Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A Terminátor: Megváltás rendezőjéről és szereplőiről pár sor

2009.05.20. 14:30 koimbra 10 komment

Csütörtökön mutatják be Amerikában a Terminátor: Megváltást, a rendezőről és néhány szereplőről, (amolyan gyorstalpalóként) olvashattok alább röviden.

 

McG: Joseph McGinty Nichol kezdetben még a zeneiparban dolgozott producerként, köze volt egy-két dalhoz is, majd rendezett 50 klippet is, többek között az Offspingnek és a Smash Mouthnak (két klippet be is tettem)


Drew Barrymore volt a producere és egyik főszereplője a Charlie angyalai mozifilmnek, ő vette fel a kapcsolatot McG-vel, azt szerette volna, ha a klipprendező elvállalja a produkció dirigálását, ez össze is jött. Az alkotás 264 milliót hozott a kasszáknál világszerte. A rendező ezután 2002-ben elkészítette a Fastlane sorozat első részét, amelyet ő maga ötlött ki. 2003-ban érkezett a Charlie angyalai folytatása, amely nagyobb költségvetés mellett (120 milla) kevesebbet termelt, összesen 259 milliót. 3 évre rá sportfilmmel jelentkezett, a Több, mint sport gyenge kezdés után (6 millió) egészen 43 millióig vitte. 2007-ben a Chuck nyitóepizódját rendezhette meg. Miután megkapta a T4 rendezési jogát arról beszélt, hogy James Cameron áldását adta a produkcióra, később ezt a mester cáfolta. Szintén hitegetett minket azzal kapcsolatban, hogy ez a produkció hű marad a korábbi alkotások szellemiségéhez és rendes „R” besorolású lesz, a stúdió is beleegyezett ebbe. Aztán némi idő elteltével már lehetett arról hallani, hogy a stúdió inkább maradna a PG-13-asnál, nyilván megijedtek a Watchmen bukásától. Szóval jelenleg úgy áll a dolog, hogy a DVD-n majd plusz 30 perccel hosszabb verziót láthatunk, plusz Moon Bloodgoodnak is látható lesz egy félmeztelen jelenete az esőben. Ha a T4 sikeres lesz szintén McG láthat hozzá majd az ötödik rész elkészítésének, előtte azonban a 20,000 Leagues Under the Sea 1954-es kalandfilm remake-jét forgatja le Will Smith-szel a fedélzeten.

Christian Bale mögött több, mint 20 éves filmes tapasztalat van már. 1986-ban az Anasztázia tévéfilmben szerepelt, később pedig 4000 gyerek közül választották ki A nap birodalma drámához. Ahhoz, hogy szélesebb körben is ismertté váljon a neve még rengeteget kellett várni. Pedig sok filmben játszott, ezek azonban nem váltak sikeressé. A tűz birodalma sárkányos posztapokaliptikus alkotás megbukott, az Equlibrium szintén, de dvd-n már szélesebb körben vált népszerűbb. Az Amerikai pszichoban is kiválóan teljesített a sorozatgyilkos szerepében, ezt a jelenetet érdemes megnézni. A gépész című thriller kedvéért pedig csontsoványra fogyott. 2005-ben aztán nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Batmant ismét komolyan vegyék az emberek, a reboot hatalmas siker volt, Bale nevét is többen ismerhették meg, ennek folytatása pedig az egy milliárdos bevételt is elérte a mozikban. Idén a Public Enemiseben fog játszani Johnny Depp oldalán. Jövőre pedig a The Fighterben Mark Wahlberggel az oldalán alakíthat nagyot, a produkciót David O. Russel készíti, a stafétabotot Darren Aronofskytól vette át.

 

Sam Worthingtonnak 2009 lesz a nagy áttörés éve. 9 éve van a pályán, egy JAG epizódban játszott először, majd játszott a Bakancstáncban, Mocskos játékokban. Legutóbb A fenevad krokodilos horrorban láthattuk őt, ez a film nálunk csak dvd-n jött ki. A Terminátoron kívül James Cameron Avatarjában is szerepel. Ha ezután a két film után nem ismerik meg a nevét és nem fut be, akkor soha. Jövőre a Titánok harca remake-jében Perszeuszt játszhatja. A Terminátorban az Ellenállásnak segít, mint az előzeteskből kiderült (spoiler) egy magát embernek képzelő robot lesz.

 

Moon Bloodgood (nagyon jó neve van) 2005-ben a Maxim magazin a 100 legszexisebb válogatásában kapott helyet (a 99.-et), 2006-ban ezen a listán már a 40. volt, 2007-ben pedig a 20. Leginkább sorozatokban láthattuk őt.

