Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Ju-on filmek

2008.11.22. 17:11 Armida 3 komment

Az első kettő Ju-on, még alacsony költségvetésű tévéfilm volt és csak Japánban játszották, de akkora sikere volt, hogy az író rendező Shimizu Takashi úgy döntött hogy a mozikba is bejuttatja a filmet. El is készítette őket, sőt a remake-ek is az ő alkotásai, kivéve a legújabbat, a The Grudge 3-at.

Ju-on:- A harag

 

" A hatalmas harag szorításában meghalt ember átka ott gyűlik össze és hat, ahol az áldozat egykoron élt. Aki kapcsolatba kerül vele meghal, és egy új átok születik." -ezzel az intróval kezdődik a film és a következő jelenetben már azt látom, hogy egy férfi csurom vér, aztán ugrunk az időben és elkezdődik a csinadratta japán módra.
A film részekre van szedve:
Rika a szociális munkás valaki helyett elvállal egy feladatot és ő megy ki az adott házhoz, körülnézni. Csak egy szótlan öregasszony talál és egy különös hófehérre festett fekete hajú kisfiút.
Katsuya, egy férj, aki hazajövet azt veszi észre, hogy a felesége mozdulatlanul fekszik az ágyán. Szólítgatja, de semmi, a felesége csak fekszik és néz előre. A férfi úgy érzi, mintha lenne még valaki a szobában, keresni kezdi, aztán a semmiből megjelenik ugyanaz a fehérre festett fekete hajú kisfiú....
Hitomi, Toyama és Izumi rövid történeteit is bemutatja a film, de spoiler miatt nem írom le.
A történet nagyon részletesen kidolgozott, a szálak természetesen majd összefutnak, de addig sok minden történik. Azt hiszem a készítőknek sikerült eléggé félelmetes filmet alkotniuk. Ugyan a kisfiú, Toshio ( Ozeki Yuya)  külseje nem ijesztő, inkább azt mondanám rá, hogy cuki, de persze azért a kellő pillanatokban lefagyott a mosoly az arcomról.

 

 

Ez pedig az amerikai változat- Az Átok. Érdekesség, hogy ugyanaz a kisfiú játszik benne, mint az eredeti változatban. A remake története természetesen nem ugyanaz, mint az eredetié, ugyanakkor engem zavart, hogy vannak benne a Ju-on 2-ből jelenetek, és abszolút nem adja vissza annak a fílingjét, de ez legyen egyéni szoc problémám.
 

 

Ju-on 2 -A harag 2

Kyoko (Sakai Noriko- Yogen) és a vőlegénye autókáznak, mikor a férfi hirtelen a fékre lép. Azt mondja, véletlenül elütött egy macskát. Megnézi, a cicának annyi, így visszaül az autóba és elindulnak. Pár másodperccel később már mindketten ordítanak. A fehérre festett kisfiú ott csücsül összekuporodva a pedáloknál és kormányoz.....
Ez a film is épp úgy részletekre van darabolva, mint az első. Tomoka, Megumi, Keisuke és Chiharu történeteit is megismerjük.
Nekem ez a rész jobban ütött mint az első, talán a látvány és a végkifejlet miatt.


És a remake: Az Átok 2 (erről Koimbra írt korábban)

 

Ju-on: The Grudge 3- Ez már Toby Wilkins-rendező filmje és 2009-ben kerül a mozikba.

Címkék: távolkeleti filmek

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr8782969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.11.22. 17:16:46

Az amcsi verziót láttam, az első rész is olyan közepes volt, a második pedig nem tetszett.

Armida 2008.11.22. 17:28:23

Én csak az első remake-et láttam, de nagy csalódás volt.

Desmond Wallace · http://desmondwallace.freeblog.hu/ 2008.11.23. 14:11:14

A harag és az Átok is megvan DVD-n. Mindkét film tetszett. Először az amcsi verziót láttam. Az Átok 2-t nem néztem végig.
süti beállítások módosítása