Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A hercegnő és a béka (The Princess and The Frog)

2010.01.21. 20:50 koimbra 3 komment

A Disney évekkel ezelőtt közölte, hogy a 2D, a hagyományos animációs filmek korszaka lejárt, épp itt az ideje, hogy arccal a 3D felé forduljanak. Ráadásul A kincses bolygóval is csúnyán befürödtek, A legelő hősei szintén elbukott a pénztáraknál, szóval nagyon úgy tűnt, komolyan gondolják, amit mondtak. Ám John Musker és Ron Clements most újra a régi, megszokott animációs produkcióval rukkolt elő, nem a veterán duón múlt, hogy elvérzett a mű a pénztáraknál.

Mindenki számára ismerős lehet az a történet, melyben egy hercegnő megcsókol egy brekuszt, ami/aki jóképű, daliás királyfivá változik, majd boldogan élnek, míg az író másképp nem dönt. Muker és Clements változatában azt a bizonyos figurát egy gonosz, voodoo-ban jártas fickó varázsolja békává. Főhősnőnk, Tiana ugyan ad egy cuppanósat a kis zöld lénynek, ám maga is átalakul békává, az egyetlen személy aki segíthetne rajtuk a mocsár mélyén él, útra kelnek hát, hogy megkeressék, csatlakozik hozzájuk egy trombitán játszó krokodil és pár száz szentjánosbogár.

A két breki kalandozása egyetlen pillanatra sem válik unalmassá, magával ragadja a nézőt. A jazz trombitás aligátor jópofa és igazán jól muzsikál, ráadásul még Louisnak is hívják. A foghíjas, folyton dumáló szentjánosbogár pedig folyamatosan mosolyt csalt a képemre. A gyerekek talán rémisztő, ijesztő lehet Dr. Facilier, aki igazi gonosz pofa és az „alvilági spanjaival” együtt talán megrémítheti a nagyon fiatal korosztályt.

Musker és Clements nem csinált sokkal többet, mint hogy hozta az eddigi műveikben felállított-megmutatott színvonalat, azaz beleadták szívüket-lelküket a produkcióba. Fülbemászó dallamok, szerethető-kedvelhető figurák, teljes mértékben anitpatikus főgonsz, vicces szövegek és igazi retro hangulat. Csak remélni tudom, hogy láthatunk még hasonlót a jövőben, bár valamiért elég nyögvenyelősen gyűjtögeti a milliókat, így előfordulhat, hogy ismét éveket kell várni arra, míg egy fejes a Disney-nél rá nem bólint még egy hasonló alkotásra.

imdb: 7,8
rottentomatoes: 84 %

Büdzsé: 105 millió dollár
Eddigi amerikai bevétel: 98 millió dollár

 

Címkék: animáció iromány 85 % the princess and the frog

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr1001691103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jeva72 2010.01.22. 09:17:03

nem a 2d animáció bukott meg hanem a Disney recept amit most is próbálnak nyomatni. ezért bukik ez is, mert semmiben nem más mint a Kis Hableány utáni bármelyik síkfilmjük ...

suo tempore 2010.01.22. 09:44:34

nem is tudom, a hagyományos, klasszikus meséktől a szőr áll(na) fel a hátamon (ha lenne), csak olyat vagyok hajlandó megnézni, ami kifigurázza az édibédi de ugyanakkor nagyon kegyetlen tündérmeséket, és humora van

ezért jó pl. a Shrek, a Nagyon vadon, Madagaszkár és van még egy pár, ami mostanában készült

az oroszlánkirályos-hableányos-hófehérkés éneklő gejlektől rosszul vagyok, továbbá a Vuk és hasonló társaival is ki lehetne üldözni a világból

van egy angol minisorozat, baromi jól megcsinálva, humorral, gyerek és felnőtt is élvezi, azt szoktam ajánlani mindenkinek, aki nem tudja,h mi baja a klasszikusokkal: a Shaun The Sheep c. sorozatról van szó

Krizzta · http://krizzta.blog.hu/ 2010.01.22. 14:19:02

nekem nagyon tetszett, lányomnak is, jó zenék vannak benne, és a vudu dolgok sem ijesztően vannak tálalva. a leány kedvence a szentjánosbogár volt, az enyém Louie;)
lehet, hogy beruházunk a dvd-re, ha lesz
süti beállítások módosítása