Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Megfilmesítik Lethem első regényét

2009.12.04. 17:06 koimbra 2 komment

Jonathan Lethem első regénye 1994-ben jelent Gun, with Ocassional Music címmel, a művet Nebula-díjra is jelölték, pár évre rá pedig Alan J. Pakula szerezte be a megfilmesítési jogokat, majd később Hampton Fancher látott hozzá a forgatókönyv megírásához. Gabe és Alan Polsky (Mocskos zsaru remamek) producerek nemrég léptek a fedélzetre, így úgy tűnik végre lesz valami a sci-fi noirból. A történet középpontjában egy magánnyomozó áll, akinek ki kell vizsgálnia egy gyilkosságot.

A könyvről az rpg.hu írt imígyen:"... Egy jövő, ahol a hírek helyett már csak azok megzenésített változatát hallhatjuk, ahol az Inkvizíció szava a Törvény, és ahol egy rossz cselekedetünkkért cserébe pontokat vonnak le a karma-kártyánkról. A környezetben benne van az a vagány őrület, amely minta a kilencvenes évek elejének angol képregény-kultúrájából szivárgott volna át a regénybe...Jó, jó, első könyves írótól pláne, de jó könyvekkel tele a padlás. De van még hátra ötven oldal, és a szerző ezen az ötven oldalon olyat tesz, ami egyszerű jó könyvből zseniálissá teszi a művet: miután a végsőkig húzta a húrt, miután már ott vagyunk a megoldás közelében, egyszer csak vesz egy nagy levegőt, és szünetet tart, csak azért, hogy utána a befejezés úgy vágjon gyomorszájba, hogy magunk is csak levegő után kapkodunk."

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr971574076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

halfevil333 2009.12.04. 21:28:13

Az Amerikai amnézia c. könyve nagyon jó volt, remélem ez is eléggé elborult lesz, pláne a mozivásznon!

radactive 2009.12.05. 03:19:17

Pakulta az valójában Pakula
süti beállítások módosítása