Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

"14 éves voltam, amikor meggyilkoltak" - Komfortos mennyország tévéreklám

2009.11.28. 13:37 koimbra 16 komment

Két hét múlva érkezik (Amerikába legalábbis, nálunk január 21-én mutatják be)  Peter Jackson következő filmje, a Komfortos mennyország, a neten máris olvasható néhány kritika a produkcióval kapcsolatban. A Daily Mail írója szerint a könyv ezerszer jobb volt, mivel tükröződött benne a világfájdalom és együtt érezhetett az olvasó a regénybeli családdal, átérezhette a fájdalmat a veszteség miatt. Peter Jackson ezt nem tudta visszaadni a vásznon. A Variety kritikusa pedig azt mondja, hogy a rendező a vizuális effektusokra koncentrált inkább. Akad pozitív vélemény is, a Sun Online úgy gondolja sokkal jobbra sikeredett, mint a Gyűrűk ura trilógia, illetve az Empire is dicsérte a fantasy-drámát.

A történet szerint egy 14 éves lányt meggyilkolnak, aki a mennyben követi figyelemmel miképp bírkózik meg a fájdalommal a családja.

Címkék: tv spot könyvből film komfortos mennyország

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr671558536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2009.11.28. 15:08:09

Akkor marad a könyv. Minek elrontani az élményt...

wiener 2009.11.28. 15:30:22

minek ezt eroltetni...

Pitypalatty úrfi · http://proletarokkozt.blog.hu 2009.11.28. 15:53:05

Az a baj, hogy nagyon elszaladt Jacksonnal a ló effektek terén.

A King Kong pl. addig volt igazán jó, ameddig maga a majom meg nem jelent.

A dinoszauruszos menekülős rész meg undorítón szét volt cgizve. Ami a Gyűrűk urában kellett is, az az utóbbi munkáiban öncélú szerintem.

Azért persze megnézem majd ezt moziban :P

Nazarin 2009.11.28. 16:14:12

Milyen egy agyatlan, megagiccses sztori ez...

SzőröstalpúJeti 2009.11.28. 16:53:03

jó lesz ez, nekem bejött a "Csodás álmok jonnek" is anno, ez valami hasonlóra hajaz sztoriban/látványban.

plimplim 2009.11.28. 17:51:00

@SzőröstalpúJeti: Igen, az egy nagyon, nagyon jó film.
Ez sem lehet rossz... Nem kell állandóan mindent kritizálni, különösen,hogy még nem is látta senki a hozzászólók közül.

balazsman 2009.11.28. 18:01:54

azért mert a blogíró már csak a netről letöltve nézi a filmeket (vagy az uSA-ban élve írogat), a filmtisztelő-mozibajáró kisebbség kedvéért fogalmazhatna kevésbé félrevezetően is:
a Komfortos mennyország bemutatója jan.21-n lesz itthon, 2 hét múlva még csak az USA-ban lesz premier.

(különösen félrevezető a poszt, mivel a magyar cím szerepel a bejegyzésben, így a tájékozatlan olvasó megszokásból arra gondol, hogy a hazai bemutatóról van szó)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.11.28. 18:09:30

@balazsman: Semmi félrevezető nincs a dologban, általában az amerikai bemutatót szoktam kitenni, ekkor már több vélemény olvasható a neten, ekkor kerülnek a bevételei, stb. És ekkor Te már nyugodtan le is töltheted a filmet, én moziban nézen.

balazsman 2009.11.28. 22:46:06

@koimbra: nem tudom, honnan vetted, hogy én le akarnám tölteni a filmet, direkt ellene vagyok a mozifilmek letöltésének, és ezzel együtt annak a mániának, hogy ha egy film 1 héttel az USA premier után jut el hozzánk az már világ szégyene, rohadt forgalmazók, már meg is van az kifogás, amiért letölthetem"...

nem vagyiok rendszeres olvasó, biztos ezért nem volt egyértelmú melyik terület premierjére gondolsz. Index címlapról tévedtem ide, és nagy szemeket meresztettem, hogy akkor most mi van, én tudom rosszul a hazai bemutató időpontját? (hehe.. vicces lenne... na mindegy.)

a poszt ezt sugallja, használj több helyhatározót a jövőben, hogy korrekt információval szolgálj.
Ez van, amikor egy alapvetően amatőr dolog egy nagy portál lustasága miatt szinte már rovattá válik, annak ellenére, hogy nem olyan újságíró szövegezi, aki egyértelműen tud fogalmazni és hasznos információkat kommunikálni.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.11.28. 23:07:13

