Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

24: Redemption

2008.11.27. 18:00 koimbra 8 komment

A 24 sorozatot azért kezdtem el nézni, mivel épp akkor nem ment semmi a moziba, amire elmentem volna és a tékában is nagy volt a pangás, illetve kinn voltak azok a filmek, amelyeket meg szerettem volna nézni. A 24 negyedik évada pedig épp kéznél volt, gondoltam unaloműzőnek pont jó lesz, megnéztem az első, majd a második részt, majd azon kaptam magam, hogy már az évad felénél járok és jött a többi is szépen. A hatodik évad sajnos nem sikerült a legjobbra, de a végén Jack Bauer eltávozott arról a helyről, amelyet hősiesen, foggal-körömmel védett. A 7 évad felvezetője másfél órás, az valós időben két óra telik el, tehát úgy kell elképzelni, mint egy epizódot, ami 45 perc alatt egy óra eseményeit mondja el (a hiányzó tizenvalahány perc pedig reklámblokk).

 

A tévéfilm kezdetén épp Afrikában éldegél Bauer, mi pedig már tudjuk, amit ő nem is sejt, a sok rossz napja közül a hetedik nem túl szép 24 (vagy 26) óráját fogja letudni. Az amcsi vezetés szeretné ha visszatérne Amerikába kihallgatás céljából. Ő természetesen elutasítja ezt. Ezen felül Bauer bá' nem nyugodhat, mivel ahol tartózkodik éppen polgárháborús helyzetek uralkodnak, néhány fekete tudatlan egyén keresztezi az egykori CTU ügynök útját. Eközben Amerikában is zajlik a helyzet, új elnök készül leülni a bársonyszékbe. Akad egy bizonyos csoport is, amely az afrikai ország hatalomátvételének örülne.

 

 

A történet első fél órájában gyakorlatilag csak bemutatják a szereplőket, egy kis kavarás, ügyeskedés majd jön egy kis lövöldözés, aztán megint a keverés-kavarás. A végére is kellett volna valami, ami után várhatnám a folytatást.

 

Viszont elég szép szereplőgárdát szedtek össze, Robert Carlyle volt Jack haverja, Jon Voight képviselheti majd a sötét oldalt a továbbiakban, Powers Boothe pedig nem fog csak úgy kilépni a képből (gondolom én), még egy-két epizódban biztos feltűnik. Az afrikai tábornok gúnyáját Tony Todd öltötte fel. No és még egy ismerős arcot sikerült fefedeznem Carly Pope személyében, akit pont tegnap láttam a Kaliforgiában (2. évad 6. rész-el vagyok maradva kicsit vele).

 

Nem tetszik az elnökasszony sem a kinézete, se egyéb szempontból, eddig olyan semmilyen. Anno Dennis Haysbertet már az elejétől elfogadtam vezetőnek, majd jött Gregory Itzin akiről szinte az első percekben sütött, akiről már a kezdetekben tudni lehetett, hogy milyen irányvonalat képvisel, aztán később D.B. Woodside váltotta őt, aki a sorozatban Haysbert rokona volt, benne sajnos nem volt semmi tekintélyt parancsoló dolog. A tavalyi évad egyik legpozitívabb csalódása Powers Boothe volt, akiből elnök is lett, most pedig ez a nő...nem vagyok megbékélve vele, első gondolatom vele szemben az volt, hogy de jó lenne ha most itt helyben bekapna egy golyót. Nem baj, nem baj, a következő elnöknő már szimpatikusabb lesz.

 

 

Részemről csalódás voltaképp a Redemption, hiányzott az izgalom, az akció, amikor pedig volt valami akkor sem éreztem az a fene nagy „ez az, mutasd meg” érzést, inkább valamiért a régi Chuck Norrisos filmek jutottak eszembe, mikor csak a főhős talál telibe. Nyugodtan eltalálhatta volna egy golyszi, úgyis fél óra múlva már csodálatosan meggyógyult volna...de hopp, megégették picit, 2 perc után már mindenki frankó volt. Ja és kavarás is volt, keverték azta bizonyost, majd később valakinek a nyakába is beleöntik.  Hiányzott a CTU is, valahogy belepakolhatták volna egy jelenet erejéig, ha másért nem, hát nosztalgia gyanánt.

 

Nagyon remélem nem csak az ügyeskedés fog menni a továbbiakban, hanem lesz érdekfeszítő nyomozás is, amelyet remélhetőleg nem csak úgy véletlenül „hát hoppá, belebotlottam, mi ez, összeesküvés?” szerűen oldanak meg. Januárban gondolom a bizottság előtt Bauer gyorsan elmondja amit hallani akarnak, aztán jön a „Jack, szükségünk van”-téma, ő pedig Rambo módjára felgöngyölíti 24 óra alatt az összeesküvést, vagy legyen 12 óra, a maradék időben meg egy másik bonyodalmat is megold. A Redemptionnek adok egy gyenge 40 %-ot.

Címkék: sorozat 24

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr64791605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dantE · http://videodrome.freeblog.hu/ 2008.11.27. 18:13:09

Na, megnyugodtam, most akkor nem kell bepótolnom három évadot X)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.11.27. 18:23:24

Nyugodtan pótolhatod, mivel szerintem a sorozat egész jó volt, mondjuk a kettest az 4-5 rész után hagytam abba, bár arra mindenki azt mondja, hogy az volt a legjobb és a hatos se volt túl jó szvsz. De ha jó akciósorozatot akarsz, akkor az Aliast javaslom, annak az első két évada hatalmas.

VVega · https://debugme.eu/ 2008.11.27. 19:33:09

Iszonyat OFF, de hol a Burn after reading post? Kint van indexen elvileg...

A Redemptiont ma nézem :)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.11.27. 20:42:01

Hmm, a cikk megvan, csak vázlatba tettem, mert akartam még hozzárakni pár sort, aztán elmentem enni és most elfelejtettem, hogy mit is akartam írni. :)

Hatványpatkány 2008.11.28. 15:38:35

Szerintem a 24 az egyik legjobb sorozat forever, mindegyik évada izgalmas. A mostani film (ami egyszer azért ézhető) valóban nem lett az, de nyilván ezt csak egy előzetes vázlatnak szánták a 7. széria elé
Az új elnökasszony ezzel a hajlakkheggesztett fejével, modoros artikulációjával és nyákos stílusával valóban rettenetes. Dehát Haysbert után mindegyik elnök ratyi volt, Boothe-t kivéve.

SpockCooper · http://spockcooper.blog.hu 2008.11.28. 23:36:34

Haysbert tényleg nagyon ott van a hangjával is, éljen Snake Doc (The Unit). Az Aliasban utáltam, hogy mindenki bekapott egy-egy találatot, de egy hét kórház után rohantak vissza lövöldözni.

Kóczy · http://koczy.worpdress.com 2008.11.30. 02:38:47

Nekem tetszett ez. Én mondjuk eleve úgy álltam hozzá, hogy ez amolyan 0. rész a Hetedik Évadhoz, így nem vártam túl sokat tőle. Arra jó volt, hogy kicsit elmélyítették a történetet, meg a karaktereket bemutatták. Többet nem is akartak kihozni ebből szerintem.

VVega · https://debugme.eu/ 2008.12.03. 23:40:53

Egyetértek Kóczy-val, felvezetőnek és ráhangolónak pont megfelelt.
süti beállítások módosítása