Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Mai szülinapos: Amanda Peet

2009.01.11. 14:07 KRizzta 1 komment

Amanda Peet 1972. január 11-én született New York-ban, itt is nőtt fel, édesapja ügyvéd, édesanyja szociális munkás volt, egy nővére van, aki orvos.
A Columbia egyetemen diplomázott, amerikai történelemből, de még az egyetemi évek alatt kapott kedvet a színjátszáshoz, a dráma tanára küldte el egy meghallgatásra, Uta Hagen színiiskolájába, ahol 4 évig tanulta a szakmát. Ezalatt tűnt fel egy off-Broadway darabban. Első TV megjelenése egy cukorka reklám volt.
Első mozifilm szerepe az Animal room című filmben volt, de ez még epizódszerep. Feltűnt ugyanebben az évben az 1990 óta futó Law&Order című sorozat egyik részében is.
1996-ban az Ő az igazi című filmben játszott kisebb szerepet, Cameron Diaz, Jennifer Anison és Edward Burns mellett. Az ismertséget a Bérgyilkos a szomszédom című filmmel szerezte meg, Bruce Willis-el, Matthew Perry-vel, Rosanna Arquette-el 2000-ben,  

                      

 

illetve a 2 évadot megérő, itthon is sikeresnek mondható Jack és Jill című sorozattal, amiben ő volt Jack, és Ivan Sergei volt Jill.

 A 2002-es Tiszta ügy-ben (nemrég adta le asszem az RTL klub) a főszereplő Ashley Judd barátnőjét alakította.
2003-ban következett egy horrornak titulált thriller, az Azonosság. Főszerep, Ray Liotta-val, John Cusack-el. Röviden: Égszakadás-földindulás-szerű vihar elől tér be 10 átutazó egy országúti motelbe. Amíg várják, hogy vége legyen az ítéletidőnek, és folytathassák útjukat, valaki elkezdi leöldösni az embereket. Már senki nem bízik senkiben...

2004: Már megint bérgyilkos a szomszédom, az ismert történet folytatódik.
A 2005-ös Szerelem sokadik látásra már igazi főszerep, romantikus-keserédes-vígjátékos, Ashton Kutcher-el. A sztori Emily és Oliver kapcsolatáról szól, akik először egy repülőn találkoznak az L.A.-ből New York-ba tartó járaton, 10 percet töltenek együtt a gép mosdójában, leszállás után megisznak egy sört, és elköszönnek egymástól. Nem gondolták, hogy még találkoznak, de 7 éven keresztül véletlenszerűen egymásba botlanak időnként, és a végére rájönnek, hogy ezek alatt a beszélgetések, viták alatt barátok lettek, mi több, egymásba szerettek. Happiend.

                                  
2005-ös film a Syriana is, politikai dráma George Clooney-val és Matt Damon-al a főszerepben, Amanda Damon feleségét alakítja, akik a történet egyik mellékszálaként egy balesetben elvesztik az egyik gyermeküket( halálos áramütést kap egy medencében a zárlatos medencevilágítás miatt).

      


2006-ban jött a Griffin&Phoenix, Dermot Mulroney-val(igazán tetszett a film): egy boldog vég nélküli szerelemi történet, Griffith(Mulroney) rákos, az orvosok szerint max. 2 éve van hátra, mindent maga mögött hagy, új életet kezd, elköltözik, regényt ír, és megismerkedik az életvidám Phoenix-el, akivel gyermekkori kívánságaikat váltják valóra, mindenféle őrültséget, de kiderül, hogy a lánynak sincs túl sok ideje az életből...
2006-ban a Broadway-n is színpadra állt, a (Jane Fonda és Robert Redford főszereplésével forgatott) Mezítláb a parkban című darabban.
2007-es vígjáték a Csapd le Chip-et című film, Zack Braff-el és Jason Bateman-el. Friss házasok(Peet és Braff) pici gyermekükkel hazaköltöznek a feleség szülei mellé, após ad munkát a saját cégénél vejének, de a beilleszkedés nem megy könnyen a kisvárosi életbe, munkába. Nem segít az asszonyka gimis exbarátja sem, aki évek óta a cégnél dolgozik,  apóssal puszipajtások, még mindig szereti az exbarátnőjét, és kerekesszékben közlekedik. Persze itt is jó a vége, a helyére kerülnek a dolgok.
Most decemberben mutatták be Ámerikában a mozik a What doesn't kill you című filmet, amiben Mark Ruffalo-val, Ethan Hawke-al játszik, trailer itt.
2009-ben lesz egy vígjátéka, még név nélkül(trailert sem találtam), és egy akció/dráma/sci-fi/thriller, a "2012", John Cusack-el, Woody Harrelson-al, Thandie Newton-al, Roland Emmerich rendezésében.

                  

          
 Magánéletéről semmi szaftos, "jó kislány", vicces, hogy 2000-ig nem volt jogsija, akkor költözött L.A.-be. 2000-ben a People Magazine beválogatta az 50 legszebb ember közé, 2004-ben a Stuff magazin 102 legszexibb női közül a 44-ik, 2006-ban az FHM magazin is a 87-ik helyre sorolta a 100 legszebb nőből. 2006-ban ment feleségül David Benioff-hoz, 2007-ben született lányuk, Frances.

                          

Címkék: 2012 amanda peet életrajzos

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr37869731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.01.11. 18:04:15

Amanda Peet szerintem nagyon jól néz ki, de erősen gondolkozni kell ha jó filmjeit fel kéne emlegetni. Az Azonosság frankó volt, a Griffin & Phoenix sem volt rossz.
süti beállítások módosítása