@balazsman:
1: Én arról nem tehetek, hogy az index kiteszi olykor az oldalt és nem érzem úgy, hogy rovat lenne, arra megvannak az index különbejáratú blogjai
2: nem vagyok újságíró, hobbiból csinálom az oldalt, tehát valóban teljesen amatőr dolog.

duckit · http://gonduzo.blog.hu/ 2009.11.28. 23:42:47

Nem amatőr az a blog!Százszor különb mint a többi!
Bocs, hogy beleszóltam.

jimbo1000 2009.11.28. 23:52:19

@balazsman: én meg szerintem koimbra értelmesebb és megbízhatóbb filmes infókat ír, mint a nagy szakmai újságíírók, pláne ha az index mozirovatát is nézzük (de még az indexnél is vannak sokkalta pletykákraépülő, hülyeségeket író hívatalos filmes oldalak)
meg amugy is itt ki szokott téve lenni, hogy az adott héten milyen filmek várható a hazai mozikban, és ír hozzá infómorzsákat, amik szeint el tudja az olvasó dönteni, hogy meg nézi vagy nem.

maga a cikkhez is szóljak hozzá, és peter jackson filmjeit nem igazán kedvelem, de tisztelem a munkásságát és ezért mindig meg szoktam őket nézni, és most ez a lovley bones jól néz ki, és ere is el fogok menni januárba a moziba.

balazsman 2009.11.29. 00:24:42

@koimbra:
@jimbo1000:
az Index hatalmasat csal ezekkel a blog-belinkelésekkel, mivel a saját mozis rovata, a Cinemátrix egy nagy rakás fekália. Az (origó)Filmklub -egyetlen minőségibb origós rovatként- csuklóból lenyomja, de nem ez a lényeg. Kikerül vagy sem, a korrekt megfogalmazás alapvető elvárás, hiszen a blogíró tudja, hogy sokan olvassák. Egyértelmű, hogy nem szakmabeli, hiszen amúgy nem is állna neki "reklámozni" egy új filmet anyagi haszon reménye nélkül (kivéve, ha ez a munkája, pl. VOX, vagy Exit-cikkíró), de ettől még a korrekt tájékoztatás igénye vele szemben is fennáll.

a filmet én is nagyon várom, gyakorlatilag több éve, hiszen már a Gy.U. után hallani lehetett, hogy ez lesz a következő projektje PJ-nek. Nekem azonnal megtetszett a halál és a túlvilág ilyen jellegű megjelenítése, de ez valszeg csak azért van, mert az átlagosnál gruftie-bb vagyok. (de nem emós vagy goth!)

balazsman 2009.11.29. 00:37:45

@duckit: egy blog, mint olyan, mindig amatőr, ezért is tekintik érdekes vagy hihetőbb hírforrásnak annyian.
Ez a varázsa, olvass utána kommunikációelméletből, hogy mi az a blog, és miért olyan népszerűek pár éve.

Ez a blog nem különb 47 más blognál, a titok abban rejlik, hogy mindig a legfrissebb események alapján írj posztot, így az, hogy például egy filmnek hazai vagy USA premierje lesz adott napon, nem annyira számít, hiszen a posztoló is csak mások véleményét fogja átolvasni, rosszabb esetben letölt egy screenert és az alapján ítélkezik. Utóbbi eset e filmnél kizárva, hiszen blogíró kijelentette, hogy moziban fogja megnézni, de akkor azt nem tudom, hogy miért érdekli annyira mások véleménye (USA kritikusok és közönség), miért nem várja meg a hazai premiert és a film megnézése után miért nem alkot saját véleményt - ez hívják kritika írásnak.

Annyi jó film van, nem hiszem, hogy tv-ben (Duna, m1, m2, stb.), moziban ne lenne elég értékes produkció ahhoz, hogy ne legyen pár hetes bemutató-késés egzisztenciális válság... vagy ha valakinek annyira nincs élete, hogy ez a legfontosabb dolog, akkor tényleg érdemesebb kiemigrálni a lehetőségek földjére, és a takarítói vagy konyhai munka mellett első napon megnézni a legújabb bemutatókat és esetleg még írni is róluk a keleti vagy a nyugati partról...

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.11.29. 01:21:12

@balazsman: Van saját véleményem, de nem érdekelhet az, hogy miképp viszonyult az adott filmhez másvalaki? Szerintem nem csak én olvasok el egy véleményt, hanem más is, habár voltaképp nem változtatja meg senki az adott filmről alkotott véleményem, de csak érdekes, hogy másnak milyen volt.

mlif 2009.11.29. 22:16:51

jesszus, ennek a balazsmannak meg mi baja?
ez az egyik legjobb mozis oldal amit ismerek.

csak igy tovabb sracok!!!
süti beállítások módosítása