Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Az Engedj be rendezője készíti a The Danish Girl drámát

2009.09.15. 12:42 koimbra 3 komment

Korábban arról szóltak a hírek, hogy Anand Tucker (Az eladlólány) rendezheti a The Danish Girl drámát, ám végül Thomas Alfredson (Engedj be!) kapta meg ezt a lehetőséget. A direktor elmondta, hogy egy ideje folytak már vele a tárgyalások és végül sikerült megegyezniük, a forgatást pedig hamarosan elkezdhetik.

A film forgatókönyvét Lucinda Coxon írja David Ebershoff regénye alapján.  A sztori szerint Einar Wegener feleségének modellkedik, aki arra buzdítja férjét, hogy ha neki jól esik, akkor viselkedjen nőként. Wegener pedig ez után lányos ruhákban flangált az utcákon, idővel nővé operáltatta magát. Ebershoff regénye valós eseményeken alapszik, de a leírtak csupán a házaspár történetének a fiktív feldolgozása.

Nicole Kidman fogja alakítani Einar Wegenert és producerként fogja felügyelni a munkálatokat.  Filmbéli feleségét Charlize Theron játszotta volna, ám a modell-színésznő kilépett a produkcióból. Kidman korábban Az órákban egy leszbikus hajlamű nőt formált meg, amiért megkapta az Oscart.

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr141383214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Provocateur · http://kesztyu.blog.hu 2009.09.15. 16:54:32

annyira valós, hogy ő volt az első operációval nemet váltott férfi. vagy nő.

College · http://college.freeblog.hu 2009.09.17. 15:10:15

Kidmant olyannyira jelölték Oscarra Az órákban alakított szerepéért, hogy meg is kapta.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.09.17. 15:29:41

@College: Igaz, illett volna beleírni, hogy megkapta.
süti beállítások módosítása