Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A Disney dobta a Narnia franchiset

2008.12.24. 11:17 koimbra Szólj hozzá!

A Disney úgy tervezte, hogy megfilmesíti a Narnia könyvsorozatot, mikor sikeres lett a Narnia Krónikái - Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény neki is láttak a folytatásnak, ami a Caspian herceg volt. Ez már Amerikában megbukott, az összbevétele is jócskán alulmúlta az első rész eredményét. Ennek ellenére zöld utat adtak a harmadik résznek, a Hajnlavándor útjának. Rendező is le volt zsírozva Michael Apted személyében és a régi szereplőgárda is visszatérhetett volna.

A stúdió azonban úgy határozott neki mégse kell a Narnia világa, kiszállt a produkcióból költségvetési és logisztikai okokra hivatkozva. A Walden Media ettől függetlenül továbbra is tervezi a következő felvonást, a Disney nélkül is megcsinálnák.

Az első rész 180 millióba került és összesen 745 millió dollárt hozott (Amerikában 292), a második pedig 200 millió dollárt emésztett fel és csak 141 milliót hagytak ott a nézők a kasszáknál Amerikában, világszinten összesen pedig 420 milliót.

Szerintem az első Narnia nagyon gyengére sikeredett, írtó rossz gyerekszínészeket sikerült összehozni, a második már jobb volt, a színészek is valamelyest javultak.

Címkék: narnia miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr99839701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása