Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Bruno durvul

2009.03.30. 10:47 koimbra Szólj hozzá!

Sacha Baron Cohen három figurát is kitalált és mindegyikkel nagy sikereket ért el. Ali G-ből készült el az első mozifilm, nem nagyon rengette meg a kasszákat, majd jött a kazah riporter, Borat, ami viszont hatalmas siker volt. Ezek után természetes volt, hogy az osztrák meleg riporter, Bruno is látható lesz a vásznakon. A film elkészült (címe: Bruno: Delicious Journeys Through America for the Purpose of Making Heterosexual Males Visibly Uncomfortable in the Presence of a Gay Foreigner in a Mesh T-Shirt) és az NC-17-es besorolást kapta. Mivel így nem túl nagy eredményt érhet el a produkció, valószínűleg a készítők próbálják majd úgy összevágni az alkotást, hogy ez R-re módosuljon, tehát valószínűleg az anális szex a kamera előtt ki fog maradni. A Borat is megkapta az R-et, pedig aztán abba is volt néhány olyan dolog, amin kiakadhatott a besorolást végző bizottság, pl. mikor a két főszereplő meztelenül rohangál.

A stúdiók általában a PG-13-asra törekednek, főleg a nagyobb költségvetésű filmek esetében, mivel így a tinik is elmehetnek ezekre a művekre. Persze a készítők próbálják néha pengeélen táncolnak, próbálják kilobbizni, hogy néhány jelenet felett hunyjanak szemet és inkább kapja meg a PG-13-ast, néha azért át kell vágni a filmet, hogy megfeleljen ennek a kategóriának. Legutóbb A sötét lovagnál nem értette néhány ember, hogy sikerült megkapnia ezt, irigyek is sokan erre, de ugyanez igaz A passióra is. Jelenleg a Farkas és a Terminátor 4 film körül van némi vita, mivel ott a stúdió akarna PG-13-at, a rendezők pedig durvábban képzelik el filmükket, az ezek már az R besorolást kapnák meg, ami már durvább, véresebb. Ezt követi az NC-17, amit leginkább a pornófilmekszoktak megkapni, ezen kívül ritka esetben pár film is megkapja ezt a "kitüntetést". Ezt azért próbálják elkerülni, mivel az ilyen alkotások a mozikban nem számíthatnak nagy sikerre, de annál kelendőbbek a videópiacon utána. Paul Verhoeven műve a Showgirls sem lett sikeres a filmszínházakban, később viszont dvd-n/videó-n az MGM top 20 bestsellere közé került. Az Ellenséges vágyak (Lust, Caution) is csak 4 milliót termelt az amcsi mozikban, dvd-n viszont már 24-et. Legutóbb a Zack and Miri Make a Porno-t sújtották volna Nc-17-el, Kevin Smith viszont nem hagyta annyiban és végül ő nyert, a besorolás R-re "szelidült" és Smith legnagyobb bevételt elérő alkotásává vált.

 

Címkék: miújság bruno

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr881034737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása