Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Triangle

2010.01.03. 23:06 koimbra 3 komment

 

Habár a Triangle horrorfilmként volt beharangozva, de mégis inkább misztikus darabként kellett volna reklámozni, amiben a néző a főhősnővel együtt rakja össze a puzzle darabkákat, szerintem biztosan lesznek olyanok is, akik azt mondják előre lehet tudni a végét, engem viszont sikerült valamennyire meglepni a befejezéssel.

 

Jess (Melissa George) egyedülálló anya, mindenféle segítség nélkül neveli autista kisfiát. A nőt meghívják egy kis hajókázására, a nyílt vízen azonban különös vihar tör rájuk, aminek a végén a kis csapat a felborult yachton várja a segítséget. Feltűnik egy hatalmas óceánjáró, amire sikeresen felkapaszkodnak, ám egy teremtett lélekkel nem találkoznak, az egész „teknő” teljesen kihaltnak tűnik. Aztán elkezdődnek a fura dolgok, Jess elszakad néhány percre a többiektől, majd amikor újra összefut velük, ellenségesen viselkednek vele, gyilkos látnak a nőben, aki értetlenül pislog, később azonban minden benne megfogalmazódott kérdésre választ kap.

 

 

Beindulnak az események elég hamar, az a bizonyos vihar is eléggé hamar befut, a különös jelenségnek semmi köze a Bermuda-háromszöghöz, pedig a produkció címe alapján a néző akár erre is gondolhatna. A Triangle a yacht neve (bár mondjuk én inkább Ring címet adtam volna, bár ez foglalt). A nagy hajó pedig az Aeolus, ami az ősi görög történetek ismerőinek beszédes lehet.

 

A szereplőkre bemutatására nem fecsérel sok időt a sztori, itt inkább Jess karaktere a fontos, de róla se sokat tudunk még a film kezdetén, mondhatni a nézi a többi karakterrel együtt pszichónak nézi a nőt. Jess-re a történet folyamán több sokkhatás is vár, többször is meglepődik (a néző kevesebbszer sajnos), a karakter gyakorlatilag ugyanúgy viselkedik az elején és a végén, mégis átesik némi jellemfejlődésen. Melissa George elbírt a szereppel, szépen oldotta meg feladatát.

 

Christopher Smith nem egy túlfoglalkoztatott rendező, saját forgatókönyveit viszi vászonra, legutóbb a Csapatleépítés horror-vígjátékot szállította, előtte pedig a Borzongást láthattuk tőle. A Triangle forgatókönyvét állítólag 2 évig írta, mégsem lett tökéletes a film, mintha az író-rendező maga is belebonyolódott volna a történetbe, majd a végén már annak is örült, hogy be tudta toldozni-foltozni a szkript(b)en tátongó lyukakat, de azért elkészült. Ügyködhetett rajta volna, mivel lett volna még mit pofozgatni a történeten. Ügyes, de nem elég okosan kifundált film.

 

Nehéz spoilerek nélkül írni erről a produkcióról, ugyanis csavar csavart követ, bár irgalmatlan nagy meglepetéssel egyik se szolgál, de legalább nyújt pár kellemes pillanatot. 60 %-ot adnék a filmre, Smithnek kellett volna némi segítséget kérni az írásban, akkor egy igazi ütős alkotás születhetett volna.

 

imdb: 6,6

 

Büdzsé: 12 millió dollár
 

Címkék: horror thriller iromány 60 % triangle

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr521643698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krizzta · http://krizzta.blog.hu/ 2010.01.05. 11:11:58

unszolásodra;) megnéztem, van baja a néninek...:)
egynek elmegy

moRtiZ 2010.03.10. 12:29:27

Szerintem kiváló film, eddig kétszer láttam, most nézem majd harmadszor. Nekem nem tűnt nagyon "lyukasnak" a story sem, inkább azt mondanám nehezen rakható össze kicsit.

zoli_80 2011.07.17. 08:26:51

Nekem személyesen ez egy elképesztő filmélmény volt, mert úgy éreztem, hogy egy kicsit nekem és rólam is szólt.
Egyébként a téma egy az egyben "A gépészből" lett átvéve, de ez csak a végére vált világossá. Több mindent még most sem értek belőle, valószínűleg még többször meg kell néznem, hogy minden tiszta legyen.
Mellesleg Melissa George nagyon jól játszott.

10/10
süti beállítások módosítása