindennapjait, könyveléssel foglalkozik, ami teljesen leköti. Egy ilyen nap estéjén beköszön hozzá egy fickó,  Wyatt Bose (Hugh Jackman) ,eldumálgatnak, elszívnak egy spanglit, később újra találkoznak, míg egy nap a könyvelőnél marad a másik férfi telefonja, ami néha megcsörren és mindig egy női hang szól bele, közlik a helyet és az időt, ahol összefutnának a telefon gazdájával. McQuarry egyszer el is megy egy ilyen találkozóra, megjelenik a telefonban hallott hang tulaja és szexelnek egy jót. Semmi fölös duma, egyből megy az unga-bunga. Kiderül, hogy van egy bizonyos Lista, amelyről bárkit fel lehet hívni és találkára hívni szex céljából. A szürke napok kicsit kiszínesednek, a számok világában élő emberünk pedig végül már gyakorlatiasan tárcsázza a telefonban talált számokat, míg egy nap beszélgetni nem kezd ténylegesen egy szőke hölgyeménnyel, akivel aztán többször is találkozik, majd beüt a balszerencse, a csajt elrabolják,  hősünk pedig mindenképpen viszont szeretné látni.

A film felvezetése hosszú, sok idő megy el az  elejére, a játékidő fele előtt megy át krimi-thrillerbe, így az erotika olyan gyorsan  kilép a képből, mintha elfelejtettük volna bedobni a megfelelő összeget az adott helyre kukucskálólyuk nyitva tartásához.  A nyálcsorgató nézők hoppon maradnak, azok pedig akik épp bóbiskolni kezdtek volna izgalomba jöhetnek, bár sajnos a gyakorlott thriller néző szinte azonnal összerakja a darabokat, amivel a kép összeáll, így a végén csak hümmögni tud, hogy bizony így képzelte.

Hugh Jackmannek nem csak az öltöny, hanem a rosszfiú szerepe is jól áll, nem is nagyon alakított még gonosz figurát. Ewan McGregornak ez a film nem jelenthetett kihívást, nem is értem miért vállalta el, a figura amolyan „miből lesz a cserebogár” típus, de teljesen átlagos és sablonos karakter. Michelle Williams (Heath Ledger volt csaja) pedig jól néz ki, nem adnak túl sok időt neki a filmben, sokat színészkednie nem kellett.

A Szex telefonhívásra végeredményben egy erős közepes, a hangulatot, az atmoszférát valamennyire sikerült megteremteni, de olykor erősen megbicsaklani látszik a próbálkozás.  Vajon a forgatókönyv jobb lett volna, mint a film? Mark Bomback írta, neki köszönhetjük a Godsend -A teremtés klinikája és a Die Hard 4.0-Legdrágább az életed műveket, amelyeknek szintén voltak jobb pillanataik, de azok is inkább közepes alkotások. Szóval Marcel Langenegger rendező nem rontott sokat az összképen, bár neki meg ez az első dirigálása. Jobb lett volna, ha a produkció rövidebb és hamarabb vágnak indulnak be a történések. Bomback vagy Langenegger a hibás ezért a közepesért.

A film végén nem azon gondolkodtam, hogy jó lenne egy ilyen Listára felkerülni, ahol csajok hívogatnak dínom-dnom céljából, hanem azon milyen jó lenne a filmben látott mobiltelefon, egyszer sem kellett tölteni. Lehet, hogy se a lista se ez a telefon nem létezik? Vagy valamelyik mégis?

Előállítási költség: 25 millió $
Amerikai bevétel: 4,6 millió $
Eddigi összbevétel: 10,2 millió dollár

imdb: 5,8
rottentomatoes: 11 %

Feliratos előzetes

Címkék: erotikus thriller iromány szex telefonhívásra 50 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr26664789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Herr Flick 2008.09.15. 19:59:03

Ez egész jó kis filmnek látszik.
Mondjuk ezektől a színészektől ez jogos elvárás

Gringo 2008.09.15. 20:19:14

Az első perctől az utolsóig kiszámítható, sablonos thriller. Nem is értem egy McGregor minek vállal el egy ilyen forgatókönyvet?

[tomkeller] · http://tomkeller.blog.hu 2008.09.15. 21:40:28

Engem valahogy a címe riasztott el ettől a filmtől, bár így az ismertető alapján lehet bepróbálom.

Igaz 2008.09.15. 22:11:23

Egész jó! Csak a vége kicsit nem stim!!

Marci 2008.09.15. 22:27:35

Ez a film nagyon- nagyon jó!!! Mindenkinek ajánlom, de komolyan!!!

balazsman 2008.09.15. 22:57:39

tényleg jó a film, Jackman királyság, ennek a pasinak rosszfiúkat kéne mindig játszania...

Pszt! 2008.09.16. 08:06:26

Biztos sok ilyen filmet láttam már, de előre tudtam mi fog történni benne. Csak a vége lett egy kicsit összekuszált. Ahogy az előttem szóló mondta valahogy nem stimmel a végső momenttum.

Pszt! 2008.09.16. 08:07:21

Pénzt ne adjatok ki érte! Letöltve egyszer nézhető, aztán törlés.

Asva 2008.09.16. 08:10:46

Pszt! Köszönjük az IPdet, kérlek, hogy a gördülékenyebb ügymenet érdekében légy ma otthon, hogy átvizsgálhassuk a gépedet.

gonnaburninflames 2008.09.16. 08:58:22

Hugh Jackman neve szamomra indok, hogy megnezzem a nevevel femjelzett filmeket, igy volt ez a Deceptionnal is. Tul sok fillert nem adok a hozzaszolasommal, a tobbiek mar fent elmondtak, hogy sablonos konyvvizsgalo thriller, de a szineszek jateka elvezhetove teszi. Kiszamithato, hogy a rosszfiu egy ismeretlen es nagyon gonosz ember, kiszamithato, hogy a fohos nem hal meg, hogy a fohos "kicselezi" a gonoszt, stb.

Mindezek ellenere szerintem kellemes masfel oranyi szorakozas.

nyuszisz 2008.09.17. 09:42:05

Szerintem a telefon töltésével nem lehetett gond, mert ugyanolyan nokia volt mindkettő, még ha nem is azonos típus (annyira nem néztem meg).

gonnaburninflames 2008.09.17. 12:31:03

En maradi modon nem lattam szukseget hogy filmen lassam amint toltik a mobilt; szamomra semmit nem vont le eme hianyossag a film ertekebol. :)
süti beállítások módosítása