Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Tunnel Rats

2009.06.08. 21:30 koimbra 1 komment

 

Uwe Boll nem méltóztatik feladni a filmiparban folytatott tevékenységét, önnön magát kiváló rendezőnek titulálja, nagy lelkesedéssel forgatja egyre-másra a produkciókat és nem vesz tudomást arról, hogy alkotásainak megítélése rettentő módon negatív hajlik.. Nem hajlandó leállni, viszont úgy néz ki, mintha a jövőben filmjei alapját már nem számítógépes játékok képeznék, ráadásul a Tunnel Rats esetében a helyzet fordított, hiszen ebből a produkcióból készül játék.

 

A sztori a vietnámi háború idején játszódik, egy kis katonai csoport készül felderíteni a környékbeli vietkongok által készített alagutakat. Ez viszont nem megy könnyen, hiába van szép és nagy tűzerejük az amcsiknak, a másik felet nem könnyű legyűrni, elszántan küzdenek az amerikai harcosok ellen.

 

 

 

Az első dolog ami eszembe jutott a film kapcsán, az az, hogy jó a zene. Emlékszem még A király nevében „muzsikáira”, ami inkább csak zajnak lehetett nevezni, itt viszont teljesen rendben volt a Tunnel Rats ezen a téren. A második, ami fura volt számomra az a színészek játéka. Na nem kell arra gondolni, hogy valami hatalmas alakításokat láthatunk, de nyomokban mintha próbálkoztak volna egyesek. Boll egyik házi színésze Michael Paré is játszik a filmben, ő viszont ugyanazt nyújtja, amit eddig megszokhattunk tőle, azaz a kemény arcú figurát, legalább van ami nem változik.

 

Boll előző művében a FarCry-ban szerintem látható volt néhány olyan megmozdulás, amin a fejlődés jeleit lehetett észrevenni, a Tunnel Rats esetében viszont már egyértelműen a pozitív irányba lendült ki a mérleg nyelve, de még mindig van hova javulni. Egy vietkongok által ismert és birtokolt alagútrendszerben meg lehetett volna teremteni a feszültséget, a bezártság érzését. Az előbbiből egy fikarcnyi sincs, utóbbiból itt-ott akad, de elég gyorsan elmúlik. Személy szerint nem unatkoztam ezen az alkotáson (bár vannak elnyújtott jelenetek, amelyeken lehetett volna rövidíteni), de élvezni nem tudtam sajnos, viszont nem tűnt teljes baromságnak, Bolltól pedig már ez is haladás. A film egy jó közepes, 50 %-ot érdemel, a „mester” második legjobb műve (az első a Kilenc áldozat), csak így tovább.

 

Címkék: háború akció iromány uwe boll 50 % tunnel rats

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr591172254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

COLT 2011.01.26. 11:38:42

háhá ez a pali tényleg egy nemnormális barom:D
süti beállítások módosítása