Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Szex és New York 2

2009.10.29. 23:30 Miecs Szólj hozzá!

(folyt.)

 

 

Viszont világméretű őrületet indított el Carrie saját nevéből készült nyaklánca. A világ minden részéről próbálnak beszerezni hasonlóakat. Ha jobban utánanézünk, rájövünk, hogy nem is olyan nehéz beszerezni. Lehet drága weboldalakról is rendelni, de ha bemegy valaki a helyi ékszerészhez, ő is tud csodálatosat készíteni. Mindenesetre a sorozat ezen része is jövedelmező lett, pontosabban az ékszerkészítők jól jártak.

 

De ami a legizgalmasabb: még az ágynemű huzat is márkás. Vagyis Carrie ágynemű huzatát Calvin Klein tervezte. Lényegében a lányok lakása is egy márka kavalkád, egy követhető trend.

 

Nah de a „Szex és New York” feeling-et az is meghatározza, hogy miket olvas az ember lánya. Természetesen a szentírás az Elle, Vogue és a Vanity Fair. Jó newyork-i életérzésből nem maradhat ki a The New Yorker sem.

 

Másik divat, amit behozott a sorozat nem csak az öltözködés terén, az italok. Lány barátnők, baráti társaságok isszák előszeretettel Carries, Miranda, Charlotte, Samantha stílusban a Cosmopolitan nevezetű koktélt. Mindenkinek a Szex és New York-ról a Manolo Blahnik mellett a Cosmopolitan jut eszébe, hiszen bárhova mentek a lányok, mindig ezt itták. Ám felcsendült a Manhattan neve is. Mindenesetre igazi csajos bulizás része volt, ha 4 lánybarátnő Cosmopolitan-t szürcsölget. Halkan megjegyzem, mi is kipróbáltuk, de a bibi ott volt, hogy nem nagyon ízlett a Cosmo.

 

Több internetes portálon is találtam kérdéseket a Szex és New York-ról, vagy –ból és nem meglepő módon a legtöbb kérdés a sorozat által megteremtett és erősen befolyásolt divatra, stílusra utalt. Legtöbben a nyakláncot szeretnék leutánozni, de számtalan kérdést találtam arra vonatkozólag, hogy a hasonló ruhákat hol lehet beszerezni.

 

Egy divatba nem tudott még beleszólni. Egy kérdés a következőképpen hangzott: „Mi a könyvnek a címe, amit Carrie olvasott?”. Erre nem volt egy válasz sem és szerintem a megszállott fanatikus rajongóknak is el kell rajta gondolkozniuk. Azt még nem sikerült meghatároznia, hogy könyvekből miket olvassunk.

 

Mindent összevetve a Szex és New York jelenség lenyűgöző, lehengerlő és mindent elsöprő. Káprázatos… és bevált, követik és még mindig lázba hozza az embereket, holott már se a sorozat nincs, és a film is lecsengett már. De senki ne féljen, már a film bemutatójakor szárnyra kelt a sanda gyanú, hogy lesz ebből még film 2. is.

 

Jah és egy film premierjére is illik Szex és New York-osan menni… ezt jó lesz, ha mindenki számontartja! ;)

A Divatblogok Éjszakája teljes programja itt található

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr81485408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása