Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Másnaposok

2009.09.16. 15:07 Gibson 3 komment



Hogy a francba jöttem haza?

Ki ne tette volna fel legalább egyszer ezt a kérdést magának egy jobb buli után?
Halvány emlékfoszlányok, egyébként mindent a teljes sötétség tölt ki. Ismerős ugye?
Hőseinkkel pont ez történt barátjuk legénybúcsúján..
Kicsit felöntöttek a garatra és reggel a hotelszobában találnak tyúkot, tigrist, elhagyott csecsemőt és ráadásképp az ünnepelt is eltűnt. A srácok Sherlock Holmes-t megszégyenítő nyomozásba kezdenek.

Azt kaptam a filmtől amit vártam. Másfél órányi remek szórakozást. Sírvaröhögős poénokkal van teletűzdelve a film. Nem ajánlatos inni a megtekintése közben. Én majdnem megfulladtam mikor rosszkor nyúltam a pohárhoz. Ugyanis nincs egy cseppnyi üresjárat sem. Poén-poén hátán.

Persze ahhoz, hogy igazán üssenek a poénok, szimpatikus karaktereket kell teremteni a vásznon. Olyat akinek tud szurkolni a néző vagy netalántán azonosulni is tud vele. Ezt itt sikeresen végrehajtották. Ez a 4 alak pont olyan akit akárki szívesen a baráti körébe tudna.

A színészek nagyon sokat hozzátettek ehhez. Mindegyikőjük telitalálat. A castingosok remek munkát végeztek. Kedvencem Zach Galifianakis mint Alan. Hogy, hogy lehet valaki ennyire mereven laza az rejtély. Mintha önmagát alakítaná a csávó. Persze a többiek is legjobbjukat hozzák. Ők 4-en megtudtak teremteni egy olyan légkört a vásznon, hogy az ember tényleg elhiszi, hogy ők a legnagyobb haverok és minden hétvégén együtt vágják taccsra magukat. Jah és itt van a 4-es másik 3 tagja: Ed Helms, Bradley Cooper, Justin Bartha. És ha már Galifianakis olyan mintha önmagát alakítaná, akkor megemlítem Mike Tyson-t aki tényleg önmagát alakítja. Nem sok vizet zavar. Kioszt 1-2 pofont, mond néhány hülyeséget és ennyi. Nem zavar bele különösebben a képbe.

Szóval remek a hangulata a filmnek. Ehhez persze hozzájárul a zene is. Christophe Beck zeneszerző remek munkát végzett. Teljesen jól összeválogatta a számokat. Tisztára bulizhatnékom lett a végére. És mikor már azt hittem, hogy ténylegesen vége van és fellélegeztem kicsit, jöttek a bulifotók. Azok a képek felértek még egy filmmel.

A nagy bevételre való tekintettel jön a folytatás.
Félek, hogy elrontják mindazt amit az első filmmel megalkottak, bár az is igaz, hogy kíváncsi lennék a farkas falka :) további kalandjaira. Nem hiszem, hogy még egyszer el lehet játszani ezt a krimis, nyomozós játékmenetet, márpedig ennek a filmnek ebben volt az ereje. Ilyen megközelítésben nem csináltak előtte filmet. Újdonság volt és nagyot szólt. De, hogy kétszer ezt eljátsszák egymás után, az nekem nagyon lehetetlennek tűnik. Majd meglátjuk.Ha a forgatókönyvírók kitalálnak valami nagyon jót, akkor felőlem csinálják.

Egyébként a film ellen semmit nem tudok felhozni. Remekmű.
100%

IMDb
Filmkatalógus
Trailer

Címkék: kritika iromány másnaposok

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr41386368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ability · http://www.multibab.blogspot.com/ 2009.09.16. 16:35:09

Zseniális film! Elejétől a végéig szórakoztat! Vígjátékot ritkán nézek moziban, de ezt a filmet már 2x láttam, és moziünnepen is be fog figyelni 1x. Óriási!

kaamir 2009.09.16. 18:57:06

Ha nem is 100%, de az utóbbi idők legjobb vígjátéka

DEW3yl · http://dew3yl.wordpress.com 2009.09.17. 11:03:57

Szerintem a Snatch óta ez a legjobb vígjáték. Ami nem kis dolog (ha még csak szerintem is).
süti beállítások módosítása