Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Akció és thriller a filmszínházakban 2009-ben

2008.12.17. 11:45 koimbra 8 komment

No lássuk mi is robban be a vászonról a képünkbe jövőre.

The International: Clive Owen Interpol ügynököt, Naomi Watts pedig ügyvédet alakít. A világ legnagyobb bankját szeretnék a bíróság elé állítani, mivel az fegyverekkel üzletel, pénzt most és egyéb illegális tevékenységekhez is köze van.

 


Duplicity
: Clive Owen kétszer támad jövőre, itt Julia Roberts lesz a partnere. Owen egy volt MI6 ügynököt, Roberts pedig egy volt CIA kémet alakít. Szövetkeznek annak érdekében, hogy rivális gyógyszercégektől minél nagyobb összeget szerezzenek, ami azért is megy nehezen, mivel a két ex-ügynök egymásban sem bízik.

 

Street Fighter: Legend of Chun-Li: Bizonyára sokan emlékeznek még a Jean-Claude Van Damme főszereplésével készült filmre. Nos ebben a belga akciósztár nem fog feltűnni, a történet pedig a számítógépes játékban is megismert Chun Li körül forog majd, akit Kristin Kreuk (Smallville) alakít.

 District 13: Ultimatum: Luc Besson írta a forgatókönyvet a folytatásnak is. Az első részben Párizs gettónegyedében játszódott, amely fallal volt körülvéve.

 

Killshot: 2008-ra ígérték, 2009 lett belőle. Carmen Colson (Diane Lane) és férje (Thomas Jane) bekerül a tanúvédelmi programba, nem sokáig hihetik azt , hogy életük biztonságban van, ugyanis feltűnik egy bérgyilkos (Mickey Rourke) és egy fiatal gyilkos is megkeseríti az életüket.

 

Knowing: 1958-ban egy csoport általános iskolás minden tagja elhelyezi saját rajzát egy időkapszulában, amit 50 évvel később kiásnak. Nicolas Cage felfedezi, hogy az egyik papíron csak számok vannak, amelyet megfejt és arra jön rá, hogy ezen számok különféle eseményeket mutatnak, akad köztük olyan is, ami már megtörtént és olyan is amely még csak később fog bekövetkezni.

 

Angyalok és Démonok (Angels & Demons): A Da Vinci-kód előzménye Dan Brown sikerkönyve alapján. Főszerepben ismét Tom Hanks, oldalán Naomi Watts. Hanks it az Illuminati után nyomoz.

 

Give'em Hell, Malone: Egy magánnyomozó (Thomas Jane) olyan információ birtokába jut, amire az egész alvilág pályázik. Rendező Russel Mulcahy (Kaptár 3, Hegylakó)

 

Halálos iram (Fast & Furious): Visszatér Paul Walker, Vin Diesel, Michelle Rodriguez és Jordana Brewster az első rész szereplőgárdája.

 

Whiteout: Kate Beckinsale az Antarktiszon nyomoz, sietni kell, mivel hamarosan jön a pár hónapig tartó sötétség. Dominc Sena készíti a thrillert, úgy volt még idén lesz a bemutató, nem valósult meg, majd jövőre.


 

Public Enemies: Michael Mann dirigálja az alkotást, Johnny Depp gengsztert alakít, Christian Bale pedig FBI ügynököt.

 

 

Shutter Island:  Martin Scorsese és Leonardi DiCaprio ismét együtt munkálkodnak. Teddy Daniels (DiCaprio) egy nyomozó, aki éppen a felesége halálát gyászolja. Őt és társát egy börtönszigetre küldik, hogy derítse ki hogyan is szökött meg a börtönből. Munkájukat nehezíti, hogy egy hurrikán is eléri a helyszínt.

Crank- High Voltage: Jason Statham új szivet kap, amit elektromossággal kell feltölteni időnként, különben annyi. Forgatáson készült képek

 

És így kell elképzelni a műszív működését.

 

 

Ninja Assassin: A Wachowski tesók rendezték, aki a Mátrixot is letették az asztalra, idén pedig a Speed Racerrel rukkoltak elő. A Ninja Assassin egy bérgyilkosról szól, aki a saját klánja ellen fordul. Főszerepben Ázsia egyik legismertebb személye: Rain.

G.I. Joe: Stephen Sommers (A Múmia, Van Helsing) készíti az alkotást.
Itt lehet megtekinteni a promóképeket

From Paris with Love: A forgatás nem megy éppen zökkenőmentesen, mivel a stáb autói közül párat felgyújtottak, ezért leállt a forgatás egy időre. A sztori szerint egy követségen dolgozó egyén találkozik egy amerikai titkosügynökkel, aki épp Párizsban ügyködik. John Travolta kopaszon játszik a filmben.

 

 Inglorious Basterds: Quentin Tarantino filmje, főszerepben Brad Pitt, aki válogatott náciölő sereget szervez, a másik szálon pedig egy francia lány, miután családját lemészárolják a németek Párizsba szökik és mozit nyit. A két szál itt fogja majd keresztezni egymást állítólag.

 

The Taking of Pelham 123: Egy 1974-es film remake-je, abban Walter Matthau volt a főszereplő, ebben Denzel Washington, de ott lesz még John Travolta is, a rendezést pedig Tony Scott vállalta. A történet szerint egy csapat bűnüző eltérít egy metroszerelvényt, váltságdíjat akarnak, de egy metrórendőr keresztbe tesz nekik.

The Red Circle: egy 1970-es Alain Delon film remake-je lesz. Az eredetiben Corey-t éppen szabadlábra helyezik, találkozik egy gyilkossal és egy ékszerbolt kirablását kezdik tervezgetni, egy felügyelő azonban a nyomukban van. Az új változat főszerepére Orlando Bloom-ot nézték ki, a további szerepekre sikerült leszerződtetni Liam Neesont és Chow Yun-Fat-et, sőt Alain Delon is kapott szerepet.

Brooklyn's Finest: Brooklynban játszódik a történet, három helyi rendőr, akik eddig nem ismerte egymást összekapcsolódik. Rendező Antoine Fuqua, szereplők: Ethan Hawke, Don Cheadle, Wesley Snipes. Richard Gere.

The Informant: Seven Soderbergh rendezésében készül Matt Damonnal a főszerepben. Damon beépül egy olyan cégbe, amely szupermarkethálózatot működtet és törvényteleül manipulál az árakkal. Célja, hogy ezt a céget lebuktassa.

Edge of Darkness: Robert De Niro a forgatás kezdetekor lépett ki, helyére Ray Winstone került. Mel Gibson egy nyomozót alakít, akinek a lányát a szeme láttára ölik meg. Természetesen nyomozni kezd az ügyben és összeesküvés szálaira bukkan. Martin Campbell rendezi a produkciót egy 1985-ös minisorozat alapján, amit szintén ő dirigált le.

The Lodger: Hithcock remake. A sztoriban egy idős detektív egy prostikat gyilkolászó sorozatgyilkos után nyomoz. A rendező David Ondaatje, főszereplők Alfred Molina, Hope Davis, Simon Baker.

Mocskos zsaru (Bad Lieutenant): Abel Ferrara filmjéből készítenek remake-et Nicolas Cage főszereplésével.

Drive: James Sallis novellája alapján készül az alkotás majd Hugh Jackmannel a címszerepben Neil Marshall rendezésében. Jackman kaszkadőrködik, olykor pedig bankrablásokba segít be sofőrként.

Perfect Getaway: Hawaiin nyaral egy házaspár (Steve Zahn és Milla Jovovich), majd összefutnak két gyilkossal (Timothy Olyphant, Kiele Sanchez).

Rambo V: 2009-re van kiírva a folytatás, Stallone azonban egy másik akciófilmet fog leforgatni előtte (Jason Statham, Dolph Lundgren, Jet Li szereplésével), így valószínűleg ez is tolódni fog.

Green Zone: Paul Greengrass a direktor, Matt Damon a főszerepben. A Kozel-Keleten két CIA ügynök kutat tömegpusztító fegyverek után.

Ezen kívül még több játék filmes változatát is ígérik jövőre, ezeket még nem kezdték el forgatni, nem is biztos, hogy láthatjuk majd 2009-ben. Majd meglátjuk:

Kane & Lynch: Bruce Willist szeretnék megnyerni az egyik főszerepre. Kane zsoldos, Lynch pedig skizo gyilkos.


Gears of War: Len Wiseman rendezheti

 

Metal Gear Solid Kurt Wimmer rendezésében érkezik.


Castlevania: Paul W.S. Anderson írta, Sylvain White (Lökd a ritmust) rendezi.

 

Spy Hunter: Paul W.S. Anderson szerette volna dirigálni, de inkább kiszállt a rendezői székből. Dwayne Johnson viszont még a sok huza-vona sem lépett még ki. Egyébként korábban John Woo érdeklődött a film iránt.

 

Ha hiányolsz valamit ezek közül nézz szét a sci-fi vagy a fantasy-és képregényfilmek kategóriában, hátha ott megleled, amit keresel. Vagy talán a horrornál.

Címkék: előzetes2009

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr60826031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kaamir 2008.12.17. 14:36:35

Public Enemies-t (főleg Mann miatt), Shutter Island-t (Scorsese miatt) és a Edge of Darkness-t (Gibson végre megen akciózik)várom igazán.
Az Inglorious Basterds is biztató, de én Tarantinoban az elmúlt kb. 10 évben csak csalódni tudtam. Félek tőle, h ez is nagy katyvasz lesz.
A Knowing meg az Angyalok és Démonok meg iszonyú gagyinak tűnnek. Ja és Travolta feje, apám, ez is egy vicc.

szabiaki (törölt) 2008.12.17. 19:06:11

Duplicity: Osvárt Andreával
Kane & Lynch: őket meg egy magyar srác modellezte akinek nem akar beugrani a neve

geomayler 2008.12.17. 22:46:08

Travolta kopaszon. O.o

Kristin Kreuk akciózik, nem is tudtam, meglessük. :)

Spawn85 2008.12.17. 22:54:05

Nekem ezeknek a többsége tuti nézős lesz. (Minimum egyszer :) )

wtoma 2008.12.18. 12:36:23

Nagyon jó kis év lesz 2009. Ezek szinte mindegyike nézős, de azért a legjobban Michael Mann Public Enemies c. filmjét,Scorsese és Di Caprio Shutter Island-jét, és hát persze a T4-t várom legjobban.Bár szerintem a legnagyobb várakozás Cameron giga filmjét előzi meg az Avatar.

FayeFaye 2008.12.18. 15:50:38

En vallalom a B13-t, hamar senki mas nem kivancsi ra.;) A Metal Gear Solid-ban mar eleve is volt 1-2-t filmnyi animacio, csak azt a nehany perc 'jatek'-ot kell kivenni belole.:P Az Alain Delon remake-hez meg Byung-hun Leet kene megszerezni, mindenki azt mondta ra, hogy teljesen ugy nezett ki, mint egy fiatal Delon a Bittersweet Life-ban.

A nép fia 2009.05.04. 11:21:10

Csak nálam nem rendes az oldal tördelése?!

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.05.04. 11:30:37

@A nép fia: A poszt csöppet szétcsúszott sajnos a sablonváltás miatt:(
süti beállítások módosítása