Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Nagyszerű forgatókönyv készült a Jurassic Park 4-hez

2009.11.07. 13:46 koimbra 4 komment

Tavaly Michael Crichton halála után Frank Marshall azt mondta, hogy úgy érzi ezek után nem szabad belevágni az évek óta halogatott Jurassic Park 4-be. De ha valaki Hollywoodban valamire azt mondja, hogy nem, az még nem jelent semmit. Az aintitcool oldalnak sikerült mikrofonvégre kapni Joe Johnstont, aki a harmadik részt is rendezte és a negyedik esetében is az ő neve merült fel direktorként.

Johnston elárulta, hogy van egy nagyszerű forgatókönyvük és még mindig szeretné elkészíti a filmet, ami már egy teljesen más irányvonalú lenne, mint az első három felvonás. A negyedik epizód pedig egy új trilógia nyitódarabja lenne. Johnston azt is elmondta, hogy ebben a szereplők már nem térnének vissza arra a szigetre, ahol az egész kezdődött, minek is tennék, így is ki kellett találni anno, hogy honnan tudnak kiszakadni erről a helyről. A rendező nem beszélt arról, hogy mikortól foroghatna a kamera, de valószínűleg nem egyhamar fognak hozzálátni a JP IV-hez, mivel Johnston pár hónapon belül hozzálát az Amerika kapitányhoz.

Nézzünk egy rövid áttekintést a Jurassic Park 4-gyel kapcsolatban:  Steven Spielberg 2002-ben azt mondta, hogy szívesen benne lenne még egy részben producerként és Joe Johnston rendezhetné a produkciót, bemutató pedig 2005 nyara lett volna. A forgatókönyvet William Monahan írta, az ő verziója szerint a történet már nem a dzsungelben játszódott volna, majd John Sayles írta át a szkriptet, itt pedig már az első filmben megismert helyszínen történtek volna az események. Eljött 2005, Jurassic Park sehol, 2006 elején Frank Marshall bejelentette, hogy a 2007-ben kezdődik a forgatás, 2008-ban pedig már a mozikban láthatjuk a produkciót. Közben Sam Neill (aki addig benne lett volna) közölte, hogy ő már nem lesz benne a folytatásban, Laura Dern viszont igen, sőt Richard Attenborough is esélyes volt, hogy visszatérjen és Jeff Goldblum is érdeklődött a film iránt. Habár Crichton halála után a producerek azt mondták nem lesz negyedik rész, az interneten több helyen is lehetett olvasni olyan pletykát, ami szerint 2010 nyarán már látható lesz a film.

Az első Jurassic Park 1993-ban 914,6 millió dollárt hozott világszerte, a második pedig már csak 618,6 milliót kasszírozott, a harmadik rész pedig 368,7 millióval zárt.

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr721507062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krizzta · http://krizzta.blog.hu/ 2009.11.07. 14:23:11

Dinómániás lévén Jurassic Park rajongó is vagyok, de nem tudom, lenne-e értelme negyedik résznek. Amik eddig felmerültek ötletek pletyka szinten, borzalmasak voltak. Maradjunk a 3-nál...:)

Mansyn 2009.11.08. 01:07:41

Hát én teljesen 1et értek Krizzta-val.

Rolee83 2009.11.08. 05:14:50

Egyetértek én is! Ha nem lesz normális történet, ne legyen negyedik rész!

Brekicc 2009.11.08. 05:36:42

Igazából hacsak ki nem derül hogy a Lost szigetére építették fel az első részben a dínóparkot, akkor nem tudok elképzelni értelmes folytatást.

Most lenne ilyen nagy látványvilágos ahol a dínókat mutatják teljes hosszukban előlről hátra majd vissza? Az uncsi. Városba beszabadulnának? Hát az már volt és kicsit hülyeség lenne. Megint kimennének a szigetre figyelgetni, elvinni stb...? Hát az már 3* volt. XD
Talán Spielberg belekever egy kis Ufós meg zsidós dolgot, v. szörnyecskéket, és akkor megint kapunk valami xart, amit ő már évek óta gyárt. Lsd. Indiana Jones 4, Transformers 2 szörnyecskékkel, v. AI.
süti beállítások módosítása