Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Gamer - Játék a végsőkig (Gamer)

2009.11.17. 21:34 koimbra 10 komment

 

A jövőben továbbfejlesztették a chatelést, már nem billentyűzet segítségével pötyögjük be mondanivalónkat más emberek számára, hanem kiválaszthatunk valakit a felkínált emberek közül és azt irányítva ehetünk, ihatunk és tapizhatjuk a másikat. De ez csak egy mellékág, a számítógépes játékok terén is hatalmas változás tapasztalható, a játékos hús-vér embert irányítva küzdheti végig magát a terepen, ha a pályán elhullik az a személy, akit átküldött a gyilkos golyózáporon, akkor ott bizony valódi vér folyik és nem pixel testrészek szakadnak le.

 

2034-ben Ken Castle (Michael C. Hall) megalkot egy olyan nanosejtet, amit ha beépítenek valakinek az agykérgébe, akkor azzal a személlyel onnantól kezdve azt csinálhat, ami akar. Gyakorlatilag bábúként lehet irányítani az illetőt. Castle bevételei megugranak, befolyásos ember válik belőle és nagyobb vagyona lesz, mint Bill Gates-nek. Először a Society-vel rukkol elő, melyben akár minden 200 kilósra hízott perverz állat nyugodtan irányíthat bárkit, így jó hogy mindenki rögtön a tapizással kezdi. Ezt továbbfejlesztve jött létre a Slayers, az igazi real-time akciójáték, ahol a játékos kemény, marcona, börtönviselt figurákat irányíthat, ám itt is előfordul, hogy a ping miatt valaki később cselekszik, mint kéne. Ha 30 menetet túlél egy elítélt, akkor szabad emberként távozhat. Kable (Gerard Butler) a legjobbnak számít, már 27 vérengzésen van túl, nem sok hiányzik már ahhoz, hogy újra láthassa feleségét és gyermekét.

 


Mark Neveldine és Brian Taylor a Crank-et tették le néhány éve az asztalra és láttuk, hogy ez jó, aztán úgy gondolták ezt még lehet fokozni, elkészítették a folytatást, amit már több kritika ért és sokan le is húzták, igaz, ami igaz rendesen túllőttek a célon. A Jonah Hex képregényfilmet is majdnem ők rendezhették volna, ám kreatív nézetkülönbségek miatt kiszálltak a produkcióból (ettől függetlenül a forgatókönyvhöz még van közük). A rendezőpáros a Gamerrel viszont már teljesen elszállt, mintha közben rendesen nyomatták volna magukba a különféle drogokat és amit vizionáltak, azt meg is valósították. Bár ne tették volna. A film gyakorlatilag egy hatalmas akcióorgia lenne, amely nagy fordulatszámon pörög, de nem látni belőle semmit. Vannak itt megszokott lassítások, gyorsítások, videoklipekre emlékeztető vágások, kilőnek több ezer golyót, emberek tucatjai hullanak el, de nincs jól megcsinálva, rosszul van összerakva. Az akcióból az ég világon semmit nem lehet látni, teljesen élvezhetetlen az egész, nem szökik fel a nézőben az adrenalin, csak az jár a fejében, hogy miképp lehetett ezt ilyen szutyok, trehány módon összetákolni.

 

 

Ezen kívül pofátlanul lopnak is, ez nem nagy újdonság, a legtöbben ezt csinálják a filmiparban, csak valaki jobban űzi ezt a tevékenységet és élvezhető művet mutat fel a végén, mások pedig rosszul nyúlnak, azokat pedig a máglyára küldenék leginkább, a Taylorék az utóbbiba tartoznak A duó vette a Menekülő embert, majd belegyúrta Halálfutamot, aztán ebbe próbáltak némi társadalomkritikát belecsempészni, felmerülnek morális, etikai kérdések is (lehet-e vajon irányítani az embert akaratuk nélkül?) plusz még van itt nekünk egy olyan csapat, aki Castle levesébe próbál beleköpni. Nem tudom, hogy a drámázás mikor jutott eszébe a rendezőknek, talán egy tiszta pillanatukban, ám ezzel sem tudtak mit kezdeni, teljesen felületesen sikerült bemutatni. Görbe tükröt akartak a társadalommal szembe állítani, de csak annyira telt, hogy lefejelték azt, majd belelőttek egy sorozatot és a darabjai felett jót röhögtek magukban.

 

Gerard Butler hozza azt, amit kell, a kőkeményen lövi, verekszi át magát a filmen, de fogalmunk sincs ki ő és miért kéne szurkolni neki (oké, feleség és lány, de csak kéne valami pluszt megtudni róla szerintem), Michael C. Hall teljesen pszichora vette a figurát, elég sokszor túljátssza a szerepét, de legalább a táncos jelenete jól sikerült. Ludacris helyett bármelyik rapper „tesója” el tudta volna játszani a karaktert, de hogy Alison Lohman mit keres itt (azon a pár százezer dolláron kívül), azt nem tudom, de egyáltalán nem volt való ebbe a közegbe.

 

 

 

A Gamerrel nem fel, hanem túlpörgették a rendezők magukat, amiből semmi jól nem sült ki, néhol úgy tűnik, mintha káosz lett volna a forgatáson is és a készítők csak nagy nehezen tudták gatyába rázni magukat,  20 %-ra tudom értékelni a látottakat...illetve nem is láttam sok mindent, mivel mint említettem az akciójeleneteket nem igazán lehet értékelni Jobban működött volna a film, ha egy számítógépes játék max 10 perces át/bevezető videójának vágták volna össze.

 

imdb: 6,0

rottentomatoes: 29 %

 

Büdzsé: 12 millió dollár

Amerikai bevétel: 20,5 millió dollár

Eddigi összbevétel: 30 millió dollár

 



Címkék: akció iromány gamer 20 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr151532959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spawn85 2009.11.17. 22:56:30

Több helyen olvastam már, hogy ezt bizony elcseszték. Kár, mert az alapötlet nem rossz. Na, de majd bevizsgálom én is aztán akkor mondok róla bővebben véleményt.

Aru 2009.11.17. 23:14:06

hát ez egy kaki film volt... (minden jó kis pornó jelenetet elrontottak azzal a hájas gyerekkel :S xD) .. teljesen szem fájdítóak voltak az "akciójelentetek" és a történet hiánya nem volt pótolható pár szétloccsant fejjel és két didivel... -.- azt kell mondanom hogy a Vakító fehérség is jobb volt ennél... (ez nagy szó)

Krizzta · http://krizzta.blog.hu/ 2009.11.18. 07:38:08

mintha a Surrogates lett volna vegyítve a Death Race-el...kevés, de Butler miatt adnék 40%-ot;)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.11.18. 09:44:38

@Krizzta: Bele akartam írni a Hasonmást is, de szerintem egy időben forgathatták, maximum a sztorit hallhatták.

DEW3yl · http://dew3yl.wordpress.com 2009.11.18. 12:58:42

Én már a magyar posztert bemutató posztodnál szóltam, hogy gyenge és a review-k (IMDb, RT, MC, bevétel) alapján látszik, hogy nem csak nekem nem tetszett. Szerintem most Butler nagyon felfutó sávban van és kár, hogy ilyen produkciót is összehoztak vele. Ugyan így érzem Johnny Depp-el is a Public Enemies-ben. Persze azzal a kiegészítéssel, hogy ő nem most van felfutóban, már megvolt az neki hajdan.

DEW3yl · http://dew3yl.wordpress.com 2009.11.18. 13:01:00

@Krizzta: Mostanában tényleg olyan egy pár film, mintha valamit összekevertek volna egy másikkal: The Condemned, Death Race, Gamer, Surrogates és még egy-kettő ami nem jut most eszembe, de remélem a Law Abdibing Citizen nem ilyen lesz.

VVega · https://debugme.eu/ 2009.11.22. 13:55:01

Egynek bőven jó volt ez. Üres, harsány félelmetesen gyors tempójú agykikapcs az egész cucc. A témához, főleg az tekintve, hogy egy FPS játékot látunk hús-vér szereplőkkel szerintem tökéletesen passzolt ez a stílus. Pedig amúgy utálom a kézikamerát és a sok rángatást, a villám vágásokat, de ide pont ez kellett véleményem szerint. Hatoska.

Shyllard 2009.11.22. 17:36:58

Nekem bejött, csak a vége volt kicsit idétlen, hogy a csicskák csakúgy elsétáltak. Mindegy, én ezt vártam tőle.

verde 2009.11.24. 14:21:28

Én személy szerint nagyon szeretem a számítógépes játékokat ésnagyon örülök ha filmen jól sikerül megcsinálni.
Bár ez eggy ojan műfaj amit meglehet csinálni nagyon jól és nagyon rosszulis.
Mint már említettem az előzö kommentjeimben :-Remélem sikerülnekik :D

Spawn85 2009.12.09. 15:35:10

Na, végre megnéztem én is. Bevallom őszintén, hogy az itt olvasott alapján (is) sokkal rosszabbra számítottam. Szerintem egynek bőven elment ez, minden logikátlanság ellenére.
süti beállítások módosítása