Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

D-War - Sárkányháború (D-War)

2008.11.29. 20:42 koimbra 7 komment

Pötyögök pár sort erről a filmről, amely jó egy éves késéssel érkezett el a magyar mozikba. A D-War az ó, borzalom kategóriába tartozik, eszméletlen nagy baromságokkal tarkított alkotást láthat az, aki elég bátor ahhoz, hogy megtekintse eme Koreából szalajtott "remekművet". Nylíván az alkotás létrejött Sztorival nem sokat szenvedhettek, felütöttek egy mesekönyvet, aztán valahogy így jöhetett létre a történet. 500 évente születik egy lány, aki egy óriáskígyót sárkánnyá tud változtatni. Természetesen van a jó kígyó, no meg a rossz kígyó. 500 éve nem sikerült a lányt megszerezni, most újra próbálkozhat a sötétség serege. Naná, hogy a világ sorsa a tét.

A főhös, akinek vigyázni kéne a lányra elég szerencsétlen, nem az a hős tipus, nem ért a harcművszetekhez, nem is tűnik okosnak, de hogy hősszerelmes az biztos, hiszen ők ketten egymásba pistulnak órák alatt. Mellesleg van egy jelenet, mikor a nagy gonosz óriáskígyó is ott ordibál/üvölt rájuk, előtte el akarta kapni őket nagyon, akkor most mit is csinál, miért nem csinálja ki őket?? Örül? Az FBI se rest, nem több, mint kettő, azaz 2 ügynököt állítanak rá az ügyre. 

Korea is megmutatta, most már képes nagy, látványos filmek elkészítésére is, lassan már minden ország fel tud mutatni hasonlóművet, csak mi magyarok nem, egyetlen valamire való sci-fink, a Sorsvonalak is hányódik, nincs kész. Szóval a D-War-ban látott CGI egész pofás (3 évig bütykölték), bár közel sem nevezhető csúcsminőségnek, jó pár évvel el vannak maradva. De mi végre volt ez az egész nagy trükkáradat? Rakétavetővel felszerelet dinoszaurusz-féle szörnyek nyomulnak előre 500 évvel ezelőtt. Ezen első felindulásból meg lehet hökkeni, a másodiknál meg nevetni.  Aztán egyszecsak úgy hirtelen beindulna a zúzás, felsorakozik a nagyon gonosz haderő, jönnek a sárkányok meg néhány más behemót lény és összetűzésbe keveredik az amcsi haderővel, azaz tankokkal és helikopterekkel. Csakhogy ez sem menti meg a filmet. Egyszerűen rosszul van megrendezve, megvágva, összerakva, nem lehet élvezni, szörnyű az egész.


Nem ajánlom senkinek megtekintésre, az emberek nem cselekednek benne normálisan, (pl: minek adnak kényszerzubbonyt az állatkerti munkásra, csak mert azt állítja látott egy nagy kígyót?, a nagy rossz főgoosz elkapja a jót, de nem öli meg, inkább kikötözi)   a cselekmény szétesik, ez pedig leginkább annak köszönhető, hogy hiányzanak a jelenetek, mintha a gépész elfelejtett volna betenni egy tekercset, a színészekről sem lehet áradozni. Csak a kőkemény B kategória fanoknak.

Címkék: trágya

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr66795268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lowfast · http://lowfast.blog.hu 2008.11.30. 07:44:01

Köszi a kritikát, pont le akartam tülteni, de ezek után eléggé valószínű, hogy inkább kihagyom

sjbee 2008.11.30. 10:17:47

Sajnos már láttam ezt a szemetet, akkor írtam is mindenhol h messze kerülje el mindenki. Több szót nem is vesztegetnék rá.

Kóczy · http://koczy2.worpdress.com 2008.11.30. 10:49:45

Egyszer nézhető darab.

spongebob 2008.11.30. 11:12:12

A csatajelenet a városban egész tűrhető volt.
A film azonban tényleg kukába való.
Nem baj majd a Battle:Los Angeles talán jobb lessz.:-D

Koimbra 2008.11.30. 11:28:33

Igazság szerint egy éve láttam ezt a filmet, azért mert akkor sehol sem volt kitűzve magyar bemutató. Mivel csütörtökön csak bemutatták nálunk, így gondoltam összehozok pár sort róla...azt hittem három sornál nem jutok tovább, mindenesetre pénzt kár érte kiadni

Prophet 2008.11.30. 17:16:00

Tanulság: a fiatal lányok jobb ha vigyáznak a nagy, csúnya kígyókkal.

Repce Manó 2008.12.14. 22:47:59

Nekem bejött ez a film, de ugyanakkor valahol egyet is értek a kritikával, mert tele van baromsággal. Az emberek csupán mellékszereplők, nincsenek kidolgozva kicsit sem. Mindenesetre tetszett, mert vannak benne gyíkok, meg minden baromság. Na meg a zene sem volt rossz.
süti beállítások módosítása