Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Karantén (Quarantine)

2009.04.16. 17:51 koimbra 3 komment

 

Szerintem teljesen felesleges újraforgatni a filmeket, a remake csak igen kevés esetben sikerül elfogadhatóra és igazság szerint már senki nem hisz annak, aki szerint azért készülnek el ezek a művek, hogy a nézők megismerjék a régi alkotásokat is. Egy Hitchcock filmet nem lehet leutánozni, egy klasszikusból is igen ritka esetben lesz megint kult (A dolognak sikerült). Hollywood a nagy pénzéhség közepette azért egyre más nyúl régebbi művekhez, a producereknek semmi sem szent. Ha pedig egy nem amerikai produkció sikeres lesz rögtön le is csapnak rá, megszerzik a jogokat, aztán összerittyentenek egy forgatókönyvszerűséget meg összehoznak egy stábot és indulhat is a forgatás. Köztudott, hogy az amcsik a külföldi filmeket nem részesítik előnyben, de máris más a helyzet egy hollywoodi változattal. 2007-ben a [REC] spanyol horroron rémüldöztek az emberek, nosza egy évre rá már Karantén címmel befutott a hollywoodi változat is.

 

Egy kéttagú híradós csapat a tűzoltókkal tölt egy napot, szerencséjükre jön is egy riasztás, ők pedig a lánglovagokkal tartanak. A helyszínen ugyan nincs tűz, az épületben viszont furcsa dolgok történnek és a megérkezésük után pár perccel a helyszínt már nem is tudja elhagyni senki, mivel azt karantén alá helyezik. Ezek után pedig elszabadul a pokol

 

Úgy tűnik a forgatókönyvvel nem bajlódtak sokat, mintha a spanyol verziót tették volna be egy szövegfordítógépbe és az alapján forgattak volna. Nem is törekedtek semmilyen változtatásra, szolga módon egy az egyben lemásolták az eredeti verziót, mintha csak valaki a ctrl+c után megnyomta volna a ctrl+v-t.

 

 

Én a [REC]-et láttam előbb, nálam az a csúcs, aki viszont a Karanténba fut bele először, annak a remake fog tetszeni. Még így is néha sikerült beleborzongni, de már nem volt olyan izgalmas, mint a spanyol változat. Néhány apró különbség azért felfedezhető és valamivel hosszabb is, ám ez nem oszt nem szoroz. Szerintem Manuela Velasco játéka sokkal jobb volt, mint Jennifer Carpenteré, aki az Ördögűzés Emily Rose üdvéért horrorban sokkal jobban alakította a szerepét.

 

Nagyon utálom kimondani, de korrekt darab lett ez a darab, bár végig olyan érzésem volt, mintha egy dolgozat közben egy jó tanulóról másolt volna egy másik diák, aki előtt szintén ott volt a papír, toll számológép, stb, csak nem tudott vele mit kezdeni, ezért úgy-ahogy leleste azt, amit a másik csinált. A tanár pedig maga a néző, aki eldönti, hogy látta-e az esetet, miközben folyt a kopírozás (ez esetben egyest ad) vagy nem érdekli a dolog és azt mondja ez teljesen jó volt, esetleg nem látta, de tudja mi a helyzet, ezért gyengébb nebulónak inkább ad egy olyan osztályzatot, aminek örülni fog. Én a harmadik lehetőséget választom, 60 %-ot a filmre, legfőképpen azért, mert nem lett elbarmolva ez a darab.

 

imdb: 6,2

rottentomatoes: 59 %

 

Büdzsé: 12 millió dollár

Amerikai bevétel: 31,69 millió dollár

Összbevétel: 41,31 millió dollár

 

Címkék: horror remake iromány 60 % onlydvd

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr71069167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gothmog 2009.04.16. 18:27:39

Kihagyták azt a részt, mikor a szalagon rajta van a visszatekerés is...
Továbbra sem értem, miért kellett elspoilerezni a plakáton is és az előzetesben is a film végét.

ThufirHawat 2009.04.16. 21:40:58

Már a szövegben ellövik a "poént"...

Krizzta · http://krizzta.blog.hu/ 2009.04.17. 09:15:42

Egész véletlenül pont ma hajnalban néztem meg(a k... macska megint nem hagyott aludni), nekem tetszett.durva.
süti beállítások módosítása