Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Drámák a mozikban 2009-ben

2008.12.13. 18:53 koimbra 5 komment

Powder Blue: Karácsony este 4 los angeles-i lakos találkozik egymással: Egy sztriptíztáncosnő (Jessica Biel), egy hitéből kiábrándult pap, egy temetkezési vállalkozó és egy volt bűnöző. Bielen kívül a filmben benne van még Ray Liotta, Kris Kristofferson, Patrick Swayze és Forest Whitaker is. 

 

Nothing But the Truth: Politikai dráma Kate Backinsale  és Matt Dillon főszereplésével. Beckinsale újságírót alakít, akinek a legutóbbi cikke felfed néhány CIA ügynököt. Az ügyészség pedig arra próbálja rávenni őt, hogy adja ki az informátorát, különben börtönbe kerül.

 

Adam Resurrected: Paul Schrader Indiába megy rendezni, de előtte még láthatjuk ezt a drámát az ő dirigálásában. Adam Stein (Jeff Goldblum) túlélte a Holokausztot és éppen egy izraeli elmegyógyintézet vendégszeretét élvezi. Az orvosait rendszeresen átveri, mivel tud a gondolatokban olvasni.

 

Defience: Második világháborús film, bár inkább a dráma kategóriába tartozik. Limitáltan december 21.-én mutatják be. A Nalibocka-erdőben a második vh. alatt kis falut építettek fel, ahova befogadták a nácik elől menekülőket, ezáltal sok zsidót sikerült megmenteni.

 

Corrsing Over:  Bevándorlók érkeznek nap, mint nap Los Angelesbe a jobb élet reményében. Van aki kihasználja őket (Ray Liotta) és van aki törődik velük (Harrison Ford).

 

The Soloist: Robert Downey Jr. esélyes volt arra, hogy idén triplázzon a kasszáknál, a stúdió azonban jövőre pakolta el a bemutatót.  Downey Jr. újságírót alakít, aki Los Angeles utcáin felfedez egy tehetséges hegedűművészt (Jamie Foxx).

 

The Road: A posztapokaliptikus jövőben egy apa és fia vándorol keresztül a kontinensen, közben megpróbálják elkerülni a kannibálokat és a bandákat. Főbb szerepekben: Viggo Mortensen, Charlize Theron, Guy Pearce, Robert Duvall.

Mammoth: A történet három ember kapcsolatát mutatja be, akik három különböző helyen tartózkodnak.

 

Amelia: Mira Nair életrajzi filmet készít Amelia Erhart életéből. Erhart elhatározta, hogy repülőgépével megkerüli a Földet, de gépe eltűnt és nem is került elő. A pilótanőt Hilary Swank kelti életre, feltűnik még Richard Gere és Ewan McGregor is az alkotásban.

 

My Sister's Keeper: Nick Cassavetes készít filmet Jodi Picault regényéből. A történet szerint egy kislány a bírósághoz fordul, mikor megtudja hogyan is született. Cameron Diaz kopaszon tűnik majd fel a produkcióban.

The Wrestler: Egy visszavonult panktrátor még visszatér a szorítóba, hogy újra megküzdjön egykori nagy ellenfelével. Mickey Rourke alakítása kapcsán Oscart emlegetnek. Bemutatták már néhány filmfesztiválon, limitáltan december 17.-től fog menni, szélesebb bemutatót januárban kap.


Gran Torino: Szintén idén mutatják be Clint Eastwood alkotását, de limitáltan, szélesebb közönség majd jövőre tekintheti meg.

 

Nine: Rob Marshall egy Tony-díjas musicalnek készíti éppen a filmváltozatát, főszerepben: Nicole Kidman, Marion Cotillard, Judi Dench, Sophia Loren, Penelope Cruz, Kate Hudson, Stacy "Fergie" Ferguson.

Creation: Charles Darwin (Paul Bettany) elmélete kidolgozása következtében elvesztette hitét Istenben. Felesége (Jennifer Connelly) viszont mélyen vallásos volt.

The Private Lives of Pippa Lee :  Rebecca Miller saját regényét ültette át a vászonra Keanu Reeves, Julianne Moore, Monica Belucci, , Winona Ryder, Maria Bello segítségével. Pippa Lee-t férje nyugdíjas otthona küldi, miután belezúg egy fiatalbb nőbe. Pippa Lee pedig ezen a helyen idegösszeomlást kap.

Dali & I: The Surreal Story: Andrew Niccol rendezésében készül, Salvador Dalit pedig Al Pacino alakítja.

Címkék: előzetes2009

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr22820718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2008.12.13. 21:33:38

Á, a drámák :)
A Grant Torino-t azt már nagyon várom.
Powder Blue, Adam Resurrected, The Road, The Wrestler.
Ezekre szintén kíváncsi vagyok.

Ha csak tizedük bejön (ezt az összes engem érdeklő filmre értem, műfajtól függetlenül), akkor 2009. nagyon jó mozis év lesz :)
Úgy legyen!

VVega · https://debugme.eu/ 2008.12.13. 22:33:33

Számomra egyértelműen a The Road a legjobban várt produkció :)

keresztenyAkos 2008.12.14. 00:11:14

Szerintem azért várós a Dali film is, meg a The road, a powder blue, wrestler, nine, defiance, soloist. Hajrá 2009!

nyuszisz 2008.12.14. 08:53:59

Van néhány, ami érdekel. A The Soloist, amit RDJr miatt szeretnék megnézni, a történet annyira nem fogott meg.

desmond wallace · http://desmondwallace.freeblog.hu/ 2008.12.14. 09:02:47

Gran Torino, The Road és talán a Nothing But the Truth érdekel majd.
süti beállítások módosítása