Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Lost in Space - Elveszve az űrben (Lost in Space)

2010.01.12. 20:32 koimbra 8 komment

A 60-as években futott a Lost in Space sorozat a tévé képernyőin, a széria középpontjában a Robinson család állt, akik az űrben, esetleg egy másik bolygón kalandoztak. A moziverzióban szintén a kis család megpróbáltatásait követhetjük nyomon, a família fontos céllal hagyja el a Föld bolygót. 2058-at írunk, a Föld energiatartalékai kimerülőben vannak, bolygónk népességét át kellene költöztetni egy másik planétára. A terv az, hogy a Robinson család 10 évnyi utazás után eléri az Alpha 1-et, ahol felépítenek egy olyan űrbéli kaput, amit a Földön is létrehoztak. Ezek segítségével könnyedén átmehetnek az emberek az egyik bolygóról a másikra. Ám egyesek nem nagyon szeretnék, ha a vállalkozás sikerrel járna, szabotálják a tervet, Robinsonék megmenekülnek ugyan, ám totálisan eltévednek az űrben.

 

Adva van a munkamániás apuka, aki kevés időt szentel családjának, ettől függetlenül kedveli őket. Az már elég érdekes, ha ennyire elfoglalt, akkor hogyan volt ideje összehozni három csemetét. A srác igazán profi a műszaki dolgokban, amolyan MacGyver kölyök, összebütyköl bármit bárhol, a lényeg, hogy legyen a közelben valamilyen eszköz. A felnőtt lány fizikus, jól is néz ki, legalább némi romantikus szálra is ad esélyt a film, ugyanis a fedélzeten van egy kemény katona is, amolyan előbb lövök, aztán kérdezek típus, ám minden eshetőséget megragad, hogy összejöjjön a nővel. A kislány...nos neki nem sok dolga van, nyavalyog picit, de legalább nem zavaró. És persze az anyu is jelen van. A színészek számára nem lehetett megerőltető a munka, William Hurt kirázza a kisujjából a szerepét, akárcsak Gary Oldman, akinek már ki tudja hányadik negatív karakterét kell alakítania. Matt LeBlanc is elbírt a kemény, csajozós, profi katona szereppel, bár akad néhány a Jóbarátokból jól ismert Joey-s megmozdulás is.

 

Stephen Hopkins ugyan sci-fit még nem csinált (a film után se), a kaland-akció műfajában nem mozgott ismeretlenül, a Ragadozók, a Predator 2 vagy a Blown Away szórakoztató alkotások voltak. Az effektek és a trükkök színvonala olykor hagy némi kívánnivalót maga után, de legalább nem egyetlen egyszer sem ül le a film, folyamatosan fenntartja az érdeklődést, mozgalmas és nem törik bele a bicskájuk az időutazásba sem. Én veszett jól elvoltam rajta anno és most is, 80 %-ot megérdemel. A folytatást is terveztek hozzá, sajnos nem váltotta be a kasszáknál a hozzá fűzött reményeket a film, így nem lett semmi a dologból, bár 2006 végén olvasható volt egy olyan hír, hogy jön DVD-re a második rész.

 

Büdzsé: 80 millió dollár

Amerikai bevétel: 69,1 millió dollár

Összbevétel: 136,1 millió dollár

 


Címkék: iromány sci fi 80 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr451667567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2010.01.13. 08:32:47

Vasárnapi Disneynek elmegy, másra nem jó. 10/2

freakin' · http://azutolsoakciohos.blog.hu 2010.01.13. 08:48:58

régen ezt a filmet nagyon komáltam, igazi b-móka, de lehet, hogy nem merném megnézni megint, mert odalenne a varázsa :)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.01.13. 09:09:48

Amikor adták a filmet éppen akkor építettek az űrben valami, a szobatársammal néztem meg a filmet, aki a végén azt mondta, hogy úgy gondolja ezek ott fenn valami hasonlót csinálnak:):)

@freakin': Szerintem nyugodtan nézd meg, nekem ugyanúgy tetszett. Bár most az a színváltós CGI majom kissé zavart.

geomayler 2010.01.13. 13:10:38

A 90-es évek egyik esszenciális filmje, abból a szempontból, hogy nagyon jellemző az évtizedre, arra asszociálok róla, amúgy tényleg nem nagy szám, az Ötödik elem sokkal jobb, viszont a zenéje király.

Tipca 2010.01.13. 13:46:09

Imádom ezt a filmet, akárhányszor megnézem, mindig tetszik. A CGI majom a Lost in Space-ben olyan, mint Jar Jar a Baljós árnyakban. El kell viselni, azt' kész. (Ha jól emlékszem, lényegi pluszt nem ad hozzá a sztorihoz.) Sajnálom, hogy nem készült el végül a második rész, mert még sok jót ki lehetett volna hozni belőle. Az egész tiszta feelgood. Semmi komolykodás, csak másfél órányi poén és látvány. Az agy kikapcsolására tökéletes.

kung - fúj (törölt) 2010.01.14. 08:07:00

Az a majomszerű lény tényleg tök felesleges volt(még nem állt készen rá a technika).
Egyébként meg a film rendben van.

ruprecht 2010.01.14. 10:43:11

Jó kis film volt ez, a sok elvarratlan szál miatt vígan lehetett volna második részt is csinálni. Figyeljétek meg, egy-két év és újra leforgatják, majd hozzácsapnak még 4-5 részt (a másodiktól kezdve 3D-ben, az utolsót kettévágva, két részletben) a frencsájz bevételek miatt....
süti beállítások módosítása