Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Shindo

2009.03.27. 20:22 Armida 2 komment

Ez az a film, ami nálam a mumus kategória.
Biztos előfordul másoknál is, hogy egyszerűen képtelenek egy bizonyos rész után tovább nézni egy filmet. Olyan ez, mint amikor Samuel L. Jackson a Gömbben csak egy darabig olvassa a könyvét, aztán újra kezdi és megint addig jut el. Valahogy így vagyok én is pár filmmel, és hogy egy példát mondjak a Jean Reno féle Farkasok birodalmát kb négyszer kezdtem el, de mindig ugyanannál a résznél leállítottam. Pedig nagyon szeretem Renot, mégsem tudom megnézni ezt a filmet. Azonban ez a négyszeri újrakezdés semmi, ahhoz képest, ahányszor elkezdtem a fent megnevezett Shindo c. japán filmet. 20-szor biztos neki szaladtam és minden alkalommal csak negyed órát bírtam elviselni belőle. El is telt jó pár hónap, mire erőt vettem magamon és minden bajom félretéve végignéztem. Nem kis szenvedés árán, de Filmdroidért mindent.

 

A történet nagyon röviden annyi, hogy Naruse Uta (Narumi Riko) egy őstehetség ha zongoráról van szó. Megismerkedik Kikuna Wao-val (Matsuyama Kenichi) aki nagyon sokat küszködik hogy bejusson a művészeti egyetemre. Nem azt mondom hogy botfülű, de egy napon sem lehet említeni a lány tudásával. Uta segít a fiúnak, aztán amikor egyszer elkezd suttyomban zongorázni a suliban, szépen lassan mindenki köré sereglik és hallgatják. Gyönyörűen játszik.

Különös, de tényleg azt kell mondjam, hogy az összes szereplő nagyon jól játszott, mégsem tetszett a film. Talán a vontatottsága miatt, talán mert alig történt benne valami, talán mert kiborítanak a zongositák, pontosan nem tudom, de megtekintettem és ezt a mumust kipipálhatom.
 

Címkék: távolkeleti filmek

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr541029945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Faith_Gunn · http://shadowbox.blog.hu/ 2009.03.27. 23:24:22

Én ezzel a filmmel még abban a fázisban vagyok, hogy nem tudtam nekiülni és elejétől a végéig megnézni. Matsuyama miatt töltöttem le, eddig mindenben fantasztikus volt amiben láttam... ebben is, csak maga a film tényleg nagyon lassú. A zongorameghallgatás jelenet eszméletlen, azt mondjuk többször is végignéztem :)

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2009.03.27. 23:31:30

@Faith_Gunn: Én is csak Kenicsi miatt szenvedtem végig (meg persze azért hogy tudjak róla nektek írni). Örülök h hasonló a véleményünk, dejó-dejó! :)
süti beállítások módosítása