Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Anime & HP

2009.10.29. 23:40 Miecs 2 komment

Bevallom, nem vagyok jártas ezekben a körökben, ezért tényleg csak nagyvonalakban érinteném.

 

Valamelyik nap a tévé előtt ülve egy külföldi csatornán megláttam egy átalakítós műsort. Ebben egy anime őrült csajból faragtak csinos lányt kisebb-nagyobb sikerrel. Nem is ez a lényeg. Bennem mindaddig fel sem merült, hogy az anime iránti szeretet nemcsak összehozza az embereket, de trendet is határoz meg. Hisz a lány közvetlen ismerősei közül egyetlen olyan ember sem volt, akinek ne lett volna anime füle, anime sapkája, anime palástja, anime ruhái. Ez határozta meg az ő trendjüket.

 

Bekukkantva a lány ruhatárába megdöbbenve látta mindenki, hogy ez tényleg meghatározza a divatot. Csak anime ruhái voltak, minden olyan, ami hasonlít az anime szereplők ruháihoz, akár macska fülei vannak a szereplőnek, akár bojtos farka, minden hozzájuk hasonlított. Ami még hozzájárul az egész életstílushoz, minden anime volt: kiegézítők (öv, táska, stb), noh meg a „kedvencek” is. Ha anime őrült valaki, akkor nagy valószínűséggel ismeri a japán pop-ot is, hisz ez is a trendjükhöz tartozik.

 

A másik általam említett a HP őrület. Igen ez a Harry Potter fanatizmus. Mikor elmentem megnézni a moziba az új részt szintén megdöbbenve tapasztaltam, hogy micsoda trendet alakított ki maga köré a film. Jó kis Halloween party-n még el is ment eddig is, amikor valaki mint varázsló  vagy varázslótanonc jelent meg beöltözve. Ám most már nem ritka, hogy ha megjelenik a következő könyv, vagy premierje van a következő mozifilmnek, akkor fiatalok tömegével jelennek meg varázsló palástokban varázslópálcákkal varázsló sapkában. Mi több, találkoztam olyan egyénnel is, akinek a fején az a választósapka volt, valami sipka a neve.

 

Nem tudom, mennyire emlékeztek, mikor Harry Potter kerek keretes szemüvege kezdett teret hódítani magának. Mikor felkapták azt a szemüveg-stílust, egyre több ember kezdte el büszkén hordani. Volt olyan is, akink kár volt követnie a divatot, mivel olyanok is azt hitték jól áll nekik, akik inkább nevetségesen néztek ki benne mint trendinek. Természetesen ehhez a stílushoz hozzátartozott az is, hogy mindenhonnan Hedvignek, a bagolynak kellett visszanéznie ránk, valamint ha iskolás gyermekünk meglátta, hogy „Harry Potter”-es vagy sima füzet, akkor biztos, hogy a „Harry Potter”-essel távoztunk a pénztártól, hisz a Bélukának és a Katikának is az van. És ha valaki kimondta, hogy „Vingardium Laviosa” vagy „Expectum Patronum”, legalább illet tudni, hogy mit jelent. 

 

Számomra teljesen meglepő, hogy egy „mese” is ki tud alakítani egy trendet és meg tud határozni egy életformát.

 

A Divatblogok Éjszakája teljes programja itt található

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr191485423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wii1.0 2009.10.30. 10:38:01

Választó sipka = Teszlek süveg :)

fokica03 2012.03.03. 11:11:52

AZ ANIME NEM MESE!!!
süti beállítások módosítása