Just Shot Me és a Fastlane (amit McG készített) egy-egy epizódjában szerepelt először, majd jött sorba a többi sorozat, mint pl. a Monk, Journeyman. 2005-ben a Szerelem sokadik látásra romantikus filmben tűnt fel, itt inkább Amanda Peet és Ashton Kutcher volt az előtérben, a Kutyahidegben filmbet pedig Paul Walker nevével reklámozták inkább, de itt inkább az ebek volt a főattrakciók. A barbárban pedig Karl Urban osztotta a vikingeket. Idén a Street Fighter: Legend of Chun Li-ban alakított, de a film nagy bukta volt. Szerintem előbb fog a Playboynak ötször levetkőzni, minthogy a blockbuster főszerepét rábízzák. A T4-ben egy tűzrőlpattant pilótacsajt fog játszani.

Anton Viktorovich Yelchin Oroszországban született, majd szüleivel 1989-ben költözött az USÁ-ba. Filmes pályafutása 2000-ben indult a A Time for Dancinggel. 2001-ben mellékszerlőként tűnt fel az Atlantisz gyermekeiben (Anthony Hopkins a főszereplő), a 15 perc hírnévben (Robret De Niro a középpontban) és A pók hálójában thrillerben (Morgan Freeman a főszereplő). A nép és a szakma idén figyelhet fel rá igazán, a Star Trekben Chekov-ot alakította, a Terminátorban pedig Kyle Reese figuráját játszhatja el. Reese volt az (a T1-ben Michael Biehn alakította, a fennti képen balra), akit Connor küldött vissza a múltba, hogy védje meg az anyját, aztán csöppet összemelegedtek és hát...Reese John Connor apja lett/volt.

 

Bryce Dallas Howard először apja (Ron Howard) filmjeiben kapott kisebb szerepeket (Apollo 13, Vásott szülők, A Grincs). M. Night Shyamalan két dirigálásában is szerepelt, A falu még sikeres lett, bár a nézők többségének nem tetszett, a Lány a vízben pedig sikertelen volt. Lars von Trier (aki most Cannes-ban azt találta mondani, hogy ő a legjobb rendező) dogmafilmjében a Madnarleyban már központi szerepet kapott, a Pókember 3-ban pedig Gwen Stacyt alakíthatta. A Terminátorban Kate Connor bőrébe bújhat, a harmadik részben ezt a figurát még Claire Danes játszotta.

 

Szinkronos előzetesek

Spoiler: Itt jeleneteket láthatsz a filmből, ebben a videóban pedig a Harvestert intézik el, emiatt pedig egy 4 perces előzetest nézhetsz meg.

 

A halfpecssquad blogon a Terminátor filmek közeledtével írnak majd kritikát, az franchise nyitódarabjáról írt recenziót máris lehet olvasni.

Címkék: terminator

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr101133490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

W Joe 2009.05.20. 17:28:51

A trailer jónak ígérkezik, de a Transformers robotok meg a motorrobotok még mindig aggasztanak.

W Joe 2009.05.20. 17:29:37

Mármint nem a trailer igérekezik jónak, hanem a film, a trailer alapján :)

DnP 2009.05.20. 17:35:56

Nalunk mikor is lesz premier? Amcsi +2 het?

VVega · https://debugme.eu/ 2009.05.20. 17:47:08

@DnP: jaja, június 4-én már nézheted.

Szépen összegyűjtötted a cuccokat, és köszi a linket koimbra! :)

mr lebowski (törölt) · http://nearlydark.blog.hu/ 2009.05.20. 18:02:39

ugye nem ezek lesznek a magyar hangok?:S
a végén aki bemondja a címet úgy hangzik, mint valami zs kategóriás ketrecharcos...

Bérgyilkos Bohóc 2009.05.20. 18:04:32

Le kéne már szokni erről az idióta kliPPezésről.
Továbbra is klipnek írjuk. Így, egy p-vel.

elmoro 2009.05.20. 18:17:20

@mr lebowski: mármint a nem mozis tréleré. a mozisé (az alsó, kis ablakos:) vas gábor, az jó is :)

madárijesztő 2009.05.20. 19:10:15

@Bérgyilkos Bohóc: Klipp:):)

Nem tudtam, hogy McG csinálta a Charlie angyalait, most így kicsit félek, majd a robotok is ugrálnak a levegőben lassítva?

nyuszisz 2009.05.20. 21:46:04

ez lesz az első terminátor, amit meg fogok nézni , már nagyon kíváncsi vagyok :)

VVega · https://debugme.eu/ 2009.05.20. 22:03:53

@nyuszisz: akkor nagyobb eséllyel fog tetszeni :D
Utána azért pótold a többit is szerintem :)
süti beállítások módosítása