Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Echelon Conspiracy

2009.05.18. 21:07 koimbra 2 komment

 

 

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de egy film megtekintése előtt az esetek 99 %-ban biztosan megnézek egy előzetest, posztert róla vagy legalább a tartalmát elolvasom. Az Echelon Conspiracy trailere első (és sokadik) ránézésre is egy Sasszem másolatnak tűnt, a film után pedig már nyugodtan elmondhatom, hogy valóban az.

 

Max Peterson (Shane West) munkája során különböző gépeket véd le jelszóval, egy nap kis dobozka várja a hotel recepcióján, amiben mobil telefonra lel. A készülékre ismeretlen feladótól érkeznek sms-ek, amely segítségével Prágában egy kaszinóban jut nagyobb összeghez, mivel mindig tudja épp mivel kell játszani, hogy megüsse a főnyereményt. Mielőtt a játékbarlang biztonsági főnöke (Ed Burns) elkapná a grabancát az FBI kezére jut Peterson. Kiderül korábban több ember is kapott hasonló telefonokat, ezen személyek mindegyike elhalálozott, de előtte még véghezvittek egy-két dolgot.

 

 

Nem hiába írtam, hogy Sasszem koppintás, jelen esetben is előtérbe kerül a mindent látó Nagy testvér-szerű szerkezet. Figyeli az összes kamerát, elolvassa az e-maileket, belehallgat telefonokba, ezeket feljegyzi, kielemzi, döntésre jut majd cselekszik, mindezt a haza, azaz az USA és az emberek érdekében teszi. Meglátszik, hogy a költségvetés szűkös volt és talán büdzsé fele elment pár ismert arcra (Burns, Ving Rhames, Martin Sheen), tehát ne számítson senki látványos(nak szánt) autós üldözésre, se mutatós lövöldözésekre, legalább nem is rángatják idegbeteg módon a kamerát. Akad némi tűzpárbaj ugyan, ám az akciók közül talán a legjobb mégis az, mikor Tamara Feldman bunyózik egy bérgyilkossal, öröm a köbön, hogy láthatok (láthatunk) végre egy olyan jelenetet, amiben egy nő verekszik és még csak nem is rosszul.

 

 

Az elején engem egy ideig egy dolog zavart, ha én kapnék egy olyan telefont, ami mindig megmondaná a tutit, hogy mikor kell beszállni egy Black Jack játszmára vagy mikor kell pénzt invesztálnom egy nyerőgépbe, akkor bizony inkább megszabadulnék a mobiltól, mert rohadtul gyanús lenne az egész. De vannak mohó emberek, akiket elvakít a haszonszerzés lehetősége. Peterson is egy ilyen ember a filmben, tojik magasról mindenre, aztán persze beüt a baj.

 

Az Echelon Conspiracy nem egy csúcs film, de korrekt darab, 60 %-ra értékelem. Pozitívum, hogy itt az oroszokat végre nem valami habzószájú őrülteknek állítják be, hanem amolyan védőangyaloknak, ami kissé szokatlan.

 

Címkék: akció thriller iromány 60 % echelon conspiracy

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr361130253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neooo 2009.05.18. 22:13:54

Engem a gyatra technikai megoldások jobban zavartak. Elvégre egy szuperszámítógép már a csírájában elfojtotta volna az őt fenyegető támadásokat... és valóban nagyon érződik a pénzhiány. 4/10

sjbee 2009.05.19. 23:18:09

Engem meg a ripacs Shane West akasztott ki, de nagyon. Ehhez még hozzájöttek az ostoba dialógok + a harmatgyenge forgatóköbyv, te jó ég... A Sasszem sztem is mindenkinek beugrott, aki megnézte.
4/10 szintén!
süti beállítások módosítása