Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Veszélyes Bangkok (Bangkok Dangerous)

2009.01.02. 19:43 koimbra 3 komment

Joe (Nicolas Cage) profi, hidegvérű bérgyilkos, soha nem hagy nyomot maga után, jelenleg éppen megfáradt, elege van, de még egy utolsó megbízást elvállal mielőtt kilépni a képből. Bangokba utazik, ahol 4 embert kell eltennie láb alól.

 

Nem is tudom ki sajnáljak jobban: a Pang tesókat vagy Nicolas Cage-et. Inkább ez utóbbit kellene, hiszen a Pang tesók még hozzányúlnak valószínűleg pár dologhoz Hollywoodban, majd visszakullognak szépen a Távol-Keletre, ahol elismert várja őket,meg mégis nagy névnek számítanak arrafele. Cage viszont évek óta bukdácsol, botladozik, nem jut egyről a kettőre, készíthet bármit, drámát vagy lövöldözős filmeket.

 

Fogalmam sincs, miféle jót remélt ettől a filmtől Cage. Több sebből is vérzik ez az alkotás. Tudjuk, hogy Joe profi, de nem látjuk, hogy az lenne, illetve nem túl meggyőzően mutatja be a nézőnek. Egy sorozatokon edződött mozizó azonnal felszisszen néhány húzásán, de a maradék is lenéző félmosollyal nyugtázhat néhány dolgot, csoda, hogy emberünk nyomában nem loholnak fejvadászok vagy a fél világ titkosügynöke. Oké, jó, rendben, hagyjuk ezt, élvezzük a filmet, ne ezen csámcsogjunk. Illetve sajnos ez nem megy, Joe egyéb baromságokat is művel, van neki pár direktívája (mint a Robotzsarunak), ezeket a szabályokat maga állította fel, be is tartja szépen azokat. Ezidáig! Most pontról pontra szegi meg az összeset, gyakorlatilag bevágja a kukába a jól bevált listát. Esküszöm, mintha egy szerencsés kezdőt látnék. Röhejszámba megy az is, mikor a segítőjeként felbérelt utcai kis senki-tolvajban régi önmagát látja meg. Ki ne hagyjam, hogy van egy totál felesleges romantikus mellékszál is. De akkor az akciójelenetek ugye rendben vannak? -kérdezhetné a durrogtatásra éhes néző. Akad néhány, olyan is van, ami jól sikerült, de a válasz összességében az, hogy nem.

 

 

A Pang tesók valószínűleg azt az utasítást adták színészüknek, hogy tűnjön keménynek, hidegnek, megfontoltnak. Cage ebből talán az utolsó szót érthette csak és az egész játékidő alatt megfontoltan unott arckifejezést vágott. Na de, hogy visszakanyarodjak oda kit is sajnáljak jobban, úgy döntöttem, hogy nem Cage-et, hanem inkább azokat, akik elmennek megnézni ezt az alkotást, ugyanis 2008 egyik legrosszabb (akció?)filmjéhez lesz „szerencséjük”.

 

Pedig tud ő akciózni ha akar, a Con Air jó volt, A szikla és az Ál/arc pedig a 90-es évek legjobb akciófilmjei. A 21. század beköszöntével kifulladt a nagy durranásokból, alkotásainak nagyobb a füstje, mint a lángja, a Nexttel is csúnyán befürdött. Nevét ismerik, de leginkább csak Jerry Bruckheimer sztárproducer mellett csilingel a kassza.

 

imdb: 5,4

rottentomatoes: 9 %

 

Előállítítási költség: 45 millió dollár

Amerikai bevétel: 15,29 millió dollár
Eddigi összbevétel: 39,39 millió dollár

 

 


Címkék: akció iromány bangkok dangerous 0 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr32853424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ImreMeszaros 2009.01.02. 21:01:20

Kár érte... (mármint Cage-ért).Pedig tényleg voltak nagy alakításai. Asszem én azért megnézem, már csak azért mert ő a főszereplő:))

Spawn85 2009.01.02. 23:06:02

A Szikla, a Con Air és az Ál/Arc szerintem is a '90-es évek legjobb akciófilmjei között vannak. Ez a film pedig (ahogy már korábban is írtam), nekem sem jött be túlzottan. Kár, mert Nicolas Cage-t én is jó színésznek tartom.

sajtosrolo · http://sajtosrolo.blogspot.com/ 2009.01.17. 14:15:18

Unalmas volt, hülye történettel, ez egy határozottan rossz film... Pedig nekem eddig Cage neve garancia volt.:(
süti beállítások módosítása