Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Zsarulesen 2 (Another Stakeout) - 1993

2009.07.22. 20:30 koimbra Szólj hozzá!

 

Ha fel kellene eleveníteni néhány filmet a 80-as évekből, akkor még véletlenül se jutna eszembe a Zsarulesen. Főleg azért, mert totálisan középszerű akció-vígjátékot hozott össze John Badham rendező, pedig ő aztán fel tud mutatni néhány klasszikust ebből az időszakból, nevéhez fűződik a Kék villám, a Rövidzárlat és a Háborús játékok is. A film viszont teljesen jól szerepelt a mozikban, 65 millió dollárt hozott. A második felvonásra ismét sikerült megnyerniük Richard Dreyfusst-t és Emilio Estevezt, ezt a részt is Badham rendezte.

 

Hőseinknek (Dreyfuss és Estevez) egy balul sikerült akció után nyakukba szakad egy ügyészhelyettes, aki ismerteti a feladatukat. Eltűnt egy fontos koronatanú, egy jónak vélt sejtés alapján egy vidéki házban lehet ismerősöknél, ezért ezt a helyet kellene megfigyelniük a nap 24 órájában. A háttérsztorijuk alapján boldog családként utaznak oda, papa-mama-feleség. A nem éppen álomnak mondható meló nem tetszik senkinek, meg is ragadnak minden pillanatot a zsaruk az ügyészhelyettes ugratására.

 

Ritkán látni jó folytatást, bár lehetne példának felhozni néhányat (Terminátor, Halálos fegyver), a második részek nagy többségére igaz, hogy rosszabbra sikerednek, mint az első. Ezúttal pont fordított a helyzet, a Zsarulesen 2 nem csak, hogy egy kicsit, hanem köröket vet elődjére. Badham visszafogta magát az akcióval, gyakorlatilag az elején van egy robbanás, a végén látni némi lövöldözést, a köztes időszakban pedig záporoznak a poénok. De még milyenek, sok hangosan röhögős, kevés mosolygós, egyik sem talál mellé. Dreyfuss és Estevez lubickol szerepében, a szinkronhangok (Reviczky Gábor, Forgács Péter) pedig tökéletesen passzolnak a figurákhoz, Rosie O' Donell és Dennis Farina csak statisztálnak nekik, adogatják számukra a lecsapnivaló humorlabdákat.

 

Ha megspékelték vagy kitömték volna még itt-ott némi akcióval a filmet, akkor akár egy lapon is emlegethetném a Halálos fegyver hárommal, ami a franchise legjobb darabja, mindig meg tudom nézni és ugyanúgy tudok nevetni rajta és az akciókkal sincs gondom. A Zsarulesen kettőt már régen láttam néhányszor, mindig élveztem, de kellett volna még plusz pár bumm-bumm. Szó se róla, ettől függetlenül hatalmas szórakozás így is, 85 %-ot simán megítélek neki.

 

Címkék: akció iromány vígjáték 85 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr651261727